Нови трейлър за "The Amazing Spider-Man" и клип за "Avengers"

Оставяме снежния ад навън настрана, за да отчетем факта, че въпреки студа развлекателната индустрия не е скована. Има леко рекламно раздвижване покрай двата филма по комикси на Marvel планирани за това лято и, подобно на други колеги блогъри, като силно заинтересован от темата "филми по комиксите" (дааа, тъжно е, но е факт) реших да улесня достъпа ви до двата клипа, като ги придружа с по няколко думи.

Започваме с краткия клип на "Avengers" от провелия се в неделя SuperBowl:Тук по-скоро съм доволен. Силният сборен каст (бог си, Дауни Джуниър), потенциалната възможност екшън сцените да изглеждат страхотно (втори филм, след Transformers 3, който да оправдае 3D-то?) и самият факт, че е първият superhero team филм в историята правят Avengers желано заглавие. И нали нямаше враговете им да са Skrull-ове?!? Скачащите от някакъв кораб изроди ми мязат точно на Skrull (тъмнозелен чуждопланетен етнос в Marvel вселената, за тези, които не четат комикси).

Loki: "I have an army."
Tony Stark: "And we have a Hulk."

Муахахаха!

След този назобан с марвълски величия потенциален хит (още ме съмнява как ще се справи Joss Whedon, мамка му...), преминаваме на новия, втори трейлър на The Amazing Spider-Man:Ами... изглежда като предните филми, всъщност. Защо беше нужен reboot-a? За да разкарат Сам Рейми? Защото Тоби Макгуайър остаря? Защото Кристен Дънст погрозня? За да рекастнат леля Мей и чичо Бен? Сериозно. Можеха просто да направят Spider-Man 4, който да е в 3D, със същия злодей (Lizard), нов каст и щом толкова са искали да облекат Паяка в гума от баскетболна топка - пак можеха да го направят. Продължавам да съм на мнение, че цялата идея за reboot беше помия. Почти толкова голяма колкото Spider-Man 3.

Но да наблегна на трейлъра. Изглежда прилично и с една идея по-надъхващ от първия трейлър на филма. Обичайните сцени с летене на паяжината, няколко кадъра с Lizard (защо муцуната му не е издължена, мамка ви?), една сцена с която да покажем малоумното чувство за хумор на Паркър (одобрявам)... Честно казано все едно гледам трейлъра на предните три филма с няколко размествания. Блях... Ако не излизаше и филм за Супермен, TASM щеше да е в дъното на класацията ми за най-очаквани комикс филми през годината. Една бележка: преди известно време в комиксите за Паяка, Lizard тотално изтрещя и изяде 10 годишния си син. Ако вкарат това във филма, ще си вдигна оценката за него с поне половин единица, хохохо.

И въпреки всичко The Dark Knight Rises си остава най-желания комикс филм за мен тази година. Чакаме неговия втори трейлър, тогава вече ще се вдигне врява :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...