Препоръчани песни - Част 91: Всички искат да са викинги, герои и астронавти в горчивия си край

"The enemy was living in my head,
I ripped it out and left it there for dead."

Меломани, мелоуомъни и мелочилдрен(и), "Препоръчани песни" е онази поредица от постове, в която аз ви офертирам с няколко музикални предложения, за да обогатя постоянния ви глад за непознати и грабващи жички (най-вече). Чувствах се длъжен да поясня, тъй като заглавието на рубриката може да не е достатъчно красноречиво за някои.


Както в повечето последни издания, така и този път имаме топ предложение - "Bitter End" на The Veer Union, която си звучи като типичното, леко еднотипно alternative парче. И все пак има нещо в нея, особено във втората част на припева ("The enemy was living in my head..."), което ме грабва, надъхва, мотивира, ако щете, и запрати тази песен в графата "Слушай отново и отново, докато ти се доповръща от нея".

"Bitter End" е част от няколко компилации, озаглавени Alternative Rock Volume някое-си (но съдържащи доста по-сериозно жанрово разнообразие), които преслушах през последните седмици. От тях си подбрах няколко свежи песни от банди, които по принцип не слушам или не бях чувал до момента. Ето линковете за още 4 парчета от този сладък бирен подбор:


Песента на Royal Republic за малко щеше да е топ предложението. Изключително айляшко парче, посветено на това колко насериозно се взимаме понякога (как смея аз да го кажа, а? Хъххъхъ) и как не можем да сме щастливи с това, което имаме, а винаги искаме още. Страхотно за релаксация. Следва изненадата: Били Талънт не бил само някакъв талантлив Били, ами просто името на цяла банда, чийто вокалист е кръстен от майка си и баща си по съвсем различен начин (но така и не запомних как). След като много харесах песента "Viking Death March" (ВИКИНГИ! РАГНАР!), отворих статията за бандата в Wikipedia и открих, че съм живял в заблуда за това толкова подвеждащо име на група (както, изглежда, и много други хора). Ravenscode пък са доста по-непопулярни, но тяхната "Hero" звучи приятно, макар и с текст, сякаш писан от поредния friendzone-нат келеш, мразещ приятеля на своята BFF. Последното предложение е малко Ед Ковалчик за по-лирично настроените натури.

Та така. Преслушайте предложеното, вижте дали нещо ще ви хареса. За финал един забавен факт: това е първият пост с песни за повече от година. Просто не се сещам да ги пиша, а са супер лесни. А и свежа музика търся и откривам постоянно. Миналата година имаше само 1 (ЕДИН!) подобен пост. Да се чуди човек как съм стигнал до 90... До края на годината ще се постарая да има поне още един, за да са два през 2015-та. #елолел

"Now I'm alive I'm feeling born again,
And I will fight until the bitter end."

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...