"The Avengers: Earth's Mightiest Heroes" - отмъщението продължава в анимационен сериал

Отвратително заглавие, но все повече осъзнавам, че ми е трудно да измисля заглавие, което хем да обяснява за какво става дума в поста, хем да не е прекалено дълго или сухо. Трябва да се поработи по този въпрос.

Тук обаче май е ясно, а ако не е - веднага доуточнявам. След зверския успех на филма "The Avengers" ("Отмъстителите", не че има нужда да го казвам), който продължава да расте с всеки изминал ден, повече хора са запознати с една от най-популярните групи от супер-герои, появявали се някога в комикс. Следователно има шанс и повече хора да искат да се запознаят с други материали в тази насока, тъй като до продължение на филма остават поне две, а може би три години. И тъй като комиксите продължават да са едно доста непопулярно забавление у нас (много губите, повярвайте ми), реших да опитам да популяризирам нещо друго: анимационните серии "The Avengers: Earth's Mightiest Heroes", които вървят по Disney XD, но вие спокойно може да откриете в любимото замундовско място, като цъкнете на този линк.


В него, както се досещате, става дума отново за "Отмъстителите", само че в малко по-различен състав. Причината е, че анимационните серии нямат пряка връзка с филма, освен че разказват за едни и същи герои. Подобно на филма, "Avengers: EMH" използва за основа историите, залегнали в комиксите, но тъй като е анимация с епизоди от по 30 минути, може да обърне внимание на много повече герои, злодеи и сюжети, отколкото един двучасов филм може да си позволи. Това и прави, при това много добре.

Тук съставът и изграждането на екипа е малко по-близко до комиксовият оригинал, като най-сериозна разлика е присъствието на Ant-Man и Wasp, двама от оригиналните Avenger-и, които не намериха място във филма. С течение на епизодите едни членове си тръгват, идват нови, някои се връщат и т.н. Самите истории пък са изключително интересни и добре разказани като за анимация - в първи сезон (който приключи миналата година) има една голяма история, която постепенно се развива все повече и повече, като това не пречи всеки епизод (или група от по 2-3 епизода) да има своя собствена история с начало и ясен край. И, естествено, в края на сезона "големият план" се разкрива. Определено сценаристите успяват по много добър начин да вземат различни сюжети от различни ери от комикс-историята на тима и да ги нагласят спрямо своето виждане, да ги подредят по смислен начин.

Ако ви се гледа нещо добро, което да е в епизодичен формат, и не сте предубедени спрямо анимациите (всички знаем, че има много добри такива), пробвайте "Avengers: EMH". Лично мен ме забавлява както класики от детството ми като "Spider-Man TAS", "Batman TAS" и "Beast Wars". Сезон първи е цял (към него води линкът, който дадох по-горе) - 26 епизода, а до момента има излезли още около 7-8 епизода от втория сезон. Струва си. Приятно гледане!

PS: Най-накрая ще използвам послепис за нещо важно и смислено. При първото гледане това обърка мен, така че мисля, че е хубаво да го поясня: първите два епизода (Breakout, части 1 и 2) показват как екипът се събира първоначално. След това обаче следват около 5-6 епизода, които хронологично показват събития отпреди това, разказващи историите на отделните герои. След тези няколко епизода нещата вече продължават след събитията в Breakout.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...