"WWE Live from MSG: Lesnar vs. Big Show" - Нищо специално в този Special.


НЮ ЙОРК ИС СУПЛЕКС СИТИ, БИЧ!
...

Не, няма го надъхването. "WWE Live from MSG" беше толкова "meh" шоу, че дори успя да прогони първоначално голямото ми желание да пиша за него. Личеше му, че е house шоу и то в лошия смисъл. Повечето мачове бяха тотално пропускаеми и реално нито една част от тези 2 часа и 23 минути не е нещо, което бих определил като "must see TV" (демек "непропускаемо". Голяма дума).

Да започнем с най-рекламираното събитие. Искам да отбележа колко много одобрявам маркетинг стратегията шоута с мач на Леснър да бъдат рекламирани със слоган тип "Lesnar vs. Big Show", "Lesnar vs. Rollins" за "Night of Champions" и т.н. Схващате идеята. Това е един от бокс/MMA елементите, от които WWE могат и трябва да се възползват, особено след като подхождат към Брок като към специална атракция, а не като към редови кечист. 

От тази гледна точка добро решение беше да смениш първоначално обявения опонент на Леснър за това шоу - Бо Далас, с 250-килограмовия гигант от Джобървил. Без значение колко зле буукван е, Big Show изглежда много по-адекватно като противник на Звяра. Тук трябва да похваля и WWE, които отделиха доста време в последните няколко издания на RAW и SMACKDOWN, за да "изградят" мача Lesnar vs. Big Show. Припомниха техни предишни сблъсъци, историята помежду им, дадоха няколко сегмента на Грамадата, в които той отново бе доминиращ гигант, а не кучката на половината ростър... Абе, справиха се много добре в това да създадат поне някаква мааааалка илюзия, че няма да гледаме тотален джобфест, в който Леснър да се качи на ринга, да си свали късите панталони, да изнасили Show и да си тръгне.

О, чакай... Ама то това стана. Е, не съвсем. Трябва да признаем, че в началото на краткия им мач, Грамадата (бТВ ТМ) получи някаква офанзива. Изхвърли Леснър от ринга, а след това му направи и три поредни chokeslam-a... от които Брок се вдигна леко замаян и от които се "възстанови" само за секунди. В рамките на 30 секунди WWE тотално скапаха легитимността на финалната хватка на Big Show и изкараха Брок още по-голямо и неунищожимо животно. Предполагам вече само второто има значение, така че "йееей". Последваха няколко суплекса. Хей, това е кеч и дори да знаем, че Биг Шоу отскача от ринга, гледката на това как Леснър хвърля 250-килограмов човек из ринга си е впечатляваща. Затваряме си очите за бочнатия опит за F-5, когато пролича колко трудна задача е размятането на такъв гигант, нищо, че Леснър го прави да изглежда като детска игра. Следващите два успешно изпълнени F-5 бяха изродска гледка. Сетих се за онази стара промо-снимка на Леснър, държащ макет на акула върху раменете си...

Нечовек.

И така, Big Show джобна почти толкова страшно, колкото щеше да джобне и Бо Далас. Но това е идеята на мачовете на Леснър по тези WWE Network Special-и - той да излезе, да размята някого за пет минути и да се прибере, оставяйки публиката щастлива. И ако трябва да съм честен, предпочитам да има по един такъв мач на Леснър на месец, отколкото да няма никакви негови мачове. Мерси.

А уж вдъхновението си бе заминало? Не, не, The Mayor of Suplex City надъхва по начин, по който надъхваха повечето хора в WWE в младините ми. Наелектризиращи аудиторията персонажи, чиито характерни черти достигат абсурдни крайности, но точно това те кефи. Тук не е изненада, че второто най-интересно нещо за мен в това шоу бе промото на Пол Хеймън, който за пореден път показа, че дори кратък и с нищо не впечатляващ мач може да бъде рекламиран като събитието на годината. Бог на микрофона, който след напускането на CM Punk просто няма конкуренция в тази позиция. О, споменах CM Punk. Сигурно това ще го накара да се върне, да? Не. #ЕЛОЕЛ

Най-добрият мач от кеч-гледна точка бе главния такъв (почти нерекламиран) между Сина и Ролинс за US титлата. ОК, двамата имат химия, правят много добри мачове помежду си и т.н. Но... това им е петия или шестия мач в рамките на два месеца. Това е TOO DAMN MUCH. Стига вече. WWE имат грозния навик след като като видят, че някоя комбинация работи, да я повтарят докато втръсне до смърт. В този ред на мисли дано скоро няма друг мач между Сет The Dick Pic Guy и "Д-р Енчев ми оправи носа". Аз нямам проблем с очакваната загуба на Ролинс. Това все пак беше house show и публиката трябва да си тръгне щастлива. А и появата на Кейн бе класически начин за загуба на мач в клетка. Всичко е шест, макар и гледано многократно и без така нужната доза фантазия.

Останалото в "WWE Live from MSG" беше meh. Прилични мачове за IC Championship и WWE Tag Team Championship. Първият може би твърде кратък, а вторият завършил малоумно... пардон, по абсолютно същия начин като мача на "Night of Champions". Да де, малоумно. Да идва този неизбежен мач с маси и Дъдли да взимат титлите. Другите мачове в Special-a няма какво да ги коментирам, защото вече ги забравих. Holy shit.

В общи линии не виждам абсолютно никаква причина да ви препоръчам да гледате "WWE Live from MSG: Lesnar vs. Big Show". Може да погледнете мача на Брок и Show, в случай, че ви се гледат няколко суплекса и обичайната през последната година броклеснърщина. Иначе просто не си пилейте времето и се надявайте, заедно с мен, че "Hell in a Cell" ще предложи по-интересни неща.

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...