БезМилостната доминация на синия бранд


Първите две PPV-та, ексклузивни за отново разделените RAW и Smackdown Live, вече са факт и вървим устремено към вторите. След един изненадващо добър "Backlash", WWE "съживиха" още едно едно класическо PPV - "No Mercy", което тази неделя ще бъде изцяло в синьо. Интересна е тази тенденция на Smackdown да се дават PPV-та, закрити преди няколко години, а установените през последните няколко лета шоута да отиват в RAW. Синьото шоу обаче компенсира с по-високо качество - "Backlash" бе с нива над "Clash of Champions", а сега натам се е запътил и "No Mercy" с един отлично билднат кард.

Двоумя се дали да започна с главния мач, но хайде - нека спазим йерархията на титлите. AJ Styles ще защитава във възможно най-логичния мач срещу Сина и Амброуз. Стайлс почти сигурно запазва, а така и трябва, защото царуването му е едва в началото си, но все пак предпоставките за висококачествен главен мач са налице. Размътената окраска на участниците също. AJ е единственият явен хийл, който обаче бива аплодиран от част от феновете. Сина е явният babyface (но по традиция бива освиркван), който обаче започна през последните седмици да си "изпуска нервите" и да показва повече агресия. Амброуз в момента пък се държи като tweener - прави каквото си пожелае, но пак е симпатичен на част от феновете. Мазало, ама смислено мазало - харесва ми как всяка седмица редуваха мачове между тримата, между които и мач за титлата. Тройният мач идва след като враждата за WWE World Championship-a е насъбрала много голям заряд, както трябва и да бъде. Абе, по учебник.

Слагам тази снимка, за да дразня Сина-хейтърите (като мен) out there. Хей, cheer up, факърс - знаем, че този път няма да бие! Честито предварително!

По-любопитният мач, и отново - странно ми е, че го казвам, е този в който Миз (от всички хора) ще защитава срещу Долф Зиглър. Тази вражда започна като някакво замазване на очите, което да ни разсее след страхотния скандал между Миз и Браян. Тя обаче заживя собствен живот и лично за мен стана най-интересното нещо в Smackdown. Миз не е бил толкова интересен... пардон, Миз е интересен ЗА ПРЪВ ПЪТ откакто бе WWE Champion в края на 2010 г. Зиглър му акомпанира отлично, като и двамата вкарват сърце и душа в история, която най-накрая им дава шанс да блеснат. И, мамка им, успяват. Препоръчвам да видите отличния сегмент от миналата седмица, в който Зиглър заложи кариерата си, за да получи още един мач за Интерконтиненталната титла:


Златен сегмент! Това е не само най-добрата вражда в WWE в момента, но и най-интересната такава за ИК титлата от години. Коланът, който ми бе най-скъп, когато през 2001-ва бях малко кеч-фенче, отново изглежда смислен и престижен. Мачът е още по-интересен, защото краят му е доста мъглив. Много хора биха приели Зиглър за сигурен победител, защото е заложил кариерата си. Да, обаче има друго - от месеци има слухове, че той иска да приключи кариерата си в WWE и да се отдаде на други проекти. Ами ако договорът му наистина свършва? Какъв по-отличен начин от Career vs. Title мач, за да си тръгне? Представяте ли си heat-a, който Миз ще отнесе след това? Разбира се, вариантът Зиглър най-накрая да успее да спечели Големият мач (каквато е и историята) също е доста приятен и лично аз ще стискам палци, защото ме накараха да ми пука. Богове, а преди месеци бях бесен, че Миз взе ИК титлата...

Но не само Миз дава всичко от себе си, след като получи нов шанс в Smackdown. Хийт Слейтър е едно от най-забавните неща в WWE в момента и е живо потвърждение за факта, че никога не е късно за нов шанс. Същото важи и за Райно, който не само е шампион през 2016 г., но и е замесен в интересен angle покрай Хийт. Враждата им с рязко сменилите стила и поведението си Usos е логично продължение на отборния турнир. Не изключвам шансът на Слейтър/Райно да запазят отборните си титли, но предпочитам смяна на шампионите и тук, защото макар да имат нов образ, Usos не печелят нищо от поредна загуба от един миш-маш отбор. А и нямам против историята между двата тима да продължи и отвъд Survivor Series... Защо не и с едно класическо TLC мачле през декември?

С месец закъснение ще получим и Ортън срещу Уаят. Враждата едва през миналата седмица се раздвижи с малка доза от "чуващия гласове в главата си Ортън", който е най-добрият Ортън, IMO (in my opinion. Правя се на готин). Уаят продължава да е заплаха само на думи, а и не доумявам защо трябваше да пада от Кейн (заместник на Ортън) на "Backlash", но хеееей - всички знаем, че тази вражда е просто едно от стъпалата към AJ Styles vs. Randy Orton за WWE титлата. Бирко казва победа за Ортън, освен ако не мислят да продължават още 2-3 месеца така.

Когато смениш съскането с блеене. Еволюцията на Ортън - от хищник към част от стадото. Нехигиенично ползване на чужда маска. Дори змиите трябва да знаят колко е часът. ОК, ОК, спирам...

Беки Линч има прилична история (а в сравнение с предходни години даже много добра) история с Алекса Блис. Втората се прави на Харли Куин, за да ни пука за нея. Мерси, ама не, мерси - Беки запазва. И, о, чудо - има и втора женска вражда в Smackdown! :D При това започнала още след Draft-а и с достатъчно развитие да заслужи PPV мач. Става дума за Кармела vs. Ники Бела, мач, който най-вероятно ще бъде спечелен от г-жа Сина (или по-скоро г-жа "Искам да съм Сина, ама той не иска да ми предложи"). Няма да се учудя да добавят и реванш между Baron Corbin и Jack Swagger след "хлъзгавия" край на мача им в Smackdown. В последното шоу WWE изпуснаха шанса с един хубав въргал да спретнат и бърз троен мач между Hype Bros, The Vaudevillians и The Аscencion. Такива дребни неща не само запълват карда, но могат и да са смислени, ако са за бъдещ title shot за отборните титли. Но изглежда там нещата ще се вървят в триъгълника Slater/Rhyno, Usos и American Alpha.

Основата на този кард е просто бетон, стомана, скала, бе! Smackdown Live направи неинтересни кечисти, забити в мидкарда и лоукарда, интересни. Fuck it, Smackdown Live направи Сина отново интересен! Има я ruthless aggression атмосферата, има я страстта в сегментите и мачовете. RAW уж бе облагодетелстван при Draft-a, но контузии и странни booking решения създадоха малък хаос в червеното шоу, който едва сега май започна да се изчиства. И докато в RAW в момента ми е интересно да гледам само JeriKO сегментите, Кендрик-Пъркинс историята и тук-там някоя епика от Саша/Шарлът/Бейли, в Smackdown почти няма сегмент/мач, който по някакъв начин да не развива някоя от историите.

И за финал - theme song-a на "No Mercy 2016" се казва... wait for it... "No Mercy" от някакви си KIT, хахаха. Имам чувството, че някой в маркетинг отдела на WWE е написал фразата в YouTube и почнал да прослушва песните с подобно име/текст. Но са нацелили, де, става за theme song. Чуйте я тук и отидете да правите нещо по-смислено с живота си... до неделя през нощта/понеделник.

ОЩЕ КЕЧ:

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...