"Batman: Arkham City - Harley Quinn's Revenge" - още една възможност да си в кожата на прилепа... и на малкия птичок Робин.


Рядко се занимавам с каквито и да било компютърни игри (всеки, който има намерение да спомене "Diablo", да замълчи), но преди няколко месеца дори си направих труда да напиша нещо като ревю на "Batman: Arkham City". Все пак това е продукт, свързан с Батман, при това добър. Изиграх "Arkham City" с огромно желание и кеф, а преди няколко дни успях да кача и първата Батман-игра от "Rocksteady" - "Аrkham Asylum", и изиграх и нея с кеф. Защо чак сега? Защото имах проблем с инсталацията й първите няколко пъти. Защо имах проблем с инсталацията? *шептейки*piratestuffmypoorbrothersandsisters*крайнашептенето* Минаването на "Arkham Asylum" ме остави с желание за още, а нямах кой знае какви опции. Ииии тогава се сетих за "Harley Quinn's Revenge".

Вероятността да сте имали интерес/да сте играли "Batman: Arkham City" и да не знаете какво е "Harley Quinn's Revenge" е малка, но нека все пак поясня: става дума за DLC за "Arkham City", което един вид продължава историята на оригиналната игра. Основната фабула е, че Харли Куин е много бясна на Батман заради едно нещо (no spoilers, защото все пак аз съм Good Guy Birov). За да привлече вниманието му тя се затваря в една част от Arkham City и с помощта на послушните си мутряги успява да отвлече неколцина полицаи от Gotham City PD. Батман тръгва да ги спасява, но изведнъж връзката с него е загубена и разтревожената бивша-Батгърлка Барбара Гордън (понастоящем позната като Oracle) "праща" Робин да спасява татко Прилеп. Казах никакви спойлери, райт? Е, де факто не съм спойлнал нищо...

Та DLC-то излезе още в началото на май, ако не се лъжа, така че тези, които са играли оригиналната игра може вече да са минали и него. Аз чак сега се сетих и затова този пост се появява толкова късно, но, хей, никога не е лошо да напомниш на човечеството, че съществуват две добри... пардон, две страхотни Батман игри, които си струва да бъдат изиграни (oсвен "Arkham City" визирам и "Arkham Asylum"). Това е важното - дайте им шанс, особено ако имате слабост към прилепа.

Какво обаче предлага DLC-то "Harley Quinn's Revenge"? (под формата на сухи факти)
  • Нов игрови персонаж в лицето на Робин (Тим Дрейк), чиито стил на бой и джаджи достатъчно се различават от тези на Батман и Catwoman, че да е интересен за игра.
  • Около два часа геймплей.
  • Нищо повече.
Чак като ги описах осъзнах колко малко е, а от Rocksteady/Warner Bros. са искали 10 долара за това DLC. Ц, ц, ц... Големият проблем е, че "HQR" (съкратих името, да) просто не е толкова интересна и не зарибява толкова, колкото основната история на "Arkham City". Причината може би се крие във факта, че Paul Dini, комикс-писател и човекът, написал историите на "Arkham Asylum" и "Arkham City" няма нищо общо с написването на историята на това DLC. И така тези два нови часа геймплей са хем приятни, ако просто изгаряте за "още малко", хем някак разочароващи и леко скучновати.

Все пак, отново призовавам: ако имате часове за губене и някой по-приличен компютър, изиграйте "Batman: Arkham Asylum" и "Batman: Arkham City" (в този ред). Tогава вече може да пробвате и "Harley Quinn's Revenge", защото ако двете игри са ви харесали, определено ще искате още.

И едно последно нещо: поздравления за "Rocksteady" за новия дизайн на Harley в играта. Страхотна идея за Хелоуин костюм за жена. Аз пък изглежда ще трябва да помпя като луд, за да мога да докарам приличен Bane (Нолан варианта) в края на октомври. Муахахаха!
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...