Guest Booker 2012: IC Championship мач на WM28

ВАЖНО: "Guest Booker" постовете са изцяло плод на авторска фантазия и не преразказват реални събития в WWE. Мерси.

Мик Фоли определено доказа, че е перфектен за издигане на млади звезди. Сега, през 2012-та, когато WWE отново го взеха на работа, моментът е повече от подходящ отново да влезе в тази своя роля. WWE не направиха нищо по този въпрос, затова аз ще опитам. Става дума за враждата му с Коуди Роудс, която развивам лекичко още от Royal Rumble насам. А какво се случи досега:

  • Коуди Роудс елиминира завръщащия се в WWE Мик Фоли в Royal Rumble мача в края на януари. След това самият той е елиминиран от Джъстин Гейбриъл, с когото имат вражда.
  • Враждата между младите продължава през следващите седмици до Elimination Chamber, като Фоли и Роудс се споменават задочно с не особено ласкави думи. Фоли дори се притичва на помощ на Гейбриъл веднъж.
  • На Elimination Chamber Гейбриъл излиза с дружката си Хийт Слейтър и Мик Фоли преди мача си за титлата, но Роудс иска те да се приберат зад кулисите, след което плюе по Фоли. Роудс печели мача и мисли да довърши Гейбриъл със стол, но Фоли и Слейтър идват и го прогонват. Той си тръгва широко усмихнат.

Тук ще имаме една по-кротка история, която няма да има много общо с отношенията на Фоли с Evolution (конкретно Ортън) през 2004-та или с враждата му с Edge през 2006-та. Просто мисля, че Роудс можеше да получи нещо по-добро за WM28 от враждата му с Big Show (която, IMO, също не беше лоша). Ще се развие изцяло в SMACKDOWN, защото както вече споменах - RAW е претъпкан, докато SD има нужда от интересни и разнообразни истории, които да го правят конкурентен на звездните вражди в червеното шоу.

INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP
Cody Rhodes vs. Mick Foley

Първи SMACKDOWN (24.02):
1. Коуди Роудс излиза на ринга с титлата си и широка усмивка и заявява, че е приключил и с Джъстин Гейбриъл и чака следващото си предизвикателство, част от пътя му в това да върне блясъка на ИК титлата. Това води на ринга Мик Фоли. Той казва, че няма намерение да се бие с Коуди, но поставя под съмнение твърдението му, че неговият рейн е полезен за титлата. Фоли казва, че няма проблем с това, че Коуди го е наплюл на EC - свикнал е с неуважението на младите, но рано или късно някой ще даде добър урок в положителна насока на Роудс. Роудс казва, че не желае да слуша брътвежите на някакъв си "has been" и ще доказва отново и отново, че е "велик ИК шампион". Фоли го предизвиква да го направи и казва, че ще наблюдава с интерес.
2. Cody Rhodes def. Hornswoggle - Хорни се оказва лично избрания от Роудс негов противник за вечерта. След адски бързия мач Фоли идва на ринга, за да защити Хорнсуогъл, а Роудс си тръгва ухилен.

Втори SMACKDOWN (02.03):
1. Коуди Роудс с интервю зад кулисите, в което казва, че е започнал от най-малките и ще стигне до най-големите. Мик Фоли се появява ядосан до него и му казва, че не е имал предвид побой над невинен малък човек, когато е предизвикал Роудс да се докаже. Роудс му казва "Успокой се, старче.", след което му обещава, че тази вечер ще е още по-впечатляващ.
2. Cody Rhodes def. The Great Khali - Победа с Disaster Kick. След мача Роудс се качва на ринга със стол и започва злобно да налага Кали. Прогонва и двама съдии. Фоли излиза на рампата с ядосано изражение и бухалка, а Коуди, все така ухилен, оставя жертвата си и си тръгва.

Трети RAW (05.03):
1. Само кратко интервю зад кулисите с Фоли, за което той благодари на Теди Лонг (GM за вечерта). Фоли казва, че макар да не планира връщане на ринга, е бил някак завлечен в случващото се в SD около ИК шампиона Коуди Роудс. Казва, че Роудс си мисли, че прави добро на себе си и титлата, а това не е така, защото подходът му е грешен и се надява някой да го сложи на мястото му преди да е станало късно.

Трети SMACKDOWN (09.03):
1. Cody Rhodes/Wade Barrett def. Sheamus/Daniel Bryan - Победата идва след като Браян изоставя шампиона.
2. Коуди е зад кулисите и намира Мик Фоли, след което започва да се хвали пред него как току що е победил световния шампион. Фоли посочва как точно е станало това и му казва, че започва да му писва от арогантността на младия Роудс. Коуди пита "Какво ще направиш? Ще напишеш книга по въпроса ли?", след което му удря шамар и си тръгва.

Четвърти RAW (12.03):
1. Мик Фоли среща Коуди зад кулисите преди мача му с Пънк и му пожелава късмет, след което му казва, че за шамарът от миналата седмица ще си поговорят в SD.
1. CM Punk def. Cody Rhodes - Пожеланието на Фоли не проработва. Хах.

Четвърти SMACKDOWN (16.03):
1. Коуди е на ринга и припомня как е победил Езикиел Джаксън за титлата миналата година, с което почти е убил кариерата му. Припомня за победата си над Ортън, припомня за победите си над Букър Ти и Джъстин Гейбриъл. Той казва, че откакто е шампион е побеждавал както героите на миналото, така и тези на настоящето, а вероятно и предполагаемите лица на бъдещето. А през последните три седмици е победил най-малкия кечист в WWE, най-големият, а накрая и световния шампион. Загубата от Пънк е била само кратка спънка, но и неговият миг ще дойде. Фоли излиза на ринга и казва, че наистина така изброени победите на Роудс говорят сами за себе си. Той обаче посочва начина, по който Коуди е спечелил тези мачове. Фоли казва, че заради характера и поведението на Коуди никой няма да запомни рейна му с титлата с победите, а с маменето, побоите и бягствата. Фоли казва, че няма намерение да чака повече някой друг да даде урок на Коуди... и иска да го направи сам. Роудс се усмихва и казва, че единственото, което Фоли иска е един последен шанс да блесне на Мания, но Коуди няма намерение да му го даде. ИК шампионът си тръгва, а Фоли му казва, че изглежда ще трябва да го направят по трудния начин.

Пети SMACKDOWN (23.03):
1. Коуди е на ринга и отправя открито предизвикателство към всеки от съблекалнята, който има желание да се изправи срещу него. На предизвикателството отговаря Грамадата. Коуди изглежда притеснен, но все пак се съгласява.
2. Big Show def. Cody Rhodes - По време на мача Марк Хенри се намесва и дава предимството на Коуди, но в крайна сметка поява на Мик Фоли разконцентрира ИК шампиона и той става жертва на knockout punch (WMD).
3. След мача Фоли се качва на ринга с любимата си бухалка с бодлива тел. Той взима микрофон и казва, че не желае блестящ момент на Мания, но желае такъв за ИК титлата и смята да й го осигури - спечелвайки я. Роудс се съвзема и се маха от ринга и въоръжения Фоли. Той е бесен заради загубата си и казва, че Фоли ще получи мача си на Мания само при едно условие - той да не е Hardcore Match.

Шести RAW (25.03):
1. Коуди Роудс се появява с титлата си и казва в кратко интервю, че Мик Фоли няма право да му говори за уважение и за това какво заслужава интерконтиненталната титла, при условие, че никога не я е държал. Според Роудс шансовете на Фоли да спечели нормален мач срещу него са нищожни и на Мания Коуди ще получи своя момент, унижавайки и махайки от гърба си този "дразнител".

Шести SMACKDOWN (30.03):
1. Мик Фоли излиза на ринга и се извинява на младите в компанията, че губи от тяхното TV време. Той обаче е на мнение, че бъдещите звезди трябва да израстват с респект към тези преди тях и още повече с респект към златото, което ще имат шанса да носят. Коуди Роудс според него няма такъв и заслужава урок. Фоли казва, че не е бил ИК шампион и за него ще е чест да спечели тази титла, особено на Мания. Коуди го прекъсва и му казва, че името на Фоли просто ще бъде добавено в дългия списък от постижения, които Роудс е изредил преди няколко седмици. Шампионът казва, че Фоли не е във форма, стар и немощен е, и няма шанс да спечели мача помежду им, защото това ще е истински кеч мач, а не някаква касапница с бухалки, отверки и столове. Роудс казва, че Фоли може и да е спечелил няколко кървави боя в кариерата си, но няма шанс в кеч мач срещу него. Това вбесява Фоли, той напада Роудс, засилва го във въжетата и го прехвърля над себе си. Роудс изпада извън ринга, шокиран е и си тръгва, сграбчил пояса си.

Умишлено предпочетох двамата да имат нормален мач. Хората сякаш очакват Фоли да е замесен в Hardcore Match, от което може да се получи интересна история като горната, в която случаят не е такъв. А и имайки предвид кое е следващото PPV нещата се нагласят идеално за втори мач между двамата, вече без правила. Подчертавам евентуално. Следващият път - последният мач - най-накрая MITB-то.

Бировата WrestleMania 28 – Кард до момента:
- John Cena vs. The Rock
- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho
- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H
- Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus (c) vs. Wade Barrett vs. Daniel Bryan
- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane
- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve
- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)
- Money in the Bank Ladder Match без обявени участници
- WWE Tag Team Championship - Fatal 4 Way Match: Primo/Epico (c) vs. Curt Hawkins/Tyler Reks vs. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston vs. Heath Slater/Justin Gabriel
- Intercontinental Championship: Cody Rhodes (c) vs. Mick Foley

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...