Препоръчани песни - Част 92: Културният шок от това да мразиш риболова

"I like to fuck but no french letter.
Without the condom the sex is better."

Казах ви, че ще се постарая до края на годината да се появи още едно издание на "Препоръчани песни" и ето, че то вече е факт. Браво на мен? Браво на меееен! Миналата година една подобна публикация, тази година - две, с което вече сме подобрили рекорда. Постоянството е важно, хахаха.

Но какво да се прави - всеки се нуждае от хубави песни в живота си, а понякога е толкова трудно да откриваме нови такива. Затова следват няколко предложения от сърце, като този път ще се отдадем на по-забавна и развлекателна жичка.


Топ предложението този път е плод на една брутално-духовита и духовита-брутална комбинация. През тази година Тил Линдеман, вокалистът на "Рамщайн", обедини сили с музикалния гений зад "Pain" и "Hypocrisy" Питър Тан... Тянгрен? Тиндгрен? Whatever. "Чичо Пешо" за по-кратко, както го нарича my buddy Саката.

Ta тези две метъл икони създадоха страничен проект, носещ името "Lindemann". Първият им общ албум надхвърли очакванията ми както с грабващите си тежки мелодии с индъстриъл и скандинавски привкус, така и с адски забавните си текстове. Препоръчвам ви да чуете първия сингъл - "Praise Abort", който освен с весело-грубите си и лееееекичко крайни лирики, се забива в съзнанието и с много идеен и добре направен клип. За всички природозащитници - прасенцата, които Тил хвърля в един момент, не са истински. Chill.

Преди седмица се появи доста оригинален клип и за друга песен от дебютния албум на Lindemann. Във видеото за "Fish On" кукери (да, кукери, или както там се наричат по вашия край) преследват полуголи момичета, а след това скачат на метълче. Нелепостта може да е велика понякога. "Fish On" е от по-слабите песни в албума, но си печели място тук заради нашенския елемент в клипа.

Песента е част от гарнитурата към основното музикално ястие този път. Останалите две парчета, които избрах за привкус, също носят в себе си някаква солидна нотка несериозност, опакована в китари и барабани:


Произведенията на Kultur Shock и Dubioza Kolektiv доказват, че типичните балкански ритми могат безпроблемно да вървят ръка за ръка с жица. А и "Сараево" е толкова изкушаващо танцувална, че се тревожа за психиката на приятелите ми при следващото ми по-сериозно напиване. За щастие едва ли някой от тях ще прочете това, така че няма как да ме спрат от това да я пусна.

Разделяме се с пожелание през 2015-та година в музиката да се случи още едно велико нещо като "Lindemann". Чакаме следващия им клип, като стискам палци да е на епичната песен "Fat". Но за нея ще си говорим следващия път.

Рок он, сакърс! Бирко аут.

"It smells like fish, I take a sniff.
The bait is fresh, my rod is stiff."

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...