Хю Джакмън вече не иска да е Върколак (и други комиксово-филмови новини)

...но предполагам е нормално човек да не иска да бъде върколак цял живот, да? Както и да е. Джакмън не е толкова специален, че да му отделим цял един пост. Вместо това в следващите редове ще ви представя накратко някои от по-основните новини и слухове за филми (и сериали), базирани на комикси.

ХЮ ДЖАКМЪН - ГОЛЕМИЯТ, ЛОШ ВЪ...РКОЛАК СЕ ПЕНСИОНИРА.


Австралийският актьор Хю Джакмън уж потвърди, че участието му в третия самостоятелен филм за Wolverine (Върколака) ще е последната му изява в ролята на популярния мутант. Изглежда на Хю му е писнало от ролята, заради която хората по света научиха името му, а още повече му е писнало да ходи наляво-надясно с нелепи бакенбарди и още по-нелепа прическа. Не можем да му се сърдим. От 2000-та година насам той е играл ролята в 5 филма, като не броим една кратка поява в "X-Men: First Class". Това си е доста, без съмнение, и трябва да сме му благодарни, че създаде един запомнящ се филмов образ на най-големия задник сред всички X-Men. 

Подобни "отказвам се, стига вече" изказвания обаче не трябва да ги приемаме за нещо твърдо. Самият Джаксън вече два пъти намекваше, че ще се откаже от ролята. Мнението му се промени след успеха на "The Wolverine" (прочетете ревюто кликайки тук), както и влизането в релси на основната X-Men поредица с "X-Men: Days of Future Past" (прочетете и неговото ревю, защото обичам да ви карам да четете стари неща)


Пропил се и тъжен Върколак седи и си мисли как за седем филма не е събрал пари, за да си купи поне една тениска.

Чичо Хю ще влезе в "кожата" на Върколака поне още веднъж - продължението на "The Wolverine" ще излезе през 2017-та година. Освен в този самостоятелен филм, може би ще видим Росомаха, заобиколен от приятели и не чак толкова големи приятели в "X-Men: Apocalypse", който ще удари кината догодина. Дали там ще видим блестящия адамантиев маникюр на Хю все още не е сигурно, но ми се струва твърде вероятно.

УИЛ СМИТ С МАСКАТА НА DEADSHOT Е ПО-ДОБРИЯТ УИЛ СМИТ, ЗАЩОТО НЕ Е НУЖНО ДА ВИЖДАШ, ЧЕ Е ТОЙ.

Преди седмица в страницата на блога във Facebook споделих с вас първата официална снимка на екипа от злодеи и престъпници, които ще видим във филма "Suicide Squad" (част от филмовата DC вселена). Най-известното име сред актьорите в него без съмнение е това на Уил "Вече се снимам в каквото ми падне" Смит. Е, с малко закъснение - ето ви и първата снимка на Смит в ролята на наемния убиец Deadshot. Изглежда във филма Смит ту ще е с маска, ту без. Все пак са решили, че като ще му плащат една камара пари, по-добре да се вижда, че е той.


Дясното му око-мерник мяза на полицейска лампа. Толкова за Уил Смит.

ТРИ СЕРИАЛА НА MARVEL ЩЕ ВИДЯТ НОВИ СЕЗОНИ

Marvel сериозно се опитват да стъпят и на телевизионния екран. "Daredevil", чийто първи сезон се появи в Netflix миналия месец, се превърна в най-гледания сериал в уеб-платформата и заслужено ще получи втори сезон. Сериалът изненадва много приятно с много по-реалистичната и брутална атмосфера, доста различна от всичко друго Marvel-ско по телевизии и кина. Все още не смогвам да напиша няколко реда за него тук, но ако не сте чели поста за него, който написах в TV Series България - сега е моментът да го направите, кликайки върху която и да е дума в това твърде дълго изречение.

"Agents of S.H.I.E.L.D." и "Agent Carter" също са подновени. Първият ще получи трети сезон, а вторият - втори такъв. Имаше опити да се направи spin-off сериал на "Агентите на ЩИТ", но май не се получи. И по-добре - искаме сериали за истински СУПЕРГЕРОИ (Marvel имат десетки такива), а не за братовчеда на Капитан Америка, първото гадже на Тони Старк, опитната жаба на малкия Брус Банър и други подобни. Мерси.

ОЩЕ ЕДИН SPIN-OFF НА "ARROW"

И DC се справят добре със сериалите, макар да са тъпанари и сериалите им да са в друга "вселена" от филмите, които се задават. Ето така се объркват зрителите... Но както и да е, "Arrow" ще получи още един нов spin-off. Името на сериала ще е "Legends of Tomorrow" и ще се излъчва в CW - същата телевизия, излъчваща "Arrow" и "The Flash" (и една камара женски сериали). В епизодите на "LOT" ще видим пътуващ във времето пичага на име Rip Hunter, който ще се опита да събере група от вече познати ни герои и злодеи, за да се изправят заедно срещу някаква невиждана (of course) заплаха. 

Част от героите на "Legends of Tomorrow", които ако не сте гледали "Arrow" и "The Flash" едва ли ще познаете.

Иначе нови сезони ще има и за "Arrow", "The Flash", "Gotham" и "iZombie". По CBS пък се задава "Supergirl". Абе, както е тръгнало, скоро една-трета от всички сериали по щатските телевизии ще са базирани на комикси. Накрая дори аз, виден комикс-фен, ще кажа "Аман". Дори сегашните не мога да следя...

КОНСТАНТИН МОЖЕ ДА ВИЖДА ДУХОВЕ, НО ВТОРИ СЕЗОН НЯМА ДА ВИДИ

Друг сериал на DC - "Constantine" - няма да получи втори сезон, така че сори за феновете му (сещам се само за двама свои познати). Все още има надежда сериалът да намери нов дом в друга телевизия, но лично мен ме съмнява. Аз пробвах само първият епизод. Беше ми твърде... supernatural-ски и така и не продължих.

И с тази тъжна новина контейнерът с комиксово-филмово новини вече е достатъчно пълен. Продължете със смислените неща в живота си и наваксайте с епизодите на сериалите, които следите, тъй като и без това сезоните им започнаха да свършват. Мен ме чакат "The Flash", "Gotham" и "Arrow". И ми се реве.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...