Guest Booker 2012: Money in the Bank на WM28 - Част 2/2

ВАЖНО: "Guest Booker" постовете са изцяло плод на авторска фантазия и не преразказват реални събития в WWE. Мерси.

Време е и за последния пост от билда на моята WrestleMania 28 - втората част на билда за Money in the bank мача. До момента официално в него бяха включени The Miz, Dolph Ziggler, R-Truth и Big Show и нещата вървяха по-скоро границите на 1 на 1 вражди. Тук ще се опитам да ги посмеся, както би трябвало да се прави преди всеки MITB мач, поне според мен.

MONEY IN THE BANK LADDER MATCH
Част 2 от 2
 
Четвърти RAW (12.03):
1. Джон Лауринатис успокоява Дейвид Отунга за двете му поредни загуби и казва, че като награда за добрата служба ще го вкара в MITB мача. Малко по-късно Лауринатис получава обаждане от член на Борда на директорите. Когато затваря, обяснява на Отунга, че Теди Лонг се е обадил на Борда, казал е, че човек с две поредни загуби не заслужава място в MITB мача, ако не си го заслужи срещу човек с две победи и титла... и затова тази вечер Отунга ще се бие със Сантино за място в MITB мача.
2. Квалификация за MITB мача: Santino Marrella def. David Otunga – Трета поредна победа за Сантино, с която мини-историята между двамата приключва, а Сантино се класира за MITB. Много е over, а и US шампион... няма как.
3. Сугър и Зиглър се карат в съблекалнята, а Вики е между тях и не иска да вземе страна. Суагър казва, че той заслужава да е в MITB мача, а не Зиглър. Зиглър казва, че след мача им е станало ясно кой заслужава място в MITB и кой не. Вики изкрещява, че ще опита да оправи нещата и излиза бясна. След малко е показана в офиса на Лауринатис. Той казва, че Теди Лонг е направил така, че Лауринатис да не може да добави Джак Суагър към MITB мача и ако Вики иска нещо по този въпрос да се промени, трябва да говори със самия Лонг. Но за да не я остави с празни ръце той изправя клиентите й един срещу друг в отборен мач – Зиглър и R-Truth трябва да са партньори срещу The Miz и Суагър. Вики излиза още по-бясна.
4. Jack Swagger/The Miz def. Dolph Ziggler/R-Truth – Липса на сработване и при двата тима. В крайна сметка Вики се намесва и уж случайно дърпа въжето при движение на Зиглър, което води до падането му извън ринга. Truth остава сам срещу двама и е победен. След мача Вики започва да крещи на Суагър да се възползва и той напада Миз в гръб и го просва с Gutwrench Powerbomb.

Четвърти SMACKDOWN (16.03):
1. Christian def. Santino Marrella – Отбелязвам го само заради участието на Сантино в MITB.
2. Теди Лонг е в офиса си с Марк Хенри и се ядосва, че го е нямало само една седмица в SD и Big Show не само е в MITB мача, но е победил и Хенри. Хенри казва, че не го интересува дали Лонг е ядосан, на което GM-ът отвръща с „A трябва.”, след което предлага сделка – вкарва Хенри в MITB мача, с което му дава шанс да вземе куфарчето и да си осигури мач за титла. В замяна Хенри трябва да попречи на Big Show да спечели мача и до самата Мания да е около гиганта, за да не се стигне отново до разбити мебели и пребити кечисти.
3. По-късно в офиса на Лонг се появява и Вики Гереро, която започва да се извинява за кофти миналото им и казва, че се надява той да преосмисли решението си и да допусне Джак Суагър в MITB мача. С победата си в RAW и явната му доминация, той е показал, че го заслужава, са част от аргументите й. Лонг се съгласява да даде шанс на Суагър да се докаже и да заслужи мястото си като се изправи срещу друг участник в MITB мача.
4. Jack Swagger def. The Miz – Миз е опонентът на Суагър и преди мача казва, че не му допада „някакви смешници с незапомнящ се двумесечен title reign и некадърно използвали куфарчето” да го нападат в гръб след като уж са били партньори. Самият мач е равностоен, но Вики се намесва – качва се на въжетата и разсейва съдията достатъчно, за да може Суагър да удари Миз под пояса и отново да го просне с Gutwrench Powerbomb за победата.
5. След мача Вики среща Лонг зад кулисите и той потвърждава, че Суагър е включен в MITB мача. Вики и Суагър са доволни... разбира се.
6. Chris Jericho def. Big Show – След мача Хенри излиза на ринга и просва Шоу с World’s Strongest Slam.

Пети RAW (19.03):
1. За вечерта е обявен голям отборен мач, в който фейсовете от MITB мача ще се изправят срещу хийловете (поне на пръв поглед), като Джак Суагър не е включен. Първо са показани фейсовете в една от съблекалните. Show влиза при Сантино и Truth и им казва да внимават, защото е особено гневен след атаката на Марк Хенри и е напълно целеустремен към куфарчето и няма да му направи впечатление ако мине и през тях. Truth казва, че няма проблем – получил е едва един шанс за световна титла през миналата година и сега е неговият момент заедно с Малкия Джими да изкачат стълбата и да сбъднат мечтите си. Сантино се намесва последен и казва, че той също е набрал инерция – победа в Battle Royal, US титлата, участие в MITB и не трябва да го подценяват. Шоу се засмива и излиза. Сантино не изглежда доволен, но не казва нищо.
2. По-късно са показани Миз, Хенри и Зиглър, които се карат бясно зад кулисите. Хенри казва, че приключи ли с „добряците” тази вечер, ще се заеме с партньорите си и си тръгва. Миз само се усмихва самодоволно и иронично пожелава успех на Зиглър. Той остава сам, но забелязва Вики и отива при нея. Започва да й крещи за това как тя е вкарала Суагър в MITB мача и подкрепя него, като дори е уредила да не участва в мача тази вечер. Вики само пожелава успех на Зиглър и продължава по пътя си.
3. Big Show/Santino Marrella/R-Truth vs. Mark Henry/Dolph Ziggler/The Miz – Джак Суагър (в костюм) и Вики Гереро са на масата на коментаторите и наблюдават мача, който в един момент се превръща в пълен хаос. Хенри и Зиглър се скарват и започват да се бият. В другия отбор Truth без да иска удря Big Show, който започва да налага всичко и всички. Суагър изчаква да се изтощят и също напада. В този момент започва музиката на Алберто Дел Рио и на рампата се появява кола, но не той, а Рикардо Родригез излиза от нея. Дел Рио се появява през публиката, щурмува изправените по ринга и бързо ги поваля. След това той взима микрофон и казва, че всички са забравили, че в MITB мачовете има 8 участника... и тази година той е осмият последен.

Защо: Дел Рио започна да работи по house show-та още преди Мания. Нямаше обаче как (или просто WWE не пожелаха) да го замесят в някаква история за PPV-то, може би и заради малкото време, което щяха да имат за развитие. Е, в готов MITB мач завръщането му се вписва според мен.

Пети SMACKDOWN (23.03):
1. Big Show def. Cody Rhodes – Въпреки намеса на Марк Хенри, с малко помощ от Мик Фоли.
2. US Championship: Mark Henry vs. Santino Marrella – no contest – Преди мача Хенри казва, че този мач е бил уреден от умния Теди Лонг, който оценява работата, която Хенри върши. Хенри заявява, че не само ще стане US шампион, а в RAW ще се разправи и с Долф Зиглър. На Мания пък, обичайното, ще спечели MITB куфарчето. Все пак първото нещо не се изпълнява след като Big Show връща услугата от по-рано същата вечер и проваля мача, нападайки Хенри. Сантино иска обяснение, но Шоу го изхвърля извън ринга. Сантино се връща, прави на Шоу Cobra, която той не отразява и US шампионът бързо се оттегля по рампата.
3. Dolph Ziggler def. Jack Swagger – Мач, поискан лично от Зиглър. Вики е със Суагър и се опитва да се намеси (макар да личи, че се двоуми), което кара съдията да я изгони. Това разсейва Суагър и той става жертва на Zig-Zag.
4. Показани са кадри от историята на Алберто Дел Рио с куфарчето и спечелването на титлата миналата година, както и от завръщането му в предния RAW.

Шести RAW (26.03):
1. Миз с промо, в което обяснява, че е бил първият, който се е сетил, че може да получи полагащото му се място в МЕ-та на Мания чрез MITB. Казва, че всички други просто го следват и се опитват да са като него, но няма да успеят и тази вечер ще им даде пример чрез Big Show.
2. Обявени са 4 мача между участниците в MITB мача, един от които е първият мач на Дел Рио след завръщането му и е срещу Santino.
3. Alberto Del Rio def. Santino Marrella – Рикардо Родригез изиграва роля в победата на Дел Рио, която в крайна сметка идва след Armbar. След мача R-Truth идва на ринга и прогонва Дел Рио, след което помага на Сантино да стане. Сантино остава край ринга да наблюдава мача на Truth.
4. R-Truth def. Jack Swagger – Суагър излиза извън ринга и казва на Сантино, че той не заслужава титлата, която носи. Това дава контрола на Truth, който в крайна сметка печели мача.
5. Mark Henry def. Dolph Ziggler – Победа след World’s Strongest Slam. След мача Суагър идва и се опитва да довърши Зиглър с Ankle Lock. Вики идва на ринга и го кара да спре.
6. The Miz def. Big Show – Трудна и не особено чиста победа, но все пак победа. След мача Хенри и Truth идват на ринга, а след тях Дел Рио, Суагър и Сантино. Кратко меле, приключило с реклами.

Шести SMACKDOWN (30.03):
1. Кратки 30-секундни клипове за всеки един от участниците в MITB мача – история, успехи, защо са в мача и т.н.
2. Battle Royal с всичките осем участника - победител: Santino Marrella. Още в ранните минути Миз се самоелиминира с усмивка на лице. Гигантите Хенри и Шоу изхвърлят Зиглър, Суагър и Truth и започват да се налагат един друг. Докато са на въжетата Дел Рио и Сантино ги изхвърлят, като веднага след това Дел Рио се опитва да изхвърли US шампиона, но той си го връща за RAW и изхвърля мексиканеца за победата.

В заключение: И с това билдът на MITB мача, който така и не видяхме, приключва. Без да има само световни шампиони, но определено пълен с лица, които в една или друга степен заслужаваха място в подобен мач. Освен това приключих и с цялото ребуукване на пътя до WrestleMania 28. Отне ми доста повече време от предвиденото, бяха направени известни промени, но поне завърших проекта. Ето го и финалния мой кард:
Бировата WrestleMania 28 – Финален кард:
- John Cena vs. The Rock
- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho
- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H
- Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus (c) vs. Wade Barrett vs. Daniel Bryan
- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane
- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve
- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)
- WWE Tag Team Championship - Fatal 4 Way Match: Primo/Epico (c) vs. Curt Hawkins/Tyler Reks vs. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston vs. Heath Slater/Justin Gabriel
- Intercontinental Championship: Cody Rhodes (c) vs. Mick Foley 
- Money in the Bank Ladder Match: The Miz vs. Dolph Ziggler vs. R-Truth vs. Big Show vs. Santino Marella vs. Mark Henry vs. Jack Swagger vs. Alberto Del Rio

Това е, доволен съм как се получи и изглежда. Мисля, че е поне с една идея по-добър от истинския кард на Мания - не толкова откъм вид, колкото откъм билд на не главните мачове. Остана само да дам мой вариант за това как се развива самото PPV, което може би ще стане в близките дни. Ще видим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...