Guest Booker 2012: World Heavyweight титлата до EC

Тук големият проблем бе, че билдът на реалния Chamber за титлата в SD бе съпроводен от смяната на двама бивши световни шампиони с две по-незначителни имена (Кали и Сантино), както и с това, че реалният RR победител Шеймъс не правеше нещо конкретно, ами само обикаляше и биеше някакви random хора. Затова смятам да подходя различно...


Най-важното: Oще в първия RAW (30.01) моят RR победител Уейд Барет открива шоуто и обявява, че на WrestleMania ще се бие за World Heavyweight титлата. Теди Лонг идва на ринга с усмивка на лице и дава на Барет да подпише договор за мач за титлата. След това GM-ът казва, че в такъв случай в SD ще обяви имената на шестимата души, които ще участват в Chamber мач за титлата на Daniel Bryan, в който ще бъде определен противникът на Барет за Мания. Самият Барет обвинява Лонг, че не се справя добре като GM и че не му е дал шанс за титлата досега. Преди Барет да успее да нарани Лонг, Ортън идва на ринга и Барет бяга през публиката.

В същия RAW Ортън записва победа над Долф Зиглър, а планиран Champion vs. Champion мач между Daniel Bryan и CM Punk завършва с победа за Пънк с DQ. Детайлите в друг пост.

В първият SD (03.02) след Royal Rumble се случват няколко важни неща:

1. В началото на шоуто Лонг обявява участниците в Chamber мача: Daniel Bryan, Big Show, Sheamus, Randy Orton, Mark Henry. Шестото място ще се реши в Open Invitational SD Battle Royal, в който могат да вземат участие всички кечисти от синия бранд. Хенри конфронтира Лонг за решението му и иска мач 1 на 1 за титлата, но вместо това бива отстранен без заплащане за неопределено време. След като охраната, дошла да изведе Хенри, е смазана от него, на ринга идва Big Show и го нокаутира.
2. Зад кулисите Шеймъс, Ортън и Шоу са в кабинета на Лонг и не са доволни от решението Хенри да е отстранен и да си почива до Chamber мача. Лонг казва, че така той няма да успее да набере инерцията, която те ще имат, а и не е сигурно дали изобщо ще участва в мача. Ортън иска Барет 1 на 1, но Лонг казва, че никой не е виждал RR победителя от понеделник. Вместо това са назначени мачове между стари познайници: Show/Bryan и Orton/Sheamus.
3. Sheamus def. Randy Orton – Чиста победа, Ортън не е доволен след загубата.
4. Промо на Браян, в което казва, че той продължава да се доказва – първо с победата си в тройния мач с клетка на Rumble-a, а сега и с предстоящата му защита в EC мача. Прекъснат е от музиката на Big Show.
5. Big Show def. Daniel Bryan – via DQ. Браян използва пояса си и удря Шоу в главата. Заключва го в LaBelle Lock след това, но Шеймъс идва на ринга и напада шампиона. Ортън се появява последен и просва Шеймъс с RKO.
6. Ортън е зад кулисите със сак на рамо, качва се в една кола и си тръгва без да даде обяснение.
7. Battle Royal за последното шесто място в Chamber мача за WHW титлата – Почти целият ростер на SD е там, като най-открояващи се са Коуди Роудс, Кали, Езикиел Джаксън, Джиндър Махал (дааа, тъжно, но факт). Изненадващо Уейд Барет се появява в началото на мача... и в крайна сметка го печели, елиминрайки Сантино Марела (хехе), ставайки шестият човек в Chamber мача. Шоуто приключва с Теди Лонг, който стои на рампата с неразбиращо изражение и гледа ухиления Барет.

Защо го направих: Ще стане ясно от промото на Барет, но като оставим това настрана мисля, че е изненадващо, а и Chamber-ът е пълен с наистина качествени имена. Но в промото повече.

Втори RAW (06.02) – Барет излиза на ринга с усмивка и казва, че е шокирал света. Той казва, че в SD ще обясни постъпката си. Конфронтиран е от Кофи Кингстън, който го обвинява за това, че въпреки че има мач за титлата на Мания, е отнел мястото в Chamber мача на някой друг заслужил кечист. Вметка: при мен Кофи е елиминиран от Rumble-а точно от Барет. Победителят от Rumble-a напомня това на ганаеца и двамата си уреждат мач. Уейд Барет побеждава Кофи Кингстън. В МЕ-та на същото шоу, в зрелищен Champion vs. Champion rematch, CM Punk побеждава Daniel Bryan.

Втори Smackdown (10.02):

1. Уейд Барет обяснява действията си – статистиката сочи, че победата в RR мача не му гарантира нищо. 2007-ма е била последната година, в която победител в Rumble мача е успявал да стане шампион на Мания (някои от вас може да си спомнят статията в WWE.com). Точно затова Барет е решил да не рискува и да се възползва от възможността, която „глупавият Теди Лонг” му е предоставил. Влизайки в Chamber мача, Барет ще се постарае да спечели титлата още там. Когато това се случи (защото според него е сигурно) ще имаме прецедент – той показва вече подписания от него и Теди Лонг договор, според който Барет е претендент за WHW титлата на Мания. Но ако дотогава стане и шампион, той ще е в легалното си право да не защитава титлата на Мания, тъй като не може да го направи сам срещу себе си. Теди Лонг излиза бесен на ринга, но Барет затваря устата му с шамар. Обявен е отборен ME – Orton/Big Show vs. Барет/Браян, като ядосаният Теди Лонг вдига залога: ако Ортън и Шоу победят, първият получава No Holds Barred Match срещу Барет следващата седмица.
2. Шеймъс се среща зад кулисите с Ортън и иска обяснение за миналата седмица. Ортън казва, че не е длъжен да обяснява нищо, просто вече нервите му не издържат и това е добре за него, и зле за противниците му. Шеймъс е противник в Chamber-a и трябва добре да запомни това.
3. Sheamus def. Cody Rhodes
4. Теди Лонг говори по телефона и казва, че все още не е ясно дали Марк Хенри ще вземе участие в Chamber мача. GM-ът приключва разговора, защото е извикал Big Show в офиса си. Пита го защо не му е помогнал, когато Барет го е ударил. Грамадата отвръща, че не е бодигард на GM-ът, а претендент за титлата и бъдещ шампион. В този ред на мисли, той казва, че не е честно при победа на него и Ортън тази вечер Ортън да получи това, което иска, а Big Show не. Теди Лонг схваща намека и при вида на юмрука на Show казва, че ако Show/Orton победят, Big Show ще получи 1 на 1 мач за титлата следващата седмица.
3. Също зад кулисите Браян посещава Уейд Барет и го поздравява за хитростта, след което му казва, че за него ще е чест да защитава титлата срещу Барет на Мания. Барет казва, че няма да е необходимо и Браян може да си спести любезностите. Партньори са само тази вечер и по-добре да победят, за да си спестят главоболия следващата седмица.
4. Big Show/Randy Orton def. Daniel Bryan/Wade Barrett – Шеймъс е на коментаторската маса. След мача той се качва на ринга и просва с Brogue Kick както Барет, така и Ортън. Вследствие на този мач за следващата седмица са назначени No Holds Barred мач между Ортън и Барет и мач за титлата между Bryan и Big Show.

Защо: При условие, че и двамата, които ще се бият 1 на 1 за титлата в последния SD, са участници в Chamber-a, не е проблем да има такъв мач, тъй като е все тая кой ще влезе вътре като шампион. Двамата имат история, мачът си има билд. Нека има интрига.

Трети Smackdown (17.02):

1. World Heavyweight Championship: Daniel Bryan © def. Big Show - Барет, Ортън и евентуално Шеймъс се намесват в мача, бият се край ринга и така нататък. В крайна сметка Браян успява да победи заключвайки LaBelle Lock, след като Show вече е проснат с Brogue Kick.
2. Ранди Ортън казва в интервю, че мелето в началото на шоуто е било само preview и е дошъл моментът за разплата – тази вечер ще победи Барет, в Chamber-a ще спечели титлата и ще се върне там, където му е мястото – на върха.
3. Шеймъс и Big Show са показани да се бият зад кулисите, тъй като изглежда Шоу обвинява Шеймъс за загубата си. Шеймъс пък му крещи, че щом досега не е успял да бие Браян, е нямало да успее и тази вечер. Намесва се половината locker room и двамата са разтървани, като Теди Лонг идва и гони Big Show от сградата, а на Шеймъс казва, че щом се меси в чужди мачове ще трябва да докаже, че и той може да победи шампиона – още тази вечер.
4. Daniel Bryan е на ринга и не е доволен от това, че трябва да има втори мач тази вечер. Той казва, че Теди Лонг е некомпетентен и се опитва да го саботира, но Браян ще докаже, че е по-добър от петимата в Chamber-a и ще запази титлата си в неделя. Шеймъс идва бесен на ринга и мачът започва.
5. Daniel Bryan def. Sheamus – via DQ. Подобно на мача им от реалния последен SD, Браян се подиграва с Шеймъс (шамари, плюнки), това вбесява ирландеца и той налага шампиона против нарежданията на съдията, което бързо го дисквалифицира. Браян си тръгва доволен.
6. Барет с промо, в което казва, че тази вечер приключва с Ортън. Отново показва договора си за мач на Мания и казва, че в неделя ще спечели титлата и Мания остава без МЕ (да де, схванахте).
7. No Holds Barred Match: Wade Barrett def. Randy Orton – Ортън е хвърлен през маса при опит за RKO, след което е довършен с Wasteland върху стол. След мачът все още бесния Шеймъс излиза на ринга и напада Барет. Това води Браян на ринга. Когато се свестява Ортън също се включва и шоуто е на път да завърши така както започна. Теди Лонг се появява на рампата и крещи за ред, но никой не му обръща внимание. Той се прибира зад кулисите, след което излиза заедно с Марк Хенри. Хенри се качва на ринга и премазва четиримата там, с което и билдът за Elimination Chamber мачът приключва.

Идеята: Идеята бе билдът да направи Chamber мача много по-непредвидим отколкото този, който ни предложиха WWE, като също така и да се опита нещо ново в лицето на Барет, опитващ се чрез договора си за титлата и вмъкването в Chamber мача да избегне „проклятието над Rumble” победителите и да си спести защита на най-голямото ППВ за годината.

Birov’s WWE Elimination Chamber 2012 – Кардът засега:

-World Heavyweight Championship – Elimination Chamber Match: Daniel Bryan © vs. Randy Orton vs. Big Show vs. Sheamus vs. Wade Barrett vs. Mark Henry

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...