WWE Money in the Bank 2016 - Превю и прогнози


За пореден път се впускаме в дебрите на задълбочения кечо(с)марски анализ, за да изкостим рибата, наречена "WWE Money in the Bank 2016". С едноименния мач и старанието да ни предлага и по някоя-друга интересна история, това PPV определено се нареди сред по-значимите за годината. Тази не е изключение - голяма част от карда напомня на една по-скромна WrestleMania, смея да твърдя. Но да видим:

WWE World Heavyweight Championship: Roman Reigns (c) vs. Seth Rollins - ДА-ВАЙ, РО-МАН! clapclapclap! Джъст кидинг, бе. Ролинс ол дъ уей, ама не вярвам да вземе титлата, поне не тук. Важното обаче е, че продължават да развиват събития, станали миналата година - има я историята. Естествено, че объркаха нещата с опитите си да изкарат Сет heel (всички умни пищяхме от кеф на Extreme Rules, да?), но в това отношение сценаристите на WWE все още не могат да еволюират и да надскочат чернобялото писане на истории. Но не са виновни, така им се казва. Миналият месец AJ изтика Роман до много добър мач, но не знам дали Ролинс не е "ръждясал" и дали ще успее да направи същото. Залагам, че колкото и да не ми се иска, Роман ще запази и "братската" вражда ще продължи.

Money in the Bank Ladder Match: Alberto Del Rio vs. Chris Jericho vs. Kevin Owens vs. Sami Zayn vs. Cesaro vs. Dean Ambrose - Един от най-добре попълнените MITB мачове в историята - двама бивши световни шампиони (Джерико, Дел Рио), двама сигурни бъдещи (Амброуз, Оуенс) и двама изключително способни кечисти (Зейн, Сезаро). Нито един не е там за пълнеж, точно като първите такива мачове. Най-голямата порнография ще е победа за Дел Рио, което вероятно означава, че именно той ще вземе куфарчето (WWE логика). При победа на който и да е от останалите ще съм доволен. Много хора очакват да е или Оуенс, или Амброуз, а знаем, че WWE винаги се стараят да избегнат очевидния победител в MITB мача. Смела прогноза все пак: Амброуз взима куфарчето и защото е сбъркан се включва в главния мач. Само не Дел Рио (и накрая ще е Дел Рио и пак вербално ще пенетрирам нечии майки).

John Cena vs. AJ Styles - Поредният мач с участието на AJ Styles, който написан ми изглежда като мократа фантазия на някой пишман фентъзи-буукър. Цяло чудо е, но до момента оползотворяват Стайлс по отличен начин - вражда с Джерико, вражда за титлата с Рейнс, а сега и със Сина. Единственият проблем е, че до момента все губи, а няма да е изненада, ако загуби и този, защото все пак излиза срещу "Ветерана" (смеем се, ама си е истина...), който обича да погребва хора при завръщанията си. И все пак мачът ми се струва някак 50-50 и присъствието му в карда прави PPV-то с няколко идеи по-интригуващо. Можем да му сипваме, но с добри противници Сина може да прави страхотни мачове. 'Айде пак. Мерси предварително. Пък да вземе и да падне, още по-добре ще е.

When you "insist" on getting a blowjob.

US Championship: Rusev (c) vs. Titus O'Neil - Нечий гениален мозък реши, че Тайтъс О'Нийл е интересен като претендент за US титлата на Най-великия шампион на WWE в момента - Русев. Нашият гаргантюански златоносец наистина се нуждае от по-респектиращи опоненти, защото размятането на лучадори по ринга все едно са надуваеми секс-кукли не изглежда като особено предизвикателство. Ама защо Тайтъс? Хей, Primetime Players ми бяха забавни, яд ме е, че не се превърнаха в стабилен и успешен отбор (малко подобни примери има в последните години), но самостоятелните им изяви с абсолютно нищо не се запомнят. Още повече, че О'Нийл дори не изглежда като човек, който заслужава мач за титла - той просто изскочи отнякъде и стана претендент. Фетишът на Винс към едрите мъжаги се обади отново, но дано това не коства на пловдивския костотрошач неговата титла. Защото, ако не знаете, Русев удря... wait for it... Русев мачка! И е най-великият US шампион в историята. Точка.

Fatal 4 Way W... W... E... Taaaag... Teeeeeam... Champioooonshiiiip: The New Day (c) vs. Enzo/Cass vs. The Vaudevillians vs. The Club (Gallows/Anderson) - Толкова сложно ли беше? Обичам качествените отборни сблъсъци. Ако няма как да е качествен, поне да е масов. Хвърляй отбори в мелето и ги остави да правят спот след спот. Суингър парти... Тела да се мятат. Смяна на титлите е много възможна ("Математическите шансове на шампионите да запазят са едва 25 процента!", ако не сте го чували преди), но по-импактно ще е, ако The New Day загубят златото в едно-на... пардон, две-на-две мач. С най-големи шансове за ново шампионстване обаче са си The Club, ясно е. Важното обаче е меленце да стане, да ми напълнят жадната за хубав отборен кеч душичка.

Останалото: При дивите отборен мач, част от кампанията "да отбием номера, докато стане време за Шарлът срещу Саша". Мерси, ама не мерси. Барон "Безличен ми е" Корбин излиза срещу Долф "U Deserve Better" Зиглър в един най-вероятно много... зрелищен... мач... който няма да гледам. За другия мега интригуващ сблъсък - Sheamus vs. Apollo Crews, ще си помисля, но зависи от това колко изнервен ми е бил понеделника. Ако не живеехме в такива PC времена можеха да го рекламират като White vs. Black мач, ама пустата политкоректност...

Дори само заради трите основни мача, MITB 2016 изглежда доста изкушаващо дори за мен, гледащият кеч от дъжд на вятър по 15 минути. Което е добре. По принцип лятото често е много хлъзгав сезон (не заради още повечето пот), като хем се дава старт на нови истории и се пушват млади кечисти, хем по-доброто като че ли се пази за SummerSlam и за PPV-тата след него. Но все пак ще хвърля едно око на PPV-то, препоръчвам и на вас. Може пък да останем доволни.

P.S. (демек Pre-Show инфо): Прешоуто също ще е отборно, за тези, които се интересуват: Lucha Dragons vs. Dudley Boyz и Breeze/Fandango vs. Golden Truth. Няма го The Pre-Showstopper Райбак, защото садна и май напусна/е пред напускане, което е огромна загуба, да.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...