Guest Booker 2012: Моят Elimination Chamber


1. WWE Championship – No DQ Match: CM Punk © vs John Laurinaitis – Това не е точно мач, колкото един дълъг сегмент. Още от самото начало Дейвид Отунга е плътно до Лауринатис и отнася по-голямата част от побоя. Той обаче е разкаран и GM-ът остава сам. Тогава обаче на ринга идва Миз и напада Пънк. Двамата започват да се бият около ринга, но Пънк успява да повали Миз с ритник в главата. Долф Зиглър идва на ринга, а Джак Суагър е плътно зад него. Двамата също нападат шампиона, но комбинацията R-Truth/Кофи Кингстън идва и разкарва клиентите на Вики Гереро. Пънк отново остава сам срещу Лауринатис, но е изтощен и GM-ът успява да го удари поне няколко пъти. Крис Джерико се появява на рампата и бавно върви към ринга, но спира преди да се е качил. През това време Пънк успява отново да поеме контрола и премазва бързо Лауринатис, тушира го и запазва титлата. Chamber мача остава за претендентското място.

2. Divas Championship: Beth Phoenix © vs Tamina Snuka – Нищо различно. Ако и divas мачовете започна да ребууквам, значи тотално съм се сдухал... Бет бие и запазва.

- Пънк е зад кулисите с лед в ръката и обяснява, че планът на Лауринатис не е проработил. Миз и Зиглър са се опитали да помогнат на GM-ът, надявайки се така да направят Chamber мача за титлата, но не се е получило и ако искат да станат шампиони ще трябва да си заслужат мач за титлата и след това да го победят на Мания за нея. Пънк казва, че отива да наблюдава мача от коментаторската маса и казва, че най-важното е какво огромно удоволствие му е доставило да пребие Джон Лауринатис. Пънк поглежда камерата и казва „Hunter, сега вече може да го уволниш!”.

3. Elimination Chamber – No1 Contender’s Match for the WWE Championship title shot at WrestleMania 28: Kane vs. Dolph Ziggler vs. John Cena vs. R-Truth vs. Chris Jericho vs. The Miz – Спотове подробно няма да описвам, само ред на влизане и елиминации, който освен накрая изобщо не е необходимо да е точно такъв. Миз и Сина започват мача. Трети влиза Зиглър, четвърти Truth. През това време Сина успява да елиминира Миз. Кейн влиза пети и започва да маже. Елиминира Truth. Влиза Джерико. Той, Сина и Зиглър успяват да усмирят Кейн – блъскат го в един от Chamber-ите и известно време продължават мача сами. Зиглър се предава от Стените и в мача остават трима – Кейн, Сина и Джерико. Кейн е елиминиран след Codebreaker и AA комбинация – Сина го тушира. Докато се опитват да го изкарат от клетката обаче той се съвзема и Сина и Джерико са принудени да се позанимават още малко с него – разбиват един от другите Chamber pod-ове с него. Пънк става от коментаторската маса, за да наблюдава края на мача, който продължава още 5-6 минути между Сина и Джерико. В крайна сметка Кейн (който през това време е лежал в разбития под) се намесва за последно и просва Сина с Chokeslam. Джерико обаче успява да го изтика извън клетката и да затвори вратата, след което довършва Сина с Codebreaker за победата.

Защо: Ясно е защо Джерико бие. Мисля, че е ясно и защо Сина остава накрая – този билд и възможността Сина да трябва да взима решение, го правят единственият човек, който би могъл да направи интригуващ финал с участието на Джерико. При всеки друг победата на Джерико би изглеждала твърде сигурна. А защо се налага Кейн да помага, а Джерико не бие чисто? Ами защото това Сина да бъде туширан чисто от Джерико месец преди мача със Скалата може само да му навреди. Джерико не губи нищо, тъй като печели самия мач и става претендент, но поне Сина запазва част от труднопобедимия си образ, който, колкото и да е омръзнал, му е силно необходим по пътя към Мания.

- Клип с Тейкър. Ще се появи в RAW и ще иска отговор от Хънтър.

- Сегмент зад кулисите с Лауринатис и Отунга. Лауринатис изглежда доста зле след мача с Пънк. Отунга казва, че загубата не е важна – по-важното е Лауринатис да остане GM на RAW в случай, че ННН реши отново да инспектира работата му. Лауринатис казва, че не се тревожи, защото Triple H ще е зает с Undertaker. Станало е ясно, че рингът вече не е място за Mr.Excitement и сега той трябва да се концентрира върху управлението на RAW. Отунга допълва „А може би и на Smackdown”. Лауринатис моли Отунга да отиде на ринга и да се погрижи за „онзи въпрос”.

4. WWE Tag Team Championship: Primo/Epico © vs. The Uso Brothers – Победа за Примо и Епико. Да, не е лошо да има история и мач за титлите, но при този кард в случая това е мач за почивка. Кофи Кингстън е показан да наблюдава мача на телевизор в съблекалните. След гонга при него влиза някой, Кофи го поздравява и казва, че изглежда ще имат удоволствието да се борят за титлите точно с Примо и Епико. Не става ясно кой е човекът.

- Интервю с Ранди Ортън зад кулисите, който казва, че загубата от Уейд Барет е нещо, което го е изнервило още повече, но няма значение, защото тази вечер му е нужен един последен напън (саковете, хехехе), за да стане World Heavyweight Champion и да се върне там, където му е мястото.

- Дейвид Отунга излиза на ринга и казва, че е бил помолен от г-н Джон Лауринатис да обяви, че Зак Райдър не се е появил тази вечер и няма да може да защити своята US титла. Вследствие на това тя вече е овакантена и може би още утре вечер ще попадне в по-добри ръце. Теди Лонг излиза на ринга и казва, че това не е добро решение и казва на Отунга да предаде думите му на „шефа си”. Отунга казва, че Лонг е царят на лошите решения и последните седмици в SD са доказателство за това. Това води на ринга Крисчън. Завръщащият се Captain Charisma казва, че вече е готов за действие и сега Лонг има шанс да му се реваншира затова, че преди няколко месеца го е накарал да се бие контузен и е влошил състоянието му. Крисчън казва, че Лонг трябва да отстрани някой от участниците в Chamber мача, например Ранди Ортън, и да добави него. Лонг отказва и казва, че му е писнало да го тъпчат и това няма да се случва повече. Крисчън затваря устата му с Killswitch и казва, че ще получи своя „one more match” по един или друг начин, след което се прибира зад кулисите. Да, не особено бляскаво завръщане, ама то нали и реалното беше едно велико...

5. IC Championship: Cody Rhodes © vs. Justin Gabriel – Гейбриъл излиза придружаван от Мик Фоли и Хийт Слейтър. Коуди иска и двамата да бъдат разкарани от мястото около ринга, след което плюе по Фоли. Самият мач протича едно на едно. Коуди запазва с Cross Roads. След мача казва, че Мания може да се готви за първия значим мач за интерконтиненталната титла от много, много години. След това взима стол и влиза с него на ринга, за да довърши работата си, но Фоли и Слейтър се връщат там и Коуди се оттегля с усмивка и титлата в ръка.

6. World Heavyweight Championship – Elimination Chamber Match: Daniel Bryan © vs. Sheamus vs. Big Show vs. Wade Barrett vs. Randy Orton vs. Mark Henry – Тук даже по-малко детайли. Хенри изпълнява ролята, която видяхме от Кали: влиза, пребива всички на ринга, след което е елиминиран, туширан от Шеймъс. Биг Шоу също си заминава, елиминиран от Уейд Барет след брутален Wasteland. Самият Уейд се задържа известно време, но в един момент останалите трима (Браян, Ортън, Шеймъс) се нахвърлят върху него, той отнася няколко финишъра и в крайна сметка е елиминиран от Браян, но остава да се съвзема до клетката. Планът му да няма защита на Мания пропада. Остава въпросът кой ще е негов противник там. Браян е елиминиран от Ортън и е ясно, че ще има нов шампион. Шеймъс и Ортън продължават мача още няколко минути и в крайна сметка Шеймъс побеждава, ставайки новият World Heavyweight шампион. Идеята на разнообразните елиминации е всеки един от четиримата (Ортън, Шеймъс, Браян, Барет) да запише такава, за да изглежда всеки от тях „силен”. Защо на Шеймъс две мисля, че става ясно.

Шоуто завършва с празнуващия Шеймъс и вдигащия се Chamber. Барет влиза на ринга и го напада, но Шеймъс успява да отвърне. PPV-то завършва с двамата гледащи се злобно противници, всеки застанал в един от ъглите

Защо: Нищо против Браян и неговият рейн – харесаха ми. Нямам против и победата на Шеймъс на Rumble и това, че там двамата ще се изправят един срещу друг на Мания. Честно казано обаче предпочитам Барет-Шеймъс. Шеймъс нямаше нужда от победа в Rumble-a, двукратен WWE шампион е. Да го направиш световен шампион е лесно, а и е фейс с добра реакция, перфектен за противник на хийл, спечелил Rumble-a – в моя случай Барет. Реших, че Мания вместо за утвърждаване на звездата на Браян (който и без това най-вероятно няма да запази) и трета поредна световна титла за Шеймъс, може да се използва за издигане на Барет, който чака шанса си от доста време още от края на 2010-та. Победа в Rumble-a, спечелване на враждата с Ортън, по-различен план по пътя към Мания (участието в Chamber-a). Въпреки че в Chamber-a е туширан, това става след като трима души се обединяват против него и не мисля, че губи много. Готов е като достоен опонент за нов фейс шампион със силна реакция от публиката като Шеймъс. Та даааам!

В заключение: с примерното времетраене, което сложих на мачовете и сегментите, сборът е около 2 часа и 45 минути. Т.е. тук и там може да се сложат по още няколко минутки и ППВ-то е перфектно откъм запълване на времето. И да – колкото и лоши да се получат мачовете, пак ми се струва, че щеше да е по-интересно от истинския Elimination Chamber.

Шампионите след ЕC:
WWE Champion: CM Punk
WHW Champion: Sheamus
IC Champion: Cody Rhodes
US Champion: ---vacated---
Tag Team Champions: Primo/Epico
Divas Champion: Beth Phoenix

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...