Новини за филми по комикси: Филмите на Marvel за следващите 2 години

В момента тече San Diego ComicCon 2012 и е нормално на мястото, където са се събрали най-крайните нърдове от целия свят, да са и компаниите, които с продуктите си взимат и се надяват да продължават да взимат парите на същите тези нърдове. Това важи и за Marvel, които обявиха официално върху какви филми работят, подзаглавията на вече познатите от тях и логотата на всички ленти. Ще ги изредя тук, заедно с малко информация за по-слабо запознатите.


"Captain America: The Winter Soldier" ще излезе на 4 април 2014 г., но това се знаеше от известно време, даже съм го споменавал тук. Името ясно подсказва за какво ще се разказва. "Winter Soldier" е името на комикс историята, в която става ясно, че Бъки (партньорът на Капитана, който в първия филм падна от един влак) всъщност не е умрял през Втората световна война, а е бил намерен от СССР и превърнат в убиец. Т.е. очаквайте завръщане на Sebastian Stan в ролята на Bucky и поне в първата половина от филма той да е един от злодеите. Лично аз съм много доволен, тъй като "Winter Soldier" историята е едно от най-интересните и добре написани неща в комикс. Дано и на филм, макар и сериозно поорязана, се получи добре.


"Thor: The Dark World" е името на продължението на "Тор" (очевидно). Тук инфото ми е по-малко, макар филмът да излиза по-скоро - на 8 ноември 2013-та. Причината е, че не е ясно накъде са се запътили Marvel. От обявеното подзаглавие може да се предположи, че действието ще се развива в някой от 9-те свята, който обаче не сме виждали (спомнете си дървото, което Тор нарисува на Джейн Фостър в първия филм). Имам две предположения - светът на тъмните елфи (да, елфи) или този на мъртвите. Ще видим, поне звучи интересно. Локи е потвърден (ура!), спекулира се обаче, че главният злодей ще е The Enchantress (асгардска магьосница, често помощник на Локи).

И стигаме до двете нови заглавия. Става дума за филми по комикси, които не са екранизирани досега, и които ще станат част от филмовата вселена на Marvel, т.е. вероятността в тях да видим някой друг познат герой или да видим героите от тези два филма в бъдещия "The Avengers 2" е много голяма. Започваме с...


"Ant-Man" - В предишен пост споменах и за него, но сега вече е сигурно, че ще има такъв филм, така че нека припомня: Ханк Пим създава технология, чрез която може да смалява тялото си (а впоследствие и да го увеличава). Той изработва и шлем, чрез който да комуникира с мравките, чиито размер е достигнал, и хоп - имаме един доста особен супергерой. Доколкото разбирам филмът ще е донякъде изграден върху история, в която Scott Lang, бивш служител на Пим, открадва от него костюма на Ant-Man, за да помогне на дъщеря си. Харесва ми като идея, стига обаче Пим да е този Ant-Man, който ще видим като част от Avengers някой ден.


"Guardians of the Galaxy" - Мислехте, че това с мравките е малко нелепо? Wait for it. GOTG са група ултра фантастични герои, един от които е говорещо дърво, а друг - говореща и стреляща миеща мечка. Marvel определено повишиха фантастичния елемент във филмите си с Avengers, но тук нещата отиват още по-далеч. Дано се справят, макар аз лично да не съм особено надъхан.

И, разбира се, много внимание на ComicCon е било отделено на...


В "Iron Man 3" (засега датата на излизане е 3 май 2013-та, т.е. очертава се като най-скорошен) ще видим Тони Старк да се изправя срещу архизлодея от комиксите си Мандаринът, макар и в малко по-реалистична версия. Мисля. А основното от ComicCon са снимките на новия костюм, който Старк ще носи:


Сиво и тъмно червено... Не съм голям фен на идеята, предните два ми харесваха много повече. Отдавна обаче съм се отказал да се настройвам негативно към някаква дизайнерска промяна в екранизацията на някой комикс, защото често, след като видя завършения продукт, ми става ясно колко добра и правилна е била идеята.

Това е. Пет филма, които ще се появят до края на 2014-та година. Не е нужно да ви казвам какво ще излиза през 2015-та, нали? Сега чакаме отговор от страна на DC Comics.

PS: Така и така споменах DC, нека да вметна, че Скалата (Дуейн Джонсън де) потвърди, че има вероятност да играе в екранизация на комикса за техния герой Lobo. Цъкнете на името за малко Wikipedia инфо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...