Брок Леснър се завърна в WWE

Този понеделник, втори април, в Monday Night RAW Supershow, бившият световен ММА шампион в тежка категория и трикратен WWE шампион преди това Брок Леснър се завърна в WWE след 8 годишно отсъствие.


Не вярвах, че ще се случи, наистина. През годините Брок Леснър се доказа като много непостоянна личност - изкара 2 страхотни години в WWE, след което му щукна да се занимава с американски футбол и си тръгна още в началото на кариерата си. Футболът се оказа провал и се пробва в ММА. UFC естествено нямаше как да оставят подобно име на някой друг и след едва 3 мача Брок вече бе UFC Heavyweight Champion. Оттогава насам обаче нещата тръгнаха зле за него. Изгуби няколко мача и титлата, имаше сериозни проблеми с червата, от които май последваха няколко операции, и в крайна сметка се отказа и от тази професия, за да се върне в WWE. Нещо, което, повтарям, не вярвах, че ще се случи.

Прочетох новината на първи април, точно преди Мания. Няколко сайта говореха за нов едногодишен негов договор. Има обаче един огромен проблем - на първи април не можеш да вярваш на новинарски сайтове, независимо за какво са. Развиха гадния навик да се правят на забавни и понякога "шегите" им са толкова добре изпипани, че не знаеш дали е първоаприлска шега или истина. Точно такава беше ситуацията с Леснър. Не бях убеден до последно. Хайде, за The Rock лекичко си спойлнах миналата година, но сега не... И когато този понеделник в RAW започна "Here comes the pain" (една от най-надъхващите музики за тренировки, между другото) просто полудях. Етаж нагоре и етаж надолу сигурно са ме чули (а и звука от тонколоните).

Уникалната публика на шоуто адски допринесе за момента, макар че малко развалиха нещата със скандиранията от рода на "We want Lesnar" преди той да се е появил. Така убиват част от изненадата за някои по-слабо запознати зрители. "Holy shit!" chant-a и врявата след F5 обаче бяха страхотни. Но не за феновете в залата става дума, а за Леснър, за завръщането му и това как накара всички смаркове и Сина-хейтъри по света да полудеят от кеф, правейки финишъра си F-5 на Джон Сина, за да закрие шоуто. Луд момент, който дълго ще стои в съзнанието на всеки кеч-фен.

Веднага обаче се появиха слухове, че хора в съблекалните не са доволни от завръщането на Леснър, така както не бяха и от завръщането на Скалата, защото той ще отнеме светлината на прожекторите от тях, младите таланти. Но те забравят едно нещо - кечът е бизнес и като всеки бизнес основната му цел е да носи пари. Леснър донесе много пари на UFC за няколкото event-a, в които участваше и вече името му е от онези притегателни марки, които карат хората да си празнят джобовете. Той има потенциала да донесе пари на WWE и в крайна сметка това е най-важното.

Какво се случва със Сина обаче? Омразата на по-зрелите фенове към него е все така силна. Всички по един или друг бяхме възнаградени за годините, в които бяхме принудени да го гледаме как играе само всепобеждаващ добряк, когато Скалата го тушира на WrestleMania 28. И какво последва за Сина? F-5 от друг току що завърнал се бивш кечист, който може би дори няма да се задържи повече от година. А Сина е човекът, който носи най-много пари на компанията през последните 10 години и в голяма степен я носи на гърба си (признавам, няма как). Това са основните притеснения на "смарковете", на разбирачите... Защо Сина трябваше да падне от актьор на Мания? Защо Сина трябва да бъде пребит и евентуално да загуби и от Леснър? И т.н. Well... защото огромна част от феновете ще бъдат щастливи от този факт. Сигурен съм, че на Сина не му харесва това, което се случва с него, но, мамка му, признавам, че човекът е професионалист и прави това, което е добро за бизнеса и което прави феновете щастливи - пада от който му кажат и е съгласен да е губещия за сметка на хора, които дори не са постоянно активни кечисти. За което му свалям шапка, въпреки че продължава да е един от най-големите дразнители за мен на TV екран (излъгах - имам предвид монитор).

Слуховете в момента са, че Леснър е подписал едногодишен договор с около 30-35 участия в него, което би следвало да означава, че няма да е всяка седмица на екран, но пък определено ще направи поне няколко ППВ мача. В момента негови появи са рекламирани за RAW на 23 април и PPV-то след него Extreme Rules, пък дали ще има мач там няма как да се предположи. Лично аз си мисля, че щеше да е хубаво първият му мач от 8 години да е на някое от големите 4 PPV-та, най-скорошното от които е SummerSlam, но е приятен вариант и за там да оставят мача му със Сина, а в идните месеци да подгрее с някои от другите сегашни големи имена (Ортън, Джерико, Шеймъс, Пънк, Миз, т.н.). Това, разбира се, са си лично мои виждания.

Адски доволен съм от връщането на Леснър, тъй като този човек така и не даде на бизнеса всичко, което можеше да даде и аз, като фен, с интерес ще наблюдавам в какви истории ще бъде замесен през следващата година. Определено положението в WWE сериозно се промени и като че ли към добро. Т.е. почивка от гледането на кеч скоро май няма да си правя, хах.

И за финал - клипчето със самото завръщане и лудата реакция на феновете. Сина е на ринга, вика Скалата за един последен разговор, а вместо това получава нещо съвсем различно:


2 коментара:

 1. Честито на всички фенове на Брок Леснар!!!
  Надявам се Джон Сина да почне да губи след като Скалата го би. Само да не почне пак да бие... Леснар защо се е върнал? Преди го би и пак трябва да го бие!
  А какво трябваше да стане? Джон Сина да turn-е heel (лош) и да почне да носи повече пари на Винс.
  Защо като е лице на WWE трябва да е face (добър)?
  Защо, Бире?

  ОтговорИзтриване
 2. Първият мач между Сина и Леснар - http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=oDqi83Lh388
  Точно 9 години по-късно пак ще ги видим ;)

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...