Банда бунтовници, дроид-изменник, зъл директор и легендарен злодей - изтекоха имената от "ROGUE ONE" (СПОЙЛЕРИ)


Къде е чичко Лукас сега, за да напляска глупаците (или по-скоро да отреже ръцете им), позволили изтичане на информация за нов Star Wars филм? Вероятно стои в някоя стая и брои пачки, за да пребори изкушението да каже нещо лошо за поредицата, която сам продаде на Disney. Почивай си, създателю! Липсата ти до момента е добре дошла.

Но да се върнем на темата - в Интернет - царството на слуховете, изтеклите материали и безплатното порно - се появиха корицата и няколко страници от книгата "ROGUE ONE: A Star Wars Story - Official Visual Guide". Това ще е една от онези книги за вманиачени хора с повечко излишни пари, в която с картинки, снимки и текст са обяснени всички детайли около предстоящия първи самостоятелен "Star Wars" филм*. Не е ясно доколко истинско е всичко, но изглежда твърде добре, за да е фалшификат. Или е сериозен "теч", или пък хитър маркетингов трик, за да се привлече повече внимание към филма.

Нека все пак погледнем каква информация ни дава, като отново ви предупреждавам - следват възможни спойлери.


Като за начало, имената на основните персонажи, които ще се опитат да откраднат плановете на първата Звезда на смъртта. За героинята на Фелисити Джоунс вече знаем, че се казва Джин Ерсо. Редом с нея ще се бият още шестима бунтовници, плюс един дроид. Ето имената и кратките им описания (придружени със скромен коментар):
  • Captain Cassian Andor, офицер в Бунтовническия съюз (2 лева, че ще шибка Джин)
  • Baze, убиец на свободна практика (достоен занаят)
  • Bodhi, войник от бунтовниците (сигурен мъртвец)
  • Chirut, духовен войн (нинджа на Силата? :D)
  • Pao и Bistan - извънземни, описани като "свирепи войни". Освен това са и изцяло компютърно генерирани, както изглежда.
  • K-250, имперски дроид, който минава на страната на бунтовниците


Ясно вече е и името на злодея в новия филм. Бен Мендълсън ще играе Director Krеnnik, директор на имперската армия (каквото и да означава поста му) и ще е основна пречка пред опитите на Джин и екипа й да откраднат плановете на Звездата на смъртта. Облечен е като Grand Admiral, а е Director, но няма проблеми. Това е може би поредната лека промяна/заемка от Разширената вселена, която вече знаем, че не е част от официалната история. Ще го преживеем и ще свикнем. Да не сте си позволили да мрънкате. Креник ще бъде подкрепян не само от класическите Stormtrooper-и (настоявам в този филм те да уцелят и убият някой от Rogue One тима, настоявам!), но и от новите Death Trooper-и, които са един вид елитни войски. Искам си Dark Trooper-ите, ама хайде, три реда по-нагоре забраних мрънкането.

Разбира се, най-избощащото очи нещо в изтеклите материали е мутрата... пардон - шлемът и маската на единствения и неповторим Дарт Вейдър. Слуховете, че той ще се появи под някаква форма в "Rogue One" вече добиват и някакви реални проявления. Да, знам, една картинка в някаква си книжка не означава нищо, но Вейдър е нещото, което определено ще притегли повече зрители към първият самостоятелен Star Wars филм и в случай, че накрая той не се появи във филма, разочарованието от несбъднатите очаквания ще е огромно. Е, да, очаквания, градени на база слухове, но живеем в ерата на Интернет, когато животът е слух.


Освен всичко това, изтеклите картинки разкриват съществуването и на два "нови" (да се разбира "невиждани до момента") типа космически кораби - U-Fighter за бунтовниците и TIE Striker за империята. Вторият ми напомня за стаааарите Star Wars игри, а знаете как детските спомени сякаш те стоплят отвътре.

"Rogue One: A Star Wars Story" има шанса да е филм, който да стопли сърцата на всички нас, феновете, и да докаже, че идеята за самостоятелни филми не е била лоша. Въпреки някак предвидимата история (макар да е сигурно, че ще видим 1-2 обрата) и не особено грабващите на пръв поглед главни герои, филмът дава всичко, което милиони зрители искат - Звезда на смъртта, Stormtrooper-и. АТ-АТ Walker-и, нов интересно изглеждащ злодей и, хайде, дано - Бащата на бащите Дарт Вейдър.

Време ли е да се развълнуваме или ще чакаме поне лятото да мине?

----


* Ако сте от хората, които все още не са наясно, пояснявам за ваше улеснение: "Rogue One: A Star Wars Story" е филм, чието действие се развива във Вселената на останалите Star Wars филми, но не е част от основната история. Т.е. не е Епизод. Действието в него се развива между Епизоди 3 и 4 - "Отмъщението на ситите" и "Нова надежда" - и следва странична сюжетна линия, която обаче е свързана с основната такава.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...