Guest Booker 2012: Другите истории до Elimination Chamber

Големият проблем на истинския Elimination Chamber тази година бе слабият undercard. Всички големи звезди бяха напъхани в двата Chamber мача (излишно, според мен, и не се получи кой знае колко добре) и въпреки това не се обърна внимание на хората по-ниско в карда (US шампион, отборни шампиони). Имаше средна по хубост вражда за Divas титлата, но те всички divas вражди в последно време са такива, а и на никой не му пука. Въпреки това я запазвам както си беше, т.е. има я и в моя кард за турнира. Какво друго обаче?

НАЧАЛОТО НА „HHH-UNDERTAKER” КОНФРОНТАЦИИТЕ

При мен Тейкър се завърна в Rumble мача, създаде малко хаос, елиминира Ортън, но бе разкаран след това. Основната цел беше да вдигне качеството и значимостта на Rumble мача. Завръшането на Тейкър пак си е изненада. Та това е основната разлика. Нататък нещата се развиват точно както и в WWE. Както споменах в поста за WWE титлата, и при мен след като HHH оценява работата на Лауринатис, Тейкър се появява на ринга и го предизвиква на мач за Мания 28. Сегментът протича както си протече в действителност – Хънтър отказва и си тръгва. И през следващите 2 седмици нещата са същите: на втората седмица Хънтър обяснява защо отказва (обяснението е същото); пуснат е клип за Тейкър. Шон Майкълс се появява на третата седмица и двамата имат страхотния сегмент, който видяхме и в действителност. Абе всичко се запазва по тази история през тези три седмици.

IC CHAMPIONSHIP

В реалност Коуди Роудс имаше някакви спречквания с Джъстин Гейбриъл до RR, но WWE не оползотвориха тази история и след Rumble-a вкараха Коуди в EC мач, където нямаше логика той да участва. Затова аз подхождам различно. Като за начало да припомня, че в моя Rumble Роудс елиминира доста легенди – Лоулър, Букър Ти, Road Dogg, накрая и самия Мик Фоли. Джъстин Гейбриъл обаче го елиминира. Това кара Коуди да иска отмъщение. В първия SD от билда на ППВ-то Гейбриъл дава интервю, в което казва, че вече е бил шампион (отборен с Хийт Слейтър) и иска да постигне това отново. Коуди го напада в гръб, бие го малко зад кулисите и с крещене му обяснява причината: Гейбриъл го е елиминирал от Rumble-a. По-късно, в Battle Royal-a за определяне на шестия човек в Chamber мача за WHW титлата, Гейбриъл излиза на ринга за изненада на Роудс и евентуално отново елиминира IC шампиона, но и себе си с това. Боят им продължава и след това.

Във втория SD Роудс губи мач от Шеймъс, след което Гейбриъл, стоял на коментаторската маса, се качва на въжетата и прави 450 Splash на все още лежащия шампион. Гейбриъл взима микрофон и казва на Роудс, че ако иска отмъщение може да го получи ако заложи в мач IC титлата. Зад кулисите Гейбриъл среща Мик Фоли, който го поздравява за показания хъс и му пожелава успех в случай, че „страхливият” Коуди се съгласи на мач помежду им. Още след SD е обявено в сайта на WWE, че Роудс приема и мачът е назначен за Elimination Chamber.

На третото шоу е ред на Роудс да даде интервю зад кулисите. Той казва, че Гейбриъл от доста време му е трън в очите, но се занимава с някой, който е над нивото му и на EC ще го разбере. Подкрепата на „страри отрепки” като Фоли няма да е достатъчна Джъстин да спечели титлата. В друг сегмент Гейбриъл се среща зад кулисите с Хийт Слейтър. Слейтър казва, че миналото си е минало (визирайки търканията им миналата година), пожелава успех на бившия си партньор и му казва, че ще стиска палци на турнира. Двамата се насочват към ринга за отборен мач: Cody Rhodes/Jinder Mahal vs. Heath Slater/Justin Gabriel. Вторите побеждават (в подобни мачове, отборите, които са били отборни шампиони, трябва да побеждават другия random отбор!). Туширан е Махал. Все пак Роудс се смее последен, след като прави Cross Roads на Слейтър извън ринга и се прибира зад кулисите. Докато Гейбриъл проверява партньора си, Коуди с тичане се връща край ринга и го напада в гръб, но започва музиката на Фоли, който идва със стол в помощ на младоците. Коуди решава, че е по-разумно да се оттегли през публиката. И ето така билднах една простичка вражда за ИК титлата, която щеше да оцвети приятно карда на EC, щеше да се обърне внимание на титлата и малката история, която бе започната между двамата, щеше да бъде оползотворена.

TAG TITLES MATCH

Можеха да се отделят няколко минути (общо 15 за 3 седмици пак е нещо), за да се изгради една вражда между The Usos и Primo/Epico. Двата отбора имат спречкване зад кулисите на първия RAW, като The Usos предизвикват шампионите на мач за титлите. Те отказват и им казват, че ако следващата седмица Usos успеят да ги победят в non-title мач, тогава ще получат шотове за титлите. В същия сегмент, преди спречкването на отборите, Примо и Епико се подиграват на Кофи Кингстън след като той е загубил мача си от Миз. През втората седмица, отново има подигравка с Кофи след загубата му от Уейд Барет. По-късно в шоуто обаче The Uso Brothers успяват да победят шампионите и си печелят шот за Elimination Chamber. Зад кулисите Кофи среща Примо и Епико и им връща услугата, гаврейки ги за загубата. На третата седмица времето и без това е малко, но може да се вмъкне едно кратко интервю с братята зад кулисите, където те да бъдат нападнати от Primo/Epico. А сегментите с Кофи са просто лек билд за по-нататък. Хубаво е да го отбележим.

ИСТОРИЯТА ОКОЛО US ТИТЛАТА

Споменах го в поста за WWE титлата, но нека наредим нещата. При мен Райдър не губи титлата от Джак Суагър. На 16 и 23 януари Райдър отнася два побоя от Кейн и е контузен, но няма мач за титлата. Води се, че последната му защита е била в хаус шоу на 21 януари. На първия RAW (30.01) Ryder sell-ва контузията и не се появява. Следващата седмица (06.02) Джон Лауринатис обяснява на неговия приятел Сина, че ако Райдър не защити титлата си най-късно на Elimination Chamber (20.01), то тя ще бъде овакантена и ще му бъде отнета, защото не е бил в състояние да я защитава в рамките на 30 дни. На третото шоу Райдър се появява с идеята да се занимава с глупости – букет и бонбони за Ийв. Както описах в предния пост и при мен се повтаря случилото се в действителност: Кейн напада Ийв, Сина я спасява, целувка, Райдър ги вижда, Сина се извинява, Райдър отново е нападнат от Кейн. Единствената разлика е, че Сина е предложил на Райдър на EC да направят една лъжовна маневра: Райдър (все още контузен) да направи открито предизвикателство, Сина да отговори и да позволи на Райдър да го тушира, за да има защита на титлата и тя да остане в него. Райдър обаче отказва, а след това Кейн отново го напада и го хвърля от рампата. И така: не е ясна съдбата на US титлата, но на сайта на WWE е обещано на ППВ-то да има развитие по въпроса.

ДРУГО: След като е елиминиран последен в Battle Royal-a за шестото място в SD Elimination Chamber мача, Сантино записва победи в следващите два SD-а – една срещу Джиндар Махал (вторият SD) и една срещу Drew McIntyre (третият SD). С нечовешката реакция, която този човек получава в последно време, колкото и да не ми допада подобни комедийни образи да получават сериозен пуш, просто не мога да го пренебрегна.

За финал: И така, мисля, че макар някои неща да се получиха малко сложни, моят билд за ППВ-то и готовият кард се получиха поне малко по-добре от това, което ни предложиха в действителност. Отчитайки, че WWE буквално губеха време в реалното ППВ, за да докарат времетраене от около 3 часа, мисля, че като махнем някои техни клипчета и някои неща не са толкова разтеглени, времето ще стигне дори за моя по-голям кард. В следващия пост ще опиша как протича самият Elimination Chamber. А ето го и финалният кард:

Birov’s WWE Elimination Chamber 2012 Card:
- World Heavyweight Championship – Elimination Chamber Match: Daniel Bryan © vs. Big Show vs. Sheamus vs. Randy Orton vs. Mark Henry vs. Wade Barrett
- WWE Championship – No DQ Match: CM Punk © vs. John Laurinaitis
- Elimination Chamber Match – No1 Contender’s Match for WWE Championship: Kane vs. Dolph Ziggler vs. John Cena vs. R-Truth vs. Chris Jericho vs. The Miz
- Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Tamina Snuka
- WWE Tag Team Championship: Primo/Epico © vs. The Uso Brothers
- Intercontinental Championship: Cody Rhodes © vs. Justin Gabriel

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...