Какво да (и да не) гледате: "MITB 3", "Wall Street 1 & 2", "Zodiac", "The Dictator", "Friends with benefits"

Бел.Биров: Постът е написан преди няколко дни, но... мързел. Знаете как е.

ОК, пиша този пост, просто защото заглавията се трупат ли, трупат, а ми е ясно, че няма какво да кажа за тях, освен няколко общи изречения, с които да ви споделя дали според мен си струват гледането или не. Това е. Запознаването с основните фабули и преценката дали да гледате конкретен филм си е изцяло ваша, аз просто ви подхвърлям имена, с които да работите. Yeeeessss...


Men in black III - Изненадващо приятен, като за трета поредна част. Josh Brolin по впечатляващ начин успява да изиграе младата версия на K, героят на Томи Лий Джоунс. Липсата на дразнещ женски образ (като онази във втория филм) също е голям плюс. И все пак - Борис Животното не е особено впечатляващ злодей, а липсата на говорещия помияр ме натъжи.

Friends with benefits - От доста време ме караха да го изгледам, което, поради ред причини, отказвах да направя. Все пак се навих. Засмях се на няколко места. Харесаха ми няколкото напълно възможни ситуации. Доволен съм, че сълзливата част бе сбита в края, макар че не ми повлия добре. Като за неангажираща комедия върши работата си. Джъстин е приемлив като актьор, а Мила Кунис е добра причина да гледаш всяка тъпотия.

Wall Street - Силен филм. Имам някакъв странен интерес към финансовите пазари и донякъде това бе основната причина да го изгледам. Не разбирам защо хората са толкова впечатлени от Гордън Геко (героят на Майкъл Дъглас). Да, умерено интересен е, но сме виждали къде-къде по-зли "акули" в киното. Младият Чарли Шийн пък на места е изненадващо неубедителен. Дарил Хана ме ужасява, ужасен избор за главна женска роля в което и да е десетилетие. Въпреки тези неща филмът ми хареса. Интересна и добре построена история, напрежение, някой друг обрат. Струва си.

Wall Street 2: Money never sleeps - По-добре пропуснете. Ако ще гледате нещо с това име, нека да е само първия филм. Най-големият минус на филма е, че подхваща прекалено много истории и под-истории, които така и не получават необходимото време и внимание. Някои решения на героите (особено към края) са си откровено малоумни. От добре построената история на първия филм няма и помен, и "Money never sleeps" по-скоро оставя усещането за хаос. Опитите да бъдат направени връзки между предния и този филм (роднински връзки, стари вражди) идват в повече и стоят не на място. Сериозно, загуба на време е. Най-доброто нещо в този филм е кратката среща между героите на Дъглас и Чарли Шийн (вече в неговата си кожа), която един вид показва какво е станало с героя на Шийн след предния филм. Тази сцена обаче може да изгледате в YouTube след като сте видели първия филм. Всичко останало от продължението може да не се гледа.

Zodiac - Филм, разказващ реална история за разследването на сериен убиец в района на Сан Франциско. Силен каст - Джейк Гиленхал, Робърт Дауни - младши, Марк Ръфало (Хълк и Iron Man във филм заедно години преди Avengers - how cool is that?). Действието се развива бавно, но самото "разследване" е интересно. Проблемът? Филмът се опитва да побере период от две десетилетия, а това е трудна задача за 2 часа и половина. Също така краят не е достатъчно задоволителен, но така е с реалните истории. Все пак може да се види.

The Dictator - Барън Коен е интересен човек, способен да се унижи по най-разнообразни и безобразни начини, за да накара хората да се забавляват. Просташки хумор и крайно крайни шеги - това е основата на "Диктаторът". Тук схемата с незнаещите какво се случва хорица (като в "Борат" и "Бруно") е нямало как да проработи, но това не е проблем. Пак е достатъчно смешен. Ако се считате за интелектуалци или просто сте тесногръди, предполагам сте наясно, че филмите на Барън Коен не са за вас. За всички останали - налазвайте. Шансът да се засмеете поне веднъж не е малък, а дори само това си струва.

Личи си липсата на вдъхновение, нали? Както и да е, знаете как е. Или може би не знаете. Whatever. Лятото дойде и аз мисля да се отдам повече на четене, отколкото на филми, а и нямам идея какво да гледам, но ако все пак се насъберат няколко филма ще дам мнение. А и "The Amazing Spider-Man" и "The Dark Knight Rises" наближават, така че за тях поне ще има по-смислени опити за ревюта. Нърдщина си е нърдщина.

PS: По-слаб пост за филми не си писал. Дай поне аз да кажа нещо забавно, за да разсмея хората.
PS2: Не.
PS3: Хайде, тесногръди! Дори ти ще се забавляваш.
PS4: Казах "не". Не.
PS5: Тъпак. Някой ден ще сменя паролата и на другия ден няма да я помниш.
PS6: Ще се заплашваме? А ако отида да се прегледам?
PS7: Ти си моята луна и звезди и този пост всъщност много ми хареса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...