Не една, а три Адски клетки в повече

Отляво: Физиономията, когато си пренебрегван шампион. Отдясно: Физиономията, когато всеки месец си в мач за титлата.

WWE ще творят история! Шарлът и Саша Бенкс ще творят история! ИСТОРИЯ, ИСТОРИЯ, ИСТОРИЯ!

Нека ви разкажа една история, скъпи блогочетци, която няма общо с това една компания да се опитва да се прави на модерна и да ни показва колко много цени жените в кеч-бизнеса. Всички помним (освен може би по-младите) Bra and Panties "мачовете", каква беше Триш на Винс, "аборта" на Лита и последвалото й поведение докато беше с Edge (велика двойка)... Но не за променящите се с времената нрави на Винс и ко. ми се говори, а за това как WWE убиха Hell in a Cell gimmick мача.

Убиха го като направиха PPV със същото име. Убиха го като отнеха шокиращия момент при обявяването на такъв мач за дадена вражда, ами ни научиха, че всеки октомври "вратите на Ада се отварят" за сульо и пульо. Отнеха го като започнаха да правят по три Hell in a Cell мача в една вечер. HIAC се превърна от последния gimmick мач, най-високото и горещо ниво на една кръвна вражда, в просто още една клетка, в която я стане нещо различно, я не.

Тази неделя пак ще гледаме не един, не два, а цели 3 Hell in a Cell мача. Хората в тях не са минали през няколко други gimmick мача, както е логично. Не, те са имали singles мач, singles мач, тук-там някой Triple Threat... и сега БАМ - Адска клетка. Нещо, което нито една от тези три вражди според мен не заслужава точно в този момент, ама нали е октомври - няма как. Вярвате или не, враждата Charlotte vs. Sasha Banks има най-много място в Адската клетка. Не за друго, ами защото да вкараш жени в клетката е единственото свежо нещо, което WWE могат да направят с този тип мачове. Двете правят достатъчно драма във всеки свой мач и ангажират публиката, така че... meh... why the hell not? Е, предпочитах да спрат да ми обясняват за това как "творят история", но каквото такова. Победа за Саша и да се приключва с тази вражда преди тотално да са се изтъркали.

А защо Seth Rollins vs. Kevin Owens не е най-заслужилият мач? Защото не правят нищо, за да разнообразят тази вражда. Ролинс е по-фокусиран върху Стефани (и Triple H, който веднъж го прееба и го забрави), отколкото върху шампиона. Много повече развитие има при Оуенс и "най-добрия му приятел" Джерико, които всяка седмица правят едни от най-добрите сегменти в RAW. Там лека-полека се трупа напрежение. WWE обаче не вкараха Джерико в кашата за титлата (това щеше да е малко по-свежо), а вместо това набутаха Оуенс и Ролинс в Адска клетка, която отново идва без те да са имали друг тип gimmick мач помежду си. Oh, maaaan! Защооо? Ролинс вече е Reversed Cena от 2005-2006, в смисъл, че месец след месец се бие с който там е шампион в момента, но така и не печели. Е, не вярвам да спечели и тук. Хънтър може да се сети, че има някаква история за продължаване с бившето си протеже и отново да му коства титлата. Нямам чак такъв проблем с Owens vs. Rollins в HIAC, защото мисля, че те имат най-голям потенциал да използват качествено клетката, но когато не си гладен, малко се обезсмисля колко вкусно е ястието.

И стигаме до потенциалната най-голяма гавра с най-свещеното ни - българската гордост, лъвът на седемте тепета и лицето на фамилия Русеви - (Александър) РУСЕВ! Родният Върколак най-вероятно ще стане жертва на възобновения пуш на самоанския SWAT-аджия Роман "Не мерси" Рейнс. Тази вражда трябваше да приключи с един реванш за нашия, след който той да се насочи към нещо различно, независимо по-надолу или по-нагоре в карда. Ама не, WWE решиха, че Русев трябва да джоби на Рейнс и в Адска клетка... Която също идва от нищото, между другото. Виждате ли обаче връзката - първият US title reign на българина свърши след като обичайният Супермен Сина го би няколко пъти. Вторият свършва с новия Супермен Рейнс. Няма значение. RUSEV - UNIVERSAL CHAMP ПРЕЗ 2017 г.! Казах. Запишете си и ми помнете думата.

Прави ли ви впечатление нещо? Три мача, които са идентични с тези от "Clash of Champions", но в адска клетка. Споко, има още един "повтарящ се" - Браян Кендрик отново ще опита да вземе Cruiserweight титлата от TJ Perkins и се надявам този път да успее. Враждата им не е лоша и определено има потенциал за оооооще малко, особено ако я освежат с намесата на един-двама други CW кечисти.

Останалата част от карда и нея сме я гледали вече. Enzo/Cass (отборът, който наскоро загуби инерция) излиза срещу Gallows/Anderson (отборът, който отдавна загуби инерция и се превърна в посмешище) в мач, в който победителят ще получи... well, нищо. WWE са забравили какво са No1 Contenders' мачовете на PPV-та, така че към момента сблъсъкът няма реален залог. Бях решил да заложа на Enzo/Cass, защото са хипер over, но след 2 singles победи за тях някак по-вероятно е Gallows/Anderson да сътворят чудо и да спечелят важен мач. В противен случай ще пропаднат още по-ниско (да, може и още).

Другият отборен мач, този за титлите, не го бяхме гледали.... до последния RAW. WWE развиха навик да правят всичко с Шеймъс и Сезаро по два или повече пъти, за да са сигурни, че сме забелязали. Сигурно заради това дойде малоумието да направят The New Day vs. Sheamus/Cesaro точно 5 дни, преди да ни покажат този мач на PPV. Идеята, разбира се, беше с победата в non-title мач за "Европейците" да повярваме, че има шанс те да станат шампиони. Nooooooope. Залагам, че The New Day ще запазят и ще продължат смело към рекорда за държане на титлите. Защото WWE "ТВОРЯТ ИСТОРИЯ". Отново. Всичко това настрана - радвам се, че има две отборни вражди, просто трябва малко повече постоянство.

В последния момент може да добавят Braun Strowman vs. Sami Zayn в PPV-то и ще съм напълно ОК с това. Но замислете се за друго - ако наистина има такъв мач на "Hell in a Cell", това ще е единственият сблъсък, който не сме гледали през последния месец...

Много ми се иска абсолютно всички, към чиито вражди съм изразил оплаквания в този текст (макар да не са виновни те), да ме опровергаят с качествени мачве. Адската клетка дава толкова много възможности (е, когато има цели 3 мача в едно шоу възможностите не са чак толкова много) и дано дадат шанс на всеки да блесне с нещо различно, иновативно, че дори и малко опасно. Груб brawl и кръв в Reigns/Rusev, indy епос, но в Адска клетка от Rollins/Owens, както и някой луд bump от Шарлът/Саша ще поправят сериозно щетите от един мързелив буукинг. Но просто не смея да се надявам.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...