Пропиляната възможност WWE Survivor Series 2015 (ревю)
Роман Рейнс започва събирането на подписка за референдум - иска забрана на Money in the Bank куфарчетата.

Напълно в духа на великите пичове от Kayfabe News можем да се погаврим с Рейнс и случващото се с него през последната година. Както го гаврят и феновете, които инатливо продължават да го освиркват, а също и самите WWE, които, въпреки че явно са си го избрали за своя бъдеща топ звезда, продължават да правят странни неща с него. Странни като случилото се на Survivor Series 2015.

Да започнем по-отдалеч. Ужасно е това, което се случи със Сет Ролинс. Лично аз харесвах царуването му с WWE World Heavyweight титлата - Сет мина през множество солидни опоненти и най-разнообразни вражди. Обвиненията, че бил поредният chicken s**t heel са глупави - живеем във времена, в които "лошият" трябва да се държи по този начин, в противен случай най-вероятно ще е по-харесван от "добрия". Та царуването на Ролинс не трябваше да завършва с контузия и овакантяване на титлата. Вероятно ако не се беше контузил, пак щеше да загуби титлата от Рейнс в предвидения мач помежду им, но това щеше да е един солиден финал на едно свежо шампионство.

Именно контузията на Сет доведе до един любопитен турнир за титлата, който по случайност се върза добре с името "Survivor Series". За съжаление обаче този елиминационен турнир сякаш прецака всички други планове за едноименното PPV и очакванията ми, че ще видим един наистина добър "SS", не се сбъднаха.

ТУРНИРЪТ ЗА ТИТЛАТА


Логично и очаквано до финалната фаза на турнира за WWE World Heavyweight титлата стигнаха другите двама бивши Shield-овци Роман Рейнс и Дийн Амброуз. Компания в полуфиналите им правеха US и IC шампионите Алберто Дел Рио и Кевин Оуенс. Първи проблем - носителите на двата мидкард колана останаха без собствени истории и мачове за своите титли, а вместо това се "състезаваха" за овакантената главна титла. Да, логично е носители на титли да са сред "най-добрите", а кечът се нуждае от логика, колкото и да е скриптиран (даже и повече поради тази причина). По този начин обаче бе пропиляна възможността да се обърне внимание на midcard титлите или пък Оуенс и Дел Рио да са част от солиден 5-на-5 мач, който да задвижи няколко истории едновременно.  

Още по-очаквано Рейнс и Амброуз победиха шампионите, които си бяха изпълнили целта "да запълнят някакви spot-ове там", и се срещнаха на финал. Това беше добре, тъй като тласка напред продължаващата вече няколко години история около членовете на Shield, разпада на групата, издигането на Ролинс, "братството" между Рейнс и Амброуз... В този сюжет има още много хляб и финалът на турнира за титлата бе хубав момент от него. Хубав, но претупан - дадоха им малко време, което те се опитаха да компенсират с по-динамичен мач. Хареса ми обаче колко надъхани и енергични изглеждаха двамата, сякаш наистина са готови да се разкъсат за колана. Похвално.

Очаквано #3 (взеха да стават много, да): Роман Рейнс победи Амброуз и стана световен шампион. Хей, знаем, че това вероятно щеше да се случи и ако Ролинс не се беше контузил, така че... Но все пак липсата на изненада е нещото, което прави кеча монотонен и скучен, а именно изненадите и обратите му дават живот и го превръщат в адреналиновото забавление, което толкова харесваме и което е толкова трудно да опишем на не-фенове. 

Конфетииии, пироефектииии, сълзииии - така завърши започналата още в началото на годината история за опитите на Роман Рейнс да се изкачи на върха на WWE. И познайте какво?

ОЧАКВАНО НОМЕР 4 (are u fuckin' kiddin' me?!?) - Шеймъс кашира своето куфарче и взима титлата от Рейнс, оставяйки го двойно по-ревящ на ринга (вече с основание) и сбъдвайки най-лошите страхове на доста фенове.

Не разбирам WWE понякога. Феновете ти не са тъпи. Феновете ти имат Интернет, обменят идеи. Звучно заявяват какво за тях е най-вероятно да се случи и дали им харесва или не. В крайна сметка WWE решават да направят точно това - най-очакваното и най-нежеланото. В момента сякаш се повтаря историята с Daniel Bryan и постоянното му прецакване по пътя към титлата. Да, обаче Роман не е Браян, а и тази история сме я гледали преди няма и две години. Не, мерси. Да не говорим и че прецакаха първото царуване на Рейнс със световна титла. За всяка нова "звезда" това трябва да е събитие, а не подобна и вече виждана гавра. 

Можеха да отложат кеширането поне с ден - Рейнс да си е изживял момента, титлата да смени притежателя си в RAW и така ниските рейтинги на шоуто да живнат. Но не. Well, fine.

ОСТАНАЛОТО

Хубавото на "Survivor Series 2015" бе в основната тема - 25 години Undertaker! Независимо дали си фен на Мъртвеца или не, това си е едно впечатляващо постижение, имайки предвид характера на този бизнес и щетите, които тялото на човек отнася. Отново production team-ът не разочарова и видяхме две адски добре направени клипчета за кариерата на Тейкър и враждата с The Wyatt Family. И тук обаче имаше пропусната възможност 4-мата членове на "Фамилията" да се изправят не само срещу Тейкър и Кейн, но и двама техни партньори в един истински Survivor Series мач. Вместо това The Brothers of Destruction разхвърляха Уаят и компания собственоръчно. Не, че се оплаквам, де. Мачът имаше много приятен и носталгичен привкус. Все пак видяхме BOD отново заедно през 2015-та, което е още едно от впечатляващите неща около Тейкър и образа му.

Въпреки шкембетата и очевидния провал на Брей в отскачането от ринга, този миг ме върна в детството.

Всичко друго влиза в графата "ще го помни ли някой след месец"? Не знам как са днешните хлапета, но някога знаех наизуст резултатите на всяко едно PPV от 2001-ва и 2002-ра. Силно ме съмнява сега някой 11 или 12-годишен млад фен да може да ми каже всеки един мач от тазгодишния "Night of Champions", например. Най-лошото е, че в случая турнирът за световната титла не може да е единствената причина за слабия кард на "Survivor Series" или факта, че вкараха някакви случайни отборни мачове в последния момент. Просто... нещо не се получава и накрая зрителите са разочаровани.

Ако на човек все още му пука, разбира се. Другия месец ни чака поредният TLC мач от нищото - вместо да получим такъв за отборните титли ще гледаме КОЛОСАЛНИЯ сблъсък между Роман Рейнс и Шеймъс. По-развълнуван съм от факта, че БНБ пуска в обръщение метална двулевка. Какво повече да говорим?

P.S. Във връзка с шегата в началото: не бива да забравяме и как на едно house шоу MITB куфарче, хвърлено от фен, шибна Рейнс в главата. Не е редно, но е някак смешно, още повече като се замислиш за символиката :D

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...