WWE WrestleMania 32 - Превю и прогнози

Традициите са си традиции и поне няколко реда трябва да се появят в блога преди тазгодишната WrestleMania 32. Която, ако гледаме логото, всъщност не е 32. Обаче реално е 32, защото е 32-та подред, но... Fuck it, объркан съм. WWE през последните две години имат странна политика за номерацията на най-голямото си PPV, така че започваме с превюто на...

WRESTLEMANIA ЗВЕЗДИЧКА

И тази година човек може да се озове на ръба на дрямката само докато чете карда на 'Mania. Положението май дори е по-лошо в сравнение с 2015-та, тъй като половината звезди, зажаднели за отпуски, намериха начин да се контузят и да гледат шоуто от диваните си. Ортън го няма, Ролинс го няма, Сезаро го няма, Сина го няма (2 лева на изненадващо завръщане, вкарване в главния мач и печелене на титлата, да? Не? ОК, нека е "не"). И Daniel Bryan го няма, но той: 1) цепи дърва и сигурно е щастлив; 2) ще гледа всички Мании от тук нататък по телевизора, така че все тая.

Останалият ростър (колко са вече - 200 човека?) обаче е на линия, за да се опита със зрелищен атлетизъм, пълно себеотдаване и спиращи дъха моменти, граничещи с лудост и опит за самоубийство, да измие срама от слабия кард. Опитвам се да се надъхам, да, но продължава да ми дреме за едва два мача.

Както си му е реда, започваме с pre-show-то. Данните към момента сочат, че там ще се озоват два мача - Dudley Boyz vs. The Usos и 5-на-5 женски мач - B.A.D. and Blonde vs. Total Divas. "Братята" Дъдли и братята Усо можеха спокойно да са в главния кард, като бъдат включени в мача за онези титли... ммм, как се казваха... кръгли, бронзовеят... Отборни! Точно така, WWE Tag Team Championship, майна! Не само аз съм ги забравил, изглежда, защото макар шампионите да имат мач в главния кард на Maniа, те май няма да защитават коланите. Участието на Дъдли и Usos в един четворен мач за златото щеше да е интригуващо, сега не ми дреме за техния мач. Жалко. Но поне има вероятност да го изгледам, докато другото нещо, което трябва да "прикове задниците ни" пред телевизорите по време на preshow-то - женският 5-на-5 мач, е нещо, което по-скоро би ме отказало от цялата 'Mania.

WrestleMania (32) и без това ще е дълга поне 4 часа. Няма защо да се мъчим с още два, пълни с излишни интервюта, промота и безсмислени мачове. Така че да минем на важното: основния кард! Подчертал съм имената на хората, които според мен ще си тръгнат като победители. Тъй като е важно да започнеш хубаво и да свършиш хубаво (хахаха), започвам с първия от двата мача, за които ме е грижа:

NO HOLDS BARRED STREET FIGHT: BROCK LESNAR VS. DEAN AMBROSE - Бароооок Лезнаааар! Дино ФАКИН' Амброзо! Колкото повече го мисли човек, толкова по-хубаво звучи. Едно от най-добрите решения, които WWE взеха, бе да се откажат от мач между Леснър и Брей Уаят и вместо това да ни дадат нещо, което бихме гледали с интерес. Макар че с оглед на последните седмици намеса на The Wyatt Family за съжаление ми изглежда неизбежна. Този мач не се нуждае от това - дайте на двамата на ринга 15 минути, в които Леснър да размята Амброуз със суплекс след суплекс, а сбърканото копеле да си проси още, и още, налагайки Брок с каквото му попадне. Мачовете на Леснър през последните години са си цял нов жанр в кеча и искам още от него - малко кеч, малко MMA, малко хардкор изпълнения (не такива, перверзници). Брок изглежда като фаворит (и може би няма да е лошо след миналогодишната загуба), но замислете се колко повече би спечелил Амброуз от победа тук. Само заради това залагам на него. Трябва да се мисли за бъдещето.

Кукувицата лети. След суплекс. Очакваме същото x20, нищо, че сме фенове на АмброзО.

WWE TAG TEAM CH... Не. Просто 4-на-3 хендикап мач: THE NEW DAY VS. THE LEAGUE OF NATIONS - Основната критика вече я посочих - това трябваше да е мач за отборните титли. Не виждам проблем те да бяха заложени и в 3 на 3 мач при наличието на толкова стейбъли в момента. Нямаше да е лошо и по някакъв начин да разкарат един от Лигата (и да го вкарат в мача със стълби, примерно). Вместо това ще гледаме някакъв си мач без залог между Квартета на международните хийлове и До-скоро-бяха-хийловете Новден, за който поради някаква причина трябва да ми пука. Ей, сънародникът ни е вътре! Това пак е нещо, но New Day най-вероятно бият заради политкоректния пуш, който им дават в последните месеци.

3rd ANNUAL ANDRE THE GIANT MEMORIAL BATTLE ROYAL - Тази година почти не си направиха труда да "градят" този мач и за съжаление се очертава един джобър фест, който поне да гарантира изява на ринга на всички в ростъра - от Big Show до Джо от кетъринга и операторчето Марк. По принцип бих заложил на операторчето Марк, но ще взема да кажа Кейн, защото все още съм му фенче. Едно завръщане на Сезаро и изненадваща победа обаче също ще направят този мач с една идея по-смислен.

AJ STYLES VS. CHRIS JERICHO - Два добри мача до момента, нелоша история. Джерико се оказа много добър избор за първи опонент на Стайлс в WWE и е готино, че виждаме някаква по-дългосрочна история (вече така викаме на двумесечните) да кулминира на най-голямото шоу. Този мач продължава да ми изглежда като изкаран от фентъзи буукинга на някой много самотен (с)марк, но пък може да е сред най-добрите неща в карда що се отнася до чист кеч.

TRIPLE THREAT DIVAS CHAMPIONSHIP: CHARLOTTE (C) VS. BECKY LYNCH VS. SASHA BANKS - Три млади и талантливи диви в мач за женската титла на Мания. И нито една от тях няма "Бела" в името си (ама казах "талантливи", така че беше ясно) :O Нямам какво да кажа тук. Добро решение, добър буукинг. Няма AJ Lee, така че няма да има на какво да точим лиги, но поне може да не ползвам мача за тоалетна пауза. Кандидат за тази позиция е...

US CHAMPIONSHIP: KALISTO (C) VS. RYBACK - Включвам трейлърския си глас и започвам: "В сбъркан свят, в който AJ Styles, Samoa Joe и Austin Aries работят за WWE, двама мъже ще опитат да покажат, че все още има смисъл да ги държат на работа. Давид среща Голиат! Мексиканският мини-дракон среща Месаря от Diablo III! Калисто се изправя срещу Райбак в мач... който никой не иска да гледаааа!". Не, моля ви, не. Сериозно ли? Тези двамата получават 1-на-1 мач, а Оуенс трябва да защитава срещу джобъри в спотфест със стълби? Не мога... Но нека бъдем професионалисти: логиката казва, че "Момчето, което иска да стане Голдбърг като порасне" ще вземе титлата. WWE обаче май опитват да си произведат нов Рей Мистерио в лицето... в маската на Калисто, а какъв по-добър начин да постигнат това от вече гледания филм, в който дребния хайфлайър с мъки успява да победи анаболния изрод.

IC CHAMPIONSHIP: KEVIN OWENS (C) VS. DOLPH ZIGGLER VS. THE MIZ VS. SAMI ZAYN VS. ZACK RYDER VS. STARDUST VS. SIN CARA - Кевин Оуенс - една от най-интересните муцуни в WWE през последната година, е принуден да защитава титлата си в спотфест със стълби без почти никакво изграждане. Трима от противниците му са (почти) чисти джобъри. Бих се плеснал по челото, но то още ме боли от плясканията заради предния мач. Някой се е напил и е объркал коя мидкард титла трябва да се защитава в мача със стълби. Няма друго логично обяснение. Оуенс трябва да бие, защото е безсмислено да губи в такъв мач. Победи на Зиглър и Зейн също са опции, всичко друго би било перверзия.

...пък дано им дойде акълът и догодина той да не е в мач за титлата, че някакъв страховит глас в главата ми отсега ми шепти "Cena vs. Reigns".

WWE WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP: TRIPLE H (C) VS. ROMAN REIGNS - 2016 година. Triple H е световен шампион и е в мача за титлата на WrestleMania. Не желая повече да коментирам това. Феновете обливат Рейнс с помия на всяко шоу, но втора година продължават да ни го бутат като "добрия герой", който всички трябва да харесваме. Няма да стане. Към този момент този мач е почти сигурен провал и то не заради това как ще се справят кечистите в него, а заради това как феновете на стадиона ще се отнесат към това, което ни се пробутва като main event. Нямам нищо против мач между двамата (историята я има), но да беше в средата на карда и да не беше за титлата. Едно от най-лошите неща в карда, което може да бъде спасено само от някакъв overbooking, turn-ове, swerve-ове, абе, всичко, което по принцип не искаме да виждаме, но тук може да е от полза.

HELL IN A CELL: UNDERTAKER VS. SHANE O'MAC - Истинският главен мач за мен, колкото и да е странно. Това също е мач, който изглежда така, сякаш е изскочил от тетрадката с фантазии на някое фенче от 2001-ва/2002-ра. Но, мамка му, буукнаха го добре. Имаше страст, имаше старание, имаше някаква мисъл. Нещо, което липсва в много вражди. Мачът е логичен - Шейн иска основното предаване на баща си. Винс го вкарва в капан - казва му, че ще му го даде, ако Шейн победи в мач. Противникът? Човекът, който е губил един-единствен път на Мания. Шейн показва топки - не отстъпва, тренира, дори застава очи в очи с легендата и му казва "Ти си кучка на баща ми" (което донякъде е вярно, макар по-скоро да става дума за лоялност). Реалност и измислица се преплитат в едно, а в тези случаи кечът е най-интересен. Последният им сегмент в RAW допълнително ме надъха. Не съм вярвал, че ще съм заинтригуван от подобен мач, но всички се постараха да го направят интересен. Остава да видим как ще е като реализация. Очаквам намеси, очаквам може би малко кръв, повече spot-ове и повече психология вместо екшън (Тейкър може да изнесе Шейн до отличен мач). Що се отнася до изхода, фенчето в мен иска победа на Тейкър. (С)маркът обаче съзнава, че победа на Шейн ще раздвижи много повече историите в идните месеци. И колкото и да е странно, залагам на Шейн. Стрийкът свърши, магията му си отиде и когато е за доброто на целия продукт, мога да преживея нова загуба на Тейкър на Мания. 

А и адски ме кефи начинът, по който промотират мача. Take a look:Това е, скъпи приятели, фенове, фенки и фенчета. "WrestleMania Звездичка" съдържа осем мача в главния си кард, които в никакъв случай не са най-доброто, което WWE може да предложи (сърбят ме пръстите за един бърз Guest Booker). Но нека видим как ще е положението откъм качество на самите мачове, защото въпреки слабите кардове и билд, хората на ринга могат да позакърпят положението със зрелище и драма.

За финал ето ви и една СМЕЛА ПРОГНОЗА: ННН и Стефани се намесват в Адската клетка, което води Рейнс там. Той гони Хънтър, ала-бала, тряска Тейкър и едва ли не подарява победата на Шейн. Винс е в шок, Хънтър и Стефани полудяват, Хънтър казва, че трябва да задържи титлата за всичко на света, за да има някакво предимство пред новия шеф на RAW. В МЕ-та феновете, както се и очаква, смазват Рейнс от освирквания, Винс се появява да си отмъщава, идва Шейн и помага на Рейнс да стане шампион. Ама го правят така, че и двамата да търнат. Нов зъл шеф и нов corporate champ. End of scene. Макар че и това трудно ще оправи кашата с главния мач.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...