Guest Booker 2012: Punk vs. Jericho + 2 непроменени мача (WM 28)

ВАЖНО: "Guest Booker" постовете са изцяло плод на авторска фантазия и не преразказват реални събития в WWE. Мерси.

WrestleMania 28 всъщност беше едно много добро PPV и е напълно безсмислено да променям всичко при условие, че някои неща бяха много близо до перфектното. Три мача оставам непроменени като условия и участници, че в голяма степен дори и като build. Въпреки че май е ясно, нека ги изброя:

- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho
- The Rock vs. John Cena
- Hell in a Cell – End of an Era Match: Triple H vs. The Undertaker

При Джерико-Пънк ще си позволя да променя малко повече нещата, като тук става въпрос по-скоро за промяна на датите на конкретни сегменти, поне в началото, а към края на билда за някои по-сериозни проблеми. Припомням, че в моя вариант на Elimination Chamber Пънк запазва титлата си в мач срещу Джон Лауринатис, а Джерико печели Elimination Chamber мач за претендентското място за Мания. И започваме пак седмица по седмица:


Първи RAW (20.02)
- Моят има за МЕ Сина срещу Кейн в Last Man Standing Match, така че малко преди това ще видим от Пънк, е в офиса на Лауринатис. Шампионът с голяма доза ирония поздравява Big Johnny за това, че е останал GM на RAW (по-рано вечерта ННН е взел решението) и пита къде е Джерико. Лауринатис заявява, че след тежкия си EC мач миналата вечер Джерико е бил възнаграден с почивка. Пънк реагира остро, но Лауринатис го „успокоява”, че ще има с какво да се занимава – тази вечер мач срещу Джак Суагър, следващата – срещу Долф Зиглър.
- CM Punk def. Jack Swagger – Бърз и кратък мач, Пънк печели с GTS. В един момент от мача Зиглър се опитва да помогне на Суагър, но Пънк ги блъска в един друг, след което просва Суагър с GTS за победата и си тръгва доволен.

Втори RAW (27.02)
- CM Punk def. Dolph Ziggler – Подобно на миналата седмица. Зиглър става жертва на GTS, след като Суагър отказва да му помогне.
- Веднага след мача Джерико се появява на титантрона и прави промото си за това, че алкохолизмът на бащата на Пънк е в основата на това той да е straight edge + обещанието, че ще накара Пънк да пие и ще вземе титлата на Мания, доказвайки, че е най-добрият.

Трети RAW (05.03)
- Джерико и Пънк се срещат лице в лице на ринга. Джерико обяснява причината да иска да победи Пънк на Мания, да докаже, че е най-добрия и да се приключи с този въпрос. Пънк отвръща, че двамата ще направят велик мач, но Джерико е тръгнал по лоша пътека миналата седмица и не е трябвало да намесва бащата на Пънк. Джерико се съгласява и тръгва по рампата. На върха обаче се обръща и, подобно на реалното си промо, заявява „However… your sister…”, след което започва да говори за пристрастеността на сестрата на Пънк. Шампионът избухва и тръгва след Джерико, който обаче успява да избяга от залата. Лауринатис, заедно с група охранители, настига Пънк в гаража и му казва, че няма да толерира подобно отношение.

Четвърти RAW (12.03)
- CM Punk def. Cody Rhodes
- След мача Джерико се появява на титантрона и заявява, че Пънк му се е сторил прекалено агресивен миналата седмица и затова е решил тази да не е в залата. След това дърпа промото си за това, че майката на Пънк се е оженила за баща му след като е родила. Пънк се вбесява тотално и вика Джерико на ринга, но той отново отказва да се появи и казва на Пънк „да очаква изненади”.

Четвърти SMACKDOWN (16.03)
- Тук, в действителност, Джерико се изправи 1 на 1 срещу Шеймъс, като преди това обясни в промо нещата, които е казал вече за Пънк. Това се случва и при мен с малки промени: Джерико обяснява, че се е появил в SD не защото го е страх от Пънк, а защото е по-умен от него и знае как да контролира нещата. Допълва, че след като на Мания докаже, че е най-добрия на света и победи Пънк, вече бившият шампион ще се отдаде на чашката и ще стане пълноправен член на пропадналото си семейство. След промото Джерико има мач, но не с Шеймъс, а с Грамадата. И побеждава.
- Chris Jericho def. Big Show

Пети RAW (19.03)
- Както писах и в един от предните постове, тук Лауринатис обявява голям МЕ: Джерико и Крисчън срещу Ортън и Пънк. Пънк цяла вечер претърсва залата в търсене на Джерико, но не успява да го открие.
- През цялата вечер са показвани клипове, напомнящи за Крисчън и Джерико като отбор. Точно преди мача Крисчън успява да открие Джерико в една от съблекалните. Джерико казва, че е направил номер на Пънк и току що е дошъл. Двамата започват да обсъждат мача и Джерико казва на Крисчън тази вечер всеки да се концентрира върху „своите задачи”.
- Chris Jericho/Christian def. CM Punk/Randy Orton – Пънк е като полудял и се опитва всеячески да се докопа до Джерико, но той постоянно му се изплъзва, проваля опитите му за туш, намесва се в полза на Крисчън. Двамата така и не застават един срещу друг, като в края на мача Крисчън и Джерико успешно изхвърлят Пънк извън ринга, след което довършват Ортън с финишърите си и взимат победата. Джерико се оттегля по рампата и казва на Пънк, че следващата седмица му е подготвил една много голяма изненада като за последно.

Шести RAW (26.03)
- И тук е може би най-сериозната промяна: Джерико излиза на ринга и заявява, че е подготвил нещо специално за CM Punk, но тъй като знае, че в последните седмици той не е в добро „психическо” състояние, е помолил Джон Лауринатис за охранители, които да се погрижат нещата да не излизат извън контрол преди Мания. Както Джерико казва – „не иска да пребие Пънк преди мача им”. Шестима души застават до ринга с лице към рампата, а на ринга при Джерико има масичка с бутилка уиски и две чаши. Той ги пълни и отпива от едната, след което казва, че неизбежното ще се случи в неделя, но преди това иска да разкаже една история. Започва музиката на Пънк и той излиза на рампата, гледайки втренчено в Джерико. Самият Джерико започва да говори за това, че не само ще накара Пънк да пропие след неделя, но и ще разкаже една последна история за личния му живот – история с името „Лита”. Джерико ще обясни на феновете, че Пънк е имал връзка с бившата кечистка и според слуховете те отново имат някакви взаимоотношения. Джерико казва, че това е нормално – Пънк се заобикаля с хора като неговото семейство, а какъв по-добър пример за лош човек, от жената, изневерила на гаджето си с негов приятел и колега. Пънк избухва и се засилва към ринга, разбутва охраната и се качва там. Те обаче успяват да го уловят. Джерико се възползва и излива едната чаша уиски в лицето му, след което го просва с Codebreaker и моментално слиза от ринга, тръгвайки си със самодоволна усмивка и давайки знак на рампата, че ще стане WWE шампион на Мания.

Това е по-враждата за WWE титлата. Пак нямаше много контакт, но поне Джерико се появявя малко по-често и нещата достигат едно по-крайно ниво, каквото в реалност достигнаха чак след Мания.

Triple H vs. Undertaker няма да го пипам изобщо. Абсолютно същите сегменти между ННН, Тейкър и Майкълс в абсолютно същите седмици. Последният RAW – само клип за надъхване.

При Сина-Rock WWE избраха да няма явен фейс и явен хийл, което беше добра идея, тъй като не двамата бяха полюсите, а феновете, които ги подкрепяха. Сина при мен обаче изживя доста по-неприятни неща, с една идея по-озлобен е. Да започнем от важното: Сина не се усмихва в сегментите им и ги взима насериозно. И най-важното: в края на последния RAW, когато двамата отново само си разменяха реплики, емоциите достигат своя връх и Сина напада. Скалата контрира, започва размяна на удари, публиката откача, идва охрана, идват съдии, рингът се пълни и шоуто завършва с двамата, затиснати в срещуположни ъгли. Това е. Единственото нещо, което може би липсваше на build-a, беше този момент, в който напрежението достига своя връх. И дотук с по-малко преправяните мачове. Остават още... четири, мисля, и моятa версия на Mania е готова.

Бировата WrestleMania 28 – Кард до момента:
- John Cena vs. The Rock
- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho
- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H
- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane
- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve
- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)
- Money in the Bank Ladder Match без обявени участници

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...