Какво да гледате (10.04.12) - "MI: Ghost Protocol", "Goon", "J Edgar"

Не е като да гледам доста филми в последно време, въпреки че тази вечер дори мисля да отида на "Wrath of the Titans". За него обаче може да пиша евентуално утре, а тук мисля да кажа по няколко думи за филмите, които съм изгледал (с доста мъки) през последния месец. Имаме екшън, комедия и драма. Ако се чудите какво да гледате - дано успеете да си харесате нещо.


"Mission Impossible: Ghost Protocol" (трейлър) - Сциентоложкото хахо Том Круз отново е в най-поносимото си амплоа, а именно - това на тайния агент Итън Хънт, който за пореден път трябва да изпълнява мисия, не по силите на който и да е друг. Иииии резултатът е най-добрият MI филм, който съм гледал. Има напрежение, смях, луди каскади, екшънче, стабилен поддържащ каст, най-вече в лицата на Джеръми Рънър (който ще виждаме все по-често) и Саймън Пег, който е забавен по неговия си начин. Оплаквания нямам. Само искам да отбележа, че Круз наистина се е катерил по външната страна на Burj Khalifa (най-високата сграда в света), което е поредното потвърждение колко е побъркан. Успех, Кейти! Успех, Холмс!

"Goon" (трейлър) - Отдавна не се бях смял на комедия с Шон Уилям Скот, но тук взе, че се получи. Филмът разказва историята на охранител в бар (Скот), който се сбива с хокеен играч по време на мач. Треньорът на хокейния отбор забелязва твърдата му глава и талантът му да причинява болка и го взима в отбора, въпреки че пичът дори не може да кара кънки. Иииии... е смешно. На Ш.У.С. му отива да играе идиот, а в комбинация с такъв интелигентен спорт като хокея нещата се навързват. Да се отбележи и ролята на Liev Schreiber, който тук е от старата школа твърдоглави побойници-хокеисти. Зъл тип си, Liev. Зъл тип си, Victor Creed.

"J.Edgar" (трейлър) - Леонардо ДиКаприо беше млад и всички поставяха под съмнение сексуалността му. Порасна, възмъжа, започна да участва в много силни филми  и да играе адски силни роли, и реши, че една от тях трябва да е на мъж, чиято сексуалност също е под въпрос. Но без повече детайли. "J Edgar" разказва за кариерата на Джей Едгар Хувър, създателят на ФБР. От ранните години на комунистическата заплаха в Щатите, през гангстерите по време на Сухия режим до последните години на Хувър и взаимоотношенията му с доста американски президенти. Определено интересен филм. Не знам доколко е исторически акуратен, но се съмнявам Клинт Ийстууд да режисира биографичен филм, наблъскан с измислици. Така че приемам всичко видяно за вярно, поне в известна степен.

Не особено голям избор, но от моята гледна точка всяко заглавие си струва. Ако ви трябва пък сериал - веднага препоръчвам "Boardwalk Empire" (Престъпна империя) на HBO. Снощи приключих втория сезон, но и за него може би ще кажа повече в отделен пост. Иначе не се оплаквайте - "Hunger Games", "Wrath of the Titans" и "American Reunion" са по кината, а от 4-ти май започва лятото с филми по комикси с "Avengers". Не е като да няма какво да се гледа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...