Guest Booker 2012: WHW Титлата/Издигането на Зиглър - Част 2 (Моят "Over The Limit")

ВАЖНО: Guest Booker постовете не описват реални събития от WWE, а авторовата гледна точка за това какво и как можеше да се случи. 

Какво се случва след моят "Extreme Rules 2012"...

Моят "OVER THE LIMIT 2012" 


1. Билдът
  • Историята покрай Money in the bank куфарчето продължава в две насоки. След победата на Дел Рио и Миз над Джак Суагър и Долф Зиглър, Джон Лауринатис казва на първите двама, че са го убедили, но трябва да проведе разговор с Борда на директорите, преди да им даде окончателното си мнение. На следващата седмица той уведомява Дел Рио и Миз, че е успял да се договори с Борда за следното - тъй като е било планирано "Money in the bank" PPV през 2012-та, такова ще се състои в края на юни и в него ще има MITB мач, първите участници в който са точно те двамата. Миз е повече от доволен, но не и Дел Рио - той иска мач за куфарчето на Зиглър възможно най-скоро. Лауринатис му казва, че няма как да стане, защото само Зиглър може да се съгласи да заложи куфара. Това води до малък спор между Миз и Дел Рио - Миз се опитва да убеди Алберто, че участието им в MITB мача е достатъчно, но Дел Рио не е доволен и започва да "гледа с друго око" на Миз и ниските му критерии. Дел Рио казва, че ще намери начин да получи това, което иска.
  • Зиглър пък е бесен и иска главата на Суагър, но Вики се опитва да го успокои. Суагър се появява след мач на Зиглър, двамата се сбиват и в крайна сметка Вики удря Долф под пояса, правейки го лесна плячка за The All-American American. Впоследствие Зиглър е бесен и уволнява Гереро. Тя обаче му обяснява, че двамата са подписали договор, от който той не може да се откаже и продължава да е нейн клиент. Затова тя започва да му урежда тежки мачове - handicap, Sheamus, Khali, все гадории. Вики му казва, че е назначила мач между него и Суагър и ако Зиглър не иска мъчението да продължи, че трябва да заложи MITB куфарчето. Зиглър поставя условията така - ако Суагър го победи ще получи мач за куфарчето. Ако обаче Зиглър победи, договорът му с Вики ще бъде прекратен и тя няма повече да може да му урежда мачове. Постигнато е съгласие и мачът е назначен за OTL.
  • Също за "Over The Limit" е назначен Battle Royal, победителят от който ще може да избере за коя от двете титли - US или IC - да се бие по-късно същата вечер. Както си беше, само че при мен е обявено предварително.
  • Стигаме до световната титла. Шеймъс запази срещу Браян, а Ортън стана главен претендент. Тук отбелязвам, че и в моя вариант на "Extreme Rules" Джерико е загубил от Пънк. В RAW след това отново има Beat The Clock Challenge за претендентското място за WWE титлата и отново го печели Daniel Bryan, подобрявайки рекорда на Джерико. Y2J е бесен зад кулисите, където се сблъсква с Ортън. Ортън се шегува с него, споменавайки, че е претендент за WHW титлата. Така, когато Шеймъс и Ортън застават лице в лице в SD, се появява Джерико, който пребива и двамата със стол. В следващите седмици той успява да убеди Джон Лауринатис да го включи в мача при условие, че победи Шеймъс или Ортън. Мачът с Ортън приключва с no contest, заради избухливостта на втория, но точно заради тази избухливост Ортън в следващия SD без да иска коства мача на Шеймъс срещу Джерико и така мачът за титлата на "OTL" става троен. Лауринатис е доволен, че Ортън няма да е единствения претендент; Ортън не е; Шеймъс заявява, че е уверен, че може да победи и двамата.

2. Бележки - Дел Рио изобщо нямаше място във вражда за титлата след завръщането си, затова подхождам по-бавно с него. Затова и го разкарах от мача за WHW титлата и оставих там само Джерико и Ортън. Джерико е бесен от двете си загуби от Пънк, иска да се докаже и си намира място другаде. Лауринатис е доволен, че Ортън няма да получи 1 на 1 мач за титлата, Шеймъс не отказва предизвикателства, а и е недоволен от намесата на Ортън, коствала му мача с Джерико, и нещата се навързват.

Зиглър най-накрая се отделя от Вики и Суагър и сега става дума само за него и това как ще се справя нататък. Мачът между двамата доскорошни партньори не е за куфарчето, за да изглежда така че мач за него да трябва да се заслужи. Тормозът и мачовете от Вики пък не само помагат за нейния образ, но и дават обяснение защо Зиглър се съгласява на условието "ако Суагър спечели получава мач за куфарчето" - само за да се отърве от нея. Другите истории, които не засягам тук, също имам идея как вървят, но са твърде встрани и може би друг път ще пиша за тях.

3. Резултати

- OTL Battle Royal - Winner: Alberto Del Rio. - Също както в действителност шоуто е открито от Battle Royal-a (при мен Крисчън е в "заслужена почивка" и е хийл, да се знае). Дел Рио и Миз се обединяват и успяват да останат последните двама участници в мача, като в самия му край Дел Рио се обръща срещу Миз и го изхвърля от ринга. Миз е ядосан, но рефери и охрана го прибират зад кулисите. Дел Рио заявява, че избира да се бие с US шампиона Сантино Марела (и при мен е той, да). Малко по-късно Дел Рио отива в офиса на Лауринатис и казва, че Миз е реагирал доста остро на една "честна" елиминация и Дел Рио се притеснява да не би той да се опита да провали мачът му за американската титла. Като предложение, Алберто подхвърля Миз да бъде изведен от залата. Big Johnny се съгласява.
- US Championship: Alberto Del Rio def. Santino Marella (c) - Полето е чисто и без дори да е нужно Рикардо Родригез да се намесва, Дел Рио взима титлата.
- Dolph Ziggler def. Jack Swagger (ако Суагър победи, получава мач за MITB куфарчето; ако Зиглър победи, договорът му с Вики е прекратен) - Солиден мач, който въпреки намесите на Вики, е спечелен от Зиглър. Вследствие на правилата на мача той вече не е клиент на Гереро и тя не може да му назначава мачове, а Суагър не получава мач за куфарчето.
- Triple Threat World Heavyweight Championship: Chris Jericho def. Sheamus (c), Randy Orton - Джерико успява да избегне Brogue Kick, излизайки извън ринга. Там остават Ортън и Шеймъс, разменят удари, като накрая Шеймъс е проснат с RKO. Ортън обаче получава Codebreaker и е изхвърлен от ринга, опитващият се да се съвземе Шеймъс също получава един и Джерико го тушира за победата и титлата. Нов шампион.

Дотук и с "Over The Limit". Следващият път малко по-изненадващи неща в "No Way Out".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...