Сбърканият Survivor Series 2013

Главните мачове на голямо PPV през 2013-та. Да се смееш ли, да плачеш ли...

Малката искрица надежда, която се появи около Hell in a Cell, бързо угасна. В моментът продуктът на WWE ми е крайно безинтересен и ми коства усилия, за да си постна някое седмично шоу дори за фон. А в края на август бях толкова позитивно настроен към започващата история с The Authority. Потенциалът за следващите месеци бе огромен и макар някои неща да се получиха добре, като цяло общия вид на шоутата се влоши, появиха се твърде много глупости, някои истории се развиха (и се развиват) твърде бавно. В общи линии положението е такова, че няма как да препоръчам на когото и да е да гледа кеч в момента. За пример: ето как изглежда кардът на четвъртото най-голямо PPV за годината - "Survivor Series 2013" - една единствена седмица преди самото PPV:

- WWE Championship: Randy Orton (c) vs. Big Show
- World Heavyweight Championship: John Cena (c) vs. Alberto Del Rio
- CM Punk/Daniel Bryan vs. The Wyatt Family (Luke Harper/Eric Rowan)

Три мача. ЦЕЛИ три мача. На никого не му дреме за първия, защото на никого не му дреме за Big Show като претендент за световна титла. Вторият мач го гледахме миналия месец, а сега се предполага, че хората трябва да платят, за да го гледат отново. Само третият мач създава някакъв интерес, защото е свеж и вкарва в отбор двете най-успели в WWE indy звезди. Но и той носи своите проблеми, защото дърпа Daniel Bryan надолу и продължава да държи CM Punk далеч от световните титли, докато шампиони са втръсналите до болка Сина и Ортън, а претенденти са крайно скучни хора като Big Show и Дел Рио. Да, има нещо сбъркано с WWE и с подхода им към това как да заинтригуват феновете и да им вземат парите. Защото аз, ако бях в Щатите, за това PPV не бих платил.

Да не говорим, че да са обявени само 3 мача седмица преди PPV-то е едно от най-противните ми неща, особено когато става дума за големи PPV-та с много време за build (мисля, че тук бяха пет седмици). Единственото, което си мисля, че можем да видим е един доста хубав като идея мач между Cody Rhodes/Goldust и The Real Americans. Поне имаше намеци за нещо подобно, а и определено отборната дивизия е в добра форма и се нуждае от подобни свежи сблъсъци.

Guest book-ва ми се, та ми се реве...

Сега ще прозвуча като един абсолютен (с)марк, но в главата ми имаше къде-къде по-интересни идеи за развитието на всичко в компанията. Кардовете на изминалите PPV-та и на задаващия се "Survivor Series", които аз исках да видя, не само, че щяха да са по-интересни на масата фенове (и щяха да ги накарат да платят за тях), но и бяха напълно осъществими без да се пропада в сферата на невъзможните маркски мечти. WWE обаче предпочитат да представят посредствен продукт, а после се чудят защо рейтингите са ниски и покупките на PPV-тата са малко. "Пазят" интересните мачове за някога напред и най-често никога не ги правят реалност, защото времето вече е отминало.

Давам няколко примера и вие, тъй като предполагам, че само кеч-фенове четат този пост, преценете за себе си дали нямаше да ви е по-интересно да видите това, което предлагам, вместо това, което WWE ни предложиха. Започвам с Hell in a Cell, където можеха да ударят джакпота, сбъдвайки мокрия сън на милиони фенове - втори 6-men Hell in a Cell мач. Историята с Браян и Ортън можеше да е с пъти по-сбита. Ортън можеше да си защити титлата успешно веднъж-два пъти на предните PPV-та, а на HIAC чрез мач с няколко души можеше да бъде вкаран нов свеж претендент (Пънк, например, за да видим няколко Пънк-Ортън мача за титлата и евентуална смяна), а Браян да бъде изкаран от картинката около титлата, чакайки своя звезден миг на WMXXX (може би точно срещу Пънк). И още по-важното: този 6 men HIAC мач нямаше да е с random хора в него, а щеше да събере няколко вражди/истории в едно. Нещо от рода на:

- 6-men Hell in a Cell Match - WWE Championship: Randy Orton (c) vs. Daniel Bryan vs. Big Show vs. CM Punk vs. Ryback vs. Kane

Да, Кейн. Едно завръщане седмица по-рано от действителното, както и малко по-плавна транзакция към новият му (доста страхотен) Director of Operations образ нямаше да са такъв проблем. Да, в мачът нямаше да са най-големите звезди в момента, но ерата е такава, че трима от най-големите (The Rock, Lesnar, Taker) се появяват по 2-3 пъти в годината. Отново проблем на WWE.

И да речем, че Ортън бе запазил, правейки рейнът си наистина солиден. Браян тръгва в нова посока, защото отново е бил прецакан по някакъв начин. Тази посока е HHH. Ортън пък има нов претендент в лицето на Пънк. И хоп - как с малко разместване и продължаване на истории, които реално съществуват, можехме да получим някакъв подобен кард на Survivor Series 2013:

- 5-on-5 Survivor Series Match (с някаква по-интересна стипулация): Team Authority (Randy Orton, Kane, The Shield) vs. Team Punk (CM Punk, Big Show, Dolph Ziggler, The Usos)
- World Heavyweight Championship: John Cena (c) vs. Damien Sandow (след страхотния им мач Сендау заслужаваше втори опит, а не омръзналия Дел Рио)
- Daniel Bryan vs. Triple H (защото сега е времето, а не след месеци)
- WWE Tag Team Championship: Cody Rhodes/Goldust (c) vs. The Real Americans (да, възможният мач за титлите е единственото, което бих оставил)
- 3-on-3 Survivor Series Match: The Wyatt Family (Bray Wyatt, Eric Rowan, Luke Harper) vs. Team Miz (Miz, Kofi Kingston, R-Truth) (Truth е бил партньор и с Кофи, и с Миз, така че възможностите за build-up мачове са много, а Уаят ще грабнат победа, унищожавайки няколко фейса. След това ще им се търси насока. Ще е хубаво и в този момент Брей да е ИК шампион, примерно, и да е защитил титлата си срещу поне двама от противниковия отбор)

Е? Това харесва ли ви повече или не? Спазена е традицията на SS, а също така е даден и един горе-долу dream мач с достатъчно билд - ННН срещу Браян. Разделянето на фракции - The Authority и опозиция си плаче за отборен мач 5 на 5, вместо Шоу да получава мач за титлата. Но както и да е, това са моите guest booker-ски фантазии, които може би дори не заслужават да бъдат разработени, а и които в реалност няма да видим. Вместо това WWE ще ни пробутват повторения на гледани мачове и скучни комбинации. И ние ще се оплакваме, но пак ще гледаме, защото, драги читатели, кеч-фенът е мазохист.

Това е. Излях недоволството си. Може би реалният Survivor Series ще получи превю след седмица, а може би не. Но определено не съм надъхан да го гледам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...