Guest Booker 2012: Моят Royal Rumble

МАЛКО УВОДНИ ДУМИ

Отново дойде време за ребуукване. За разлика от миналата година, тази WrestleMania за момента се оформя с наистина добър кард. По-сериозният проблем бе може би в билда за нея досега и двете слаби ППВ-та Royal Rumble и Elimination Chamber. Точно затова реших отново да пренапиша „пътя към WrestleMania”. И отново: тези постове биха представлявали интерес само за кеч-фенчета, затова ако не сте: стойте далеч. Всичко в постовете Guest Booker е авторска фантазия и не отразява реални събития от WWE, a моята гледна точка за това как нещата щяха да са по-интересни. Поне за мен.

ПРОМЕНИТЕ ПО КАРДА И БИЛДА НА ROYAL RUMBLE 2012


Ще започна от Rumble-a, но без да правя някакви кардинални промени по карда му или билда на отделните мачове. Промените ще са малки и по-скоро козметични.

1. Undercard – кое остава същото и кое променям

  •  Никаква промяна по враждите за двете вражди за световните титли: Пънк-Зиглър и Bryan-Big Show-Henry. Дано ги помните, защото нямам намерение да преразказвам подробно билда. Само около WWE титлата да припомня, че Джон Лауринатис ще е съдия на мача Пънк-Зиглър и обещава да прецака Пънк. На последния RAW преди ППВ-то обаче става ясно, че на следващата седмица ННН се завръща, за да инспектира работата на Лауринатис, което кара GM-ът (и ЕVPTR) да се замисли върху плановете си..
  •  При Кейн-Сина има две разлики. Основата е същата: постоянен тормоз, най-вече чрез приятеля на Сина Зак Райдър. Първата разлика обаче е, че е на 16 януари Райдър е пребит от Кейн, но не губи US титлата в мач срещу Суагър. На 23 януари при втори побой, Райдър получава контузия на гърба и е изнесен от залата с линейка. Сина е озлобен, между него и Кейн е назначен мач за RR, като ще е No DQ Match (втора разлика). Райдър обаче е все още шампион, това е важно.
  •  В един от RAW-овете покрай Royal Rumble (преди или след) Ийв Торес получи мач за Divas титлата. При мен това е малко по-сериозна история: Ийв печели No1 Contender мач, но вместо да обръща внимание на шампионката Бет Финикс, тя е концентрирана най-вече върху Зак Райдър и случващото се с него. Най-важният сегмент тук е промо на Бет Финикс (заедно с Наталия), която обяснява, че разсеяността на Торес ще е причина за загубата й. Т.е. махам от карда на RR добавения в последния момент глупав tag team divas мач и вместо това слагам Eve vs. Phoenix за Divas титлата.
  •  Малко се издразних като на RR от нищото изскочи мач между Drew McIntyre и Brodus Clay. Поне в 1-2 SD преди това според мен трябва да се спомене за желанието на МакЕнтайър да участва в Rumble Match-a и Лонг трябва по-отрано да го предупреди, че за тази възможност ще трябва да спечели 1 на 1 мач на ППВ-то срещу „специално подбран противник”. Разбира се, няма да се обръща много внимание на историята, за да не се заблудят хората, че става дума за някое голямо име, но все пак мисля, че 2-3 сегмента преди това няма да са излишни, а и не харесвам ППВ мачове без никакъв билд.
2. Royal Rumble мача – общи бележки по билда

На RR мача се обърна доста внимание, но още малко нямаше да е излишно, най-вече чрез промота с участието на по-големите фаворити. Кое е важно да отбележим за билда на самия Rumble мач:

- Миз, Шеймъс, Барет, Роудс, че дори и Кофи са сред младоците, които казват в промота, че ще спечелят Rumble мача.
- Историята между Джъстин Гейбриъл и Коуди Роудс си се развива както и видяхме: Гейбриъл спасява разни хора от Роудс, имат спречквания.
- Миз е под постоянните атаки на завърналия се R-Truth.
- Шеймъс и Барет имат леки спречквания докато Шеймъс допремазва Джиндар Махал. Барет също записва победи срещу 1-2 по-малки имена, като на последния SD Ортън се връща и двамата имат ново сблъскване помежду си. Ортън също със заявка за победа, казвайки, че след загубата на титлата на Vengeance бавно е започнал да губи ритъм и сега е време да се върне на върха на WWE.
- Както и в действителност стана, Джерико проговаря чак в последния RAW и обещава „края на света, както го познаваме”.

3. Моят WWE Royal Rumble 2012

Задължително между мачовете има сегменти с теглене на номера. Страхотна традиция, дразни ме, че я махнаха, пък й това са последните и много важни моменти от надъхването за Rumble Match-a.

-World Heavyweight Championship – Triple Threat Steel Cage Match: Daniel Bryan © def. Big Show, Mark Henry

-Divas Championship: Beth Phoenix © def. Eve Torres
Лесна победа за Финикс. Наталия се опитва да се намеси, но е изгонена от съдията. Малко по-късно обаче Кейн слиза по рампата и ужасената Ийв се разсейва достатъчно, за да може Финикс да я просне за победата. Кейн се качва на ринга и се подготвя да пребие Ийв, когато започва музиката на Сина и той щурмува ринга.

-No DQ Match: John Cena def. Kane
Сина взима измъчена победа след AA върху маса, донякъде защото “embrace-ва the hate” и се озлобява по средата на мача. След мача Сина се прибира по рампата, объркан от поведението си (доколкото жалките му актьорски умения позволяват), а на ринга Кейн бавно се надига, смеейки се доволно.

-WWE Championship: CM Punk © def. Dolph Ziggler
Мачът се развива по абсолютно същия начин както се разви в действителност: Лауринатис на няколко пъти се оказва пречка за отбелязване на туша, но в крайна сметка Пънк печели мача. Въпреки това след последния гонг шампионът иска обяснение защо GM-ът (и Executive Vice President of Talent Relations XD) на няколко пъти за малко не му е коствал мача. Докато Лауринатис се обяснява, Крис Джерико излиза на ринга и просва Джерико с Codebreaker.

-2012 Royal Rumble Match - Бележки
- Разпределението в мача е по-различно: потенциалните фаворити не излизат почти изцяло сред последните 10, ами се появяват на горе-долу равни интервали в мача. Също така броят на джобърите е намален, а участията на Майкъл Коул и Карма не са се случвали.
- Коуди Роудс се задържа доста време в мача и подобно на истинския Rumble елиминира няколко WWE легенди (Лоулър, Букър, Road Dogg, а накрая и самия Мик Фоли), но в крайна сметка е елиминиран от Джъстин Гейбриъл. Между двамата вече имаше основа за вражда за титлата, така че Гейбриъл имаше нужда от нещо подобно, за да изглежда като по-сериозен претендент.
- Солидното представяне на Миз (и това, че елиминира R-Truth) остават факт, но е елиминиран към края на мача.
- Под номер 29 в мача влиза Джерико, който вместо да се качи на ринга, започва да обикаля около него, светкайки с якето си. Когато идва време за номер 30 Джерико е точно между рампата и ринга – номер 30 се оказва Гробаря. Тейкър слиза бавно към ринга и Джерико е принуден да се качи там (но естествено минава встрани). Останалите кечисти на ринга един по един стават жертви на атаки от Тейкър (нормалното при влизане на някой голям). Ранди Ортън е този, който успява да даде по-сериозен отпор на Тейкър, но в крайна сметка Ортън е изхвърлен от ринга. Почти веднага след това останалите кечисти на ринга успяват да се обединят и задружно да изхвърлят Гробаря. Една от онези „трудни” елиминации на едри кечисти. Идеята – хем Тейкър се завръща в мача (правейки го по-значим), хем показва сила, хем са нужни много хора, за да го елиминират, хем не прекарва много време на ринга (в случай, че все още се лекува от контузия или нещо подобно).
- Мачът продължава. След още няколко елиминации последните четирима в Rumble-a са Крис Джерико, Уейд Барет, Шеймъс и... Кофи Кингстън. Да, не се шегувам за последния. След маханаето на партньора му Кофи отново е вариант за запълване на дупки в upper midcard-a и това да е сред последните 4-ма ще помогне за тази му позиция. Все пак Кофи е елиминиран пръв и то от Уейд Барет. След няколко минути на ринга, Джерико поема контрола. Тогава обаче там се появява CM Punk, рита Джерико в главата, след което го изхвърля извън ринга и си тръгва. Джерико е елиминиран. Последни двама в мача остават Шеймъс и Уейд Барет. След още няколко минути мач между двамата европейци, Барет е този, който успява да прецака Шеймъс и да го изхвърли извън ринга. Т.е. победител в Rumble-a в моя вариант е Уейд Барет.

Нещата, които съм описал не са случайни (в повечето случаи) и ще са основа за случващото се в следващите два месеца. Това е едно от предимствата на Rumble мача, което за съжаление WWE не използват ефективно през последните години. От следващия път започвам със схемата от миналата година: всяка история до Elimination Chamber в отделен пост и малко по-подробно.

Шампиони след Royal Rumble:
WWE Champion: CM Punk
WHW Champion: Daniel Bryan
IC Champion: Cody Rhodes
US Champion: Zack Ryder
Tag Team Champions: Epico/Primo
Divas Champion: Beth Phoenix

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...