Комикси: "Spawn: Възкресение" и "Големи неприятности в Малкия Китай" #2

Уроци на Бирко за живота и ходенето на море, глава 177:

1) От Слънцето се изгаря. После кожата ще ви боли, няма да можете да спите, да седнете, да правите секс, а всеки душ ще е като да се облееш доброволно с лава.
2) Доста хора нямат навика да пазят чисто, поради което морския бряг е опасно място. Капачки, стъкла и други опасни за краката ви боклуци се крият в пясъка, а в морската вода има още много и разнообразни заплахи за вашето здраве.
3) Да се ходи на партита също крие рискове. Може да се окажете неприятно обградени от 17-годишни, напили се от една бира туристи от Великобритания, които след 2 години ще реват, когато осъзнаят, че Brexit им пречи да ходят спокойно в Слънчев бряг. А освен това не се знае и дали някой няма изведнъж да почне да стреля.
4) Комиксите не изгарят кожата, не крият болести, не се потят и не си мислят, че могат да танцуват. А и не стрелят.

Изводът: не ходете на море, а четете комикси, бирохолици сладки! Artline продължават с тежкото начинание да издават такива на български и тук ще обърнем внимание на излязлото през последните 30 дни с възможно най-малко спойлери.SPAWN: ВЪЗКРЕСЕНИЕ

След като пуснаха юбилейния "Spawn" #250, артлайнци издадоха и този междинен комикс, който служи като свръзка между #250 и #251. От тази гледна точка той не е абсолютно задължителен, но е силно препоръчителен за четене, особено ако не сте особено наясно с това кой е оригиналният Spawn Ал Симънс и каква е историята на живота му. 

След като в #250 Ню Йорк се изправи пред сериозна заплаха заради конфликта между новия Spawn - Джим Даунинг и неговия собствен симбиот, старата муцуна на Симънс отново се появи на хоризонта, след като (изглежда) преди известно време е решил сам да си тегли куршума. Да, ама не - Бог има други планове. Тук Бог, представете си, не е нито брадат чичо-дядо, нито жена, както е модерно, ами куче. Във "Възкресение" Всевишният Ласи обяснява на Ал защо, аджеба, той трябва да се върне на Земята и да носи правосъдие. 

Целият брой реално представлява разговор между Ал и Бог, който служи като основа за това, което ще започне да се случва в "Spawn" #251 и нататък. Т.е. не се надявайте на екшън и епичност. Джонбой се е справил с моливите доста по-добре в сравнение с по-реалистичния, но безличен арт на "Spawn" #250. Цветовете са малко по-meh, но стават. В общи линии "Spawn: Възкресение" не е нищо специално сам по себе си, но е задоволителна основа за изглежда неизбежното завръщане на Ал Симънс в ролята на Spawn.

ГОЛЕМИ НЕПРИЯТНОСТИ В МАЛКИЯ КИТАЙ #2

Време е Джак Бъртън и Ег(г?) да потеглят на пътешествие в опит да спасят своето buddy. И след като първият брой на "ГНВМК' просто нахвърля някакви общи идеи за това, което предстои, тук нещата почват да се заплитат след като двамата (трима, ако броим демона Пийт) се озовават в Царството на духовете.

Смешките, жизненоважни за комикс-комедия, тук са повече в сравнение с предния брой, макар отново някои да се позагубват в превода, а други да са с онова специфично чувство за хумор, което е характерно и за филма "Големи неприятности в Малкия Китай", на което комиксът е продължение. Да, успях да изгледам 30-40 минути от филма, което сериозно променя гледната точка на човек към комикса. Към по-добро, разбира се.

Отново налице е невдъхновяващия, скубидуподобен арт на Браян Чърила, който сякаш е нарисувал целия брой за 2-3 дни, в които е отишъл и на 2-3 партита и подремнал няколко пъти върху листовете. Но по-сериозна визия вероятно няма да подхожда на историята и това е последният път, в който намеквам за недоволството си от това как е нарисувана поредицата.

"Големи неприятности в Малкия Китай" #2 е стъпка напред в сравнение с дебютния брой, макар все още да изглежда като продукт, ориентиран най-вече към феновете на филма на Карпентър. Продължавам да го препоръчвам най-вече на тях, тъкмо може да се запалят по комиксите като цяло. Аз може и да намеря време да догледам филма до излизането на трети брой и да го харесам още повече, кой знае... Но освен ако не стане нещо крайно интересно, първият сториарк на "ГНВМК" за мен ще е и последен.

Най-доброто от комикс-вълната, която Artline започнаха, обаче май ще дойде към края на лятото и началото на есента. Вече е сигурно, че ще издават "International Iron Man", който е рисуван от българин - Алекс Малеев. Освен това май се задава и "Spider-Man/Deadpool", който би трябвало да привлече доста народ, имайки предвид как избухна популярността на Уейд "Устатото копеле" Уилсън след филма за него. 

Но това са неща от бъдещето. Сега #КупувайтеКомиксиНаБългарски. Следващият месец, живи и здрави, ще си говорим за "Spawn" #251 и "Големи неприятности в Малкия Китай" #3, а може и за друго, ако някое друго издателство реши да се пробва в сферата на комиксите. Пък дотогава ще взема да попсувам малко "Civil War II", но това следващия път.

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...