SummerSlam '16: Пепелянчо на гости в Suplex City... и някакви световни шампиони (Превю)


Рандал към Поли: Спокойно, не съм от тук и съм за малко.

SUPLEX CITY! SUPLEX CITY, BITCH! Ха-хаааа! Портите на Царството Леснърско зеят широко отворени, чакайки Пепелянчестия да се плъзне вътре outta nowhere (tm). Големият въпрос не е кой ще победи, а дали Брок ще го мързи.* Да се надяваме, че не, защото Lesnar vs. Orton, макар и позакъснял, е мач, който чакам(е) от години. Надявам се, че ще получим нещо повече от 15 суплекса, 3-4 RKO-та (все отникъде) и един-два F5. А накрая Брок ще бие. Защото UFC 200.

Дойде време за WWE SummerSlam 2016, дойде време и да си седна на задника и да нахвърлям прогнозите си за това гигантско PPV - цели 6 часа (2 часа Kickoff + 4 часа основно шоу) и 13 мача, едва 3 от които са в Kickoff-a. По размери "най-голямото парти за лятото" наистина настига WrestleMania, но ентусиазмът ми в никакъв случай не е така висок, като за пореден път вината е в това, че не гледам шоутата редовно (както и много от моите стари (с)марк другари). Но определено около новия Brand Extension и разделянето на RAW и SMACKDOWN нещата живнаха и не е никак лошо време  човек да гледа кеч.

Какво имаме? Освен единствения междубрандов мач (това го прави още по-специален някак) между Леснар и Ортън, имаме цели ДВА мача за световни титли. И двата са базирани на схемата "Бивш член на Shield срещу underdog", което е малко еднообразно, но разлики все пак има. За втори път след 2002 година Brand Extension-a остави RAW без световна титла. И за втори път измислиха такава - WWE Universal Championship. Знам, знам. Сигурно WWE Lionsgate Championship или WWE Paramount Championship не са им звучали достатъчно добре. Е, поне сме сигурни, че върху новият колан ще я има планетата Земя, както е редно за световна титла. Или не сме?

Стига тъпи шеги с киностудии и WWE логиката. Освен безумното име, шокиращо е, че за новата титла ще се бият Tyler Black и Prince Devitt, което е яко fantasy booker-ско. Но реалността в кеча през 2016 г. е чак нереална. Нова ера е! Уж. Seth Rollins вече е утвърдената звезда, а вкарването на Finn Balor в main event-a беше толкова рязко, че приличаше на изнасилване. Да, обаче пак донесе удоволствие на зажаднялата за нещо наистина ново публика. Който и да си тръгне с новата титла на RAW от двамата ще съм доволен. (Сега си представете как Хънтър се завръща, пребива и двамата и взима титлата. И не ми казвайте "Не е възможно"...)


Когато имаш косъм в окото и колега се притичва на помощ.

В синьото шоу, което вече почна пак да вдига нива, Долф Зиглър стана претедент за истинската световна титла... след месеци джобене. Не е най-надъхващия мач, но с ръка на сърцето казвам, че се постараха с билда с няколко добри промота и свежото вкарване на трето лице (Брей Уаят) - похват, който помня с добро от Attitude Era-та. Този рязък скок в карда за Зиглър изглеждаше нелеп в началото, но вграждайки го в самата история го оправдаха някак. Якото е, че и тук съм ОК без значение кой ще си тръгне с WWE титлата. Ще взема да си направя една drinking game, в която да пия по едно при победа на мой човек. PPV-то изглежда подходящо :D

И други мачове има! Сина излиза срещу Стайлс за втори път, чудейки се да му пусне ли пак или е време да си го загроби както прави с останалите. Стискам палци пак да му пусне. AJ Styles е толкова близо до нов мач за WWE титлата, че и до възможното й спечелване, че отново се чувствам сякаш гледам кеч-дневника на някой (с)марк, хахаха. Интересни времена, дами и господа. Стискам палци и нашата гордост, българският лъв, златното дете на тепетата Русев да смачка Роман Рейнс и да продължи да бъде Най-великия US шампион в историята. България на три морета (и два океана), Самоанските острови под вода! Казах.

Ще хвърля око и на мача за титлата при жените, както и на Enzo/Cass срещу JeriKO (гениалното канадско комбо Крис Джерико/Кевин Оуенс), които размазаха със сегментите си през последните седмици. Убедете се ТУК.

Тази година SummerSlam може да се обобщи с: много часове, много мачове, някои от които задължителни за гледане, а други - доста любопитни. Нямам кой знае какви оплаквания, защото нямам и големи очаквания. Обаче изглежда като шоу, което човек трябва да види, най-малкото защото с началото на новия Brand Extension пред очите ни се пише история, без значение добра или лоша.

И за финал целия кард (знам, голям е) като съм удебелил имената на моите фаворити за спечелване на мачовете:

- Brock Lesnar vs. Randy Orton
- First WWE Universal Championship: Finn Bálor vs. Seth Rollins
- WWE World Championship: Dean Ambrose (c) vs. Dolph Ziggler
- John Cena vs. AJ Styles
- U.S. Championship: Rusev (c) vs. Roman Reigns
- WWE Women’s Championship: Sasha Banks (c) vs. Charlotte
- WWE Tag Team Championship: The New Day (c) vs. Gallows & Anderson
- Enzo Amore & Big Cass vs. Chris Jericho & Kevin Owens
- Intercontinental Championship: The Miz (c) vs. Apollo Crews (I don't care)
- Carmella, Becky Lynch & Naomi vs. Natalya & Alexa Bliss (Seriously?!?)
- Cesaro vs. Sheamus (Kickoff Match)
- Sami Zayn & Neville vs. The Dudley Boyz (Kickoff Match) (Сами не заслужава това)

- American Alpha, The Hype Bros & The Usos vs. Breezango, The Ascension & The Vaudevillains (Kickoff Match) (това не беше ли в последния Smackdown?)

* Майтапът с мързела идва от интервюто на Дийн Амброуз в подкаста на Стив Остин. Там Дийн най-спокойно заяви, че е имал голямо желание да направи "луд мач" с Брок Леснър на тазгодишната Мания, той и други хора са имали много идеи за мача, но те са били посрещнати от отсрещната страна (Леснър) с мързел.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...