Новини за филми по комикси: "Justice League" и сериал за S.H.I.E.L.D.

Отново малка доза новини, свързани по някакъв начин с екранизация на комикс-материал, защото е 2012-та, драги читатели, и сега е модерно от комиксите да се правят филми, които да носят много, много, мноооого пари на създателите си.

Имаме две големи новини - една телевизионна от лагера на Marvel и една филмова от лагера на DC. Започваме с DC от простичкото съжаление за това, че не могат да смогнат с правенето на филми (и пари).

ЩЕ ИМА ЛИ "JUSTICE LEAGUE" ФИЛМ И КОЙ ЩЕ ГО РЕЖИСИРА?

"Ние също можем да правим пари", казаха дружно те и тропнаха с крак... От тропването на Супермен в Перник се случи ново земетресение (прощавайте, перничани)

Огромен въпрос. Започвам с поясненията - "Justice League (of America)" е група от най-популярните супергерои на DC Comics, в която се подвизават имена като Batman, Superman, Green Lantern, The Flash, Wonder Woman и др. Да, всички комикс-издателства са правели и продължават да правят супер отбори от най-известните си имена. Просто идеята е доходоносна.

От няколко години се носи слух за "Justice League" филм, но докато DC/Warner Bros. само са обсъждали (най-вероятно) въпроса, от Marvel запретнаха ръкави, направиха пет филма за отделни герои, които да послужат като загрявка за "The Avengers" - екранизацията на приключенията на техния супер-тим. През това време, що се отнася до героите на DC, Кристофър Нолън направи три страхотни Батман филма, имаше един не-толкова успешен Супермен филм през 2006-та, а "Green Lantern" бе приет горе-долу като провал.

Tоест ясно е, че DC не се справят толкова успешно с това да се възползват от своите творения. След успеха на "The Avengers" обаче се засилиха слуховете, че DC имат намерение през 2015-та година да пуснат по екраните "Justice League" филм. Да, знам, че това е далеч в бъдещето, но трябва да се мисли за много неща - режисьор, история, сценарий, кои герои да са вътре, кои актьори да бъдат кастнати и т.н.

Като за начало (а донякъде и по принцип) режисьорът е най-важен. Джос Уедън доказа, че е възможно човек да дирижира епичен спектакъл с неколцина главни герои, като всеки да получи достатъчно внимание. Но това не е задача, с която всеки би се справил. През изминалата седмица се заговори/записа, че Бен Афлек ще се нагърби със задачата да режисира евентуален "Justice League" филм, но той отрече това, казвайки, че в момента се занимава с други задачи. Следващите нарочени са братята Уашовски ("Матрицата", "В като Вендета"), но потвърждение все още няма. Аз все още нямам позиция по въпроса, макар че съм по-скоро против идеята на DC да започнат с "отборния филм" и чак след това с филми за отделните герои, тъй като изглежда нито Нолановата Батман-трилогия, нито "Green Lantern" или предстоящият "Man of Steel" ще са по какъвто и да е начин свързани с "Justice League". Т.е. поредният рестарт, като в случая, лично според мен, нещо подобно ще е изключително объркващо най-вече за обикновените зрители.

Друга новина относно евентуалния "Justice League" филм е, че ако има такъв, то той почти сигурно ще излезе преди уж планирания reboot (да, отновно рестарт) на Батман, като също така новият Батман (т.е. новият актьор, който ще го играе) ще дебютира първо в "Justice League". Тук вече имам твърда позиция - Батман трябва да остане вън от "JL" филм, поне на първо време. Имахме страхотна трилогия от Нолън, доста реалистична. По-добре да дадат на някой да опита да продължи тази епичност (някой, който се води голям и модерен, като Дарън Аронофски) в самостоятелен филм за Батман, без да замесват прилепа в някакъв супергеройски тим с разни люде със свръх-сили.

Във втори пореден пост в блога става дума за Батман... Не, не ме е срам. Гордея се! Хахаха!

ТЕЛЕВИЗИОНЕН СЕРИАЛ ЗА "S.H.I.E.L.D."

Другата новина е свързана с Marvel и режисьора на "The Avengers" Джос Уедън. Освен, че ще се занимава с направата на продължението на тазгодишния хит, Уедън се е захванал с друг проект по комиксите на Marvel. От телевизионна мрежа ABC са му дали зелена светлина да напише за тях пилотен епизод на сериал, в който да се разказва за S.H.I.E.L.D. (Щ.И.Т., хохо) - тайната шпионска организация, ръководена от Ник Фюри (Самюел motherf'n Джаксън), част от дейността на която видяхме в "The Avengers".

Това по принцип е добра новина. Уедън има сериозен опит със сериалите (създал е "Бъфи - убийцата на вампири" и неговият spin-off "Ейнджъл"), а и се справи много добре с "The Avengers", а това са предпоставки за успех. Намират се обаче евентуални проблеми, като например, че трудно ще навиеш актьор като Самюел Джаксън да играе изключителното важната роля на Ник Фюри в сериал. Твърде сериозен ангажимент е, макар че cameo-тата едва ли ще са проблем. По-вероятно ми се струват сериалът да се фокусира върху различни истории, агенти и герои, като не изключвам вероятността Коуби Смълдърс (егати името... иначе това е Робин от "How I met your mother") да вземе главната роля, изигравайки отново Мария Хил - втора по командване в "Щ.И.Т.".

Но всичко е в още ранен етап. Първо сценарият трябва да бъде завършен, кастинги, снимки, най-важно е дали ABC ще одобрят пилотният епизод и ще поръчат още. Така че като реалистична дата ми се вижда есенният ТВ сезон на 2013-та, освен ако не решат да пуснат сериала през лятото (подобно на "Breaking Bad", "True Blood" и други в момента хитови сериали).

******

Чудите се защо ви говоря за филм, който най-вероятно ще излезе през 2015-та, и за сериал, който може да се появи чак догодина? Просто е - вдъхвам ви надежда и вяра в идеята, че светът няма да свърши в края на 2012-та година. ПАК ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...