Guest Booker: По-различният WWE Survivor Series 2016 - Част 3


Порцията на RAW за "Survivor Series 2016" вече е ясна - имаме голям отборен мач (четете ТУК), имаме и Goldberg vs. Lesnar и три мача за титли (четете ТУК). Време е да обърнем поглед към Smackdown Live. 

Там пренебрегвам всичко, станало в синьото шоу в последните 3 седмици преди Survivor Series (т.е. от Hell in a Cell). Т.е. за последно Стайлс е победил Амброуз с DQ заради ритника на Джеймс Елсуърт. Ортън е прецакал Кейн, позволявайки на Брей Уаят да го победи. Хийт Слейтър и Райно са победили Spirit Squad за отборните титли, а враждата на Миз и Зиглър е все така гореща. В тази публикация обаче ще обърнем внимание само на главната вражда в Smackdown - борбата за световната титла, която става доста по-заплетена.

СВЕТОВНАТА МЕШАНИЦА НА ВРАЖДИ

AJ Стайлс е един доволен човек. Той излиза на ринга (Smackdown #1) и не може да скрие щастието си от факта, че "онзи глупак" Джеймс Елсуърт му е помогнал да се отърве от Дийн Амброуз. AJ заявява, че е време да се гледа напред. Светлините примигат и... Брей Уаят вече е на ринга. Брей обяснява на световния шампион, че наистина е време да се гледа напред. Уаят е победил Кейн миналата седмица и иска мач за титлата. Другият човек, който би ламтял за такава възможност - Ранди Ортън, е приел "правата вяра" и няма да е проблем. Стайлс обмисля предложението, но Кейн прекъсва договорката. Той идва на ринга и напада Уаят. Люк Харпър идва на помощ, а след него и Ранди Ортън. Тримата заедно повалят Голямата червена машина, докато Стайлс мълчаливо се е оттеглил. Едни реклами по-късно вече върви No DQ мач между Кейн и Ортън (точно както стана). С помощта на The Wyatt Family Ортън печели. Харпър обаче гледа подозрително Ортън, явно показвайки, че не му вярва.

Зад кулисите Стайлс е при Daniel Bryan и му обяснява, че като GM е длъжен да държи шампиона си щастлив. Браян не е доволен, но кима и казва, че Стайлс ще получи това, което е поискал. Амброуз влиза в офиса при тях и казва, че миналата седмица Елсуърт му е коствал възможността да спечели нов мач за титлата и той все още иска такъв. Стайлс се присмива на Амброуз и провала му, но Браян, донякъде, за да затапи шампиона, казва на Амброуз, че ще го включи в главния No1 Contender's Match, в който място ще намерят още двама души, набрали инерция - Bray Wyatt и Baron Corbin. Амброуз си тръгва щастлив, Стайлс не чак толкова. Той поглежда Браян и казва, че трябва да "преразгледат условията". В сегмент виждаме, че в някой тъмен ъгъл на залата Ортън е при The Wyatt Family. Той обяснява, че вече не вижда смисъл да се бори срещу нещо, което не може да победи, и заради това е решил да последва Брей. Уаят го приема, но казва на Ортън, че той тепърва ще трябва да се доказва. По негови думи Харпър не вярва на The Viper и ще се погрижи да "смачка главата на змията" при най-малкия намек за предателство. Първата задача за доказване на верността - Уаят да стане претендент за световната титла тази вечер.

Но преди да се стигне дотам шампионът отново е на ринга и е готов за мач. Той обяснява, че е дошъл мига да се разправи с човек, който му е коствал твърде много през последните седмици и ще стои като петно в кариерата му. На рампата излиза... Джеймс Елсуърт. Преди мачът да започне стартира музиката на Амброуз. Стайлс обаче му казва да не идва на ринга, защото ако го направи, няма да е част от тройния мач за претендентското място (предоговорените условия с Браян). Ако остане изобщо край ринга по време на Styles vs. Elsworth - също. Амброуз е разколебан, но все пак е решен да пребие Стайлс и продължава към ринга. Този път го спира Елсуърт. Той казва, че никога няма да си прости, че е прецакал Дийн веднъж и няма да го направи отново. Елсуърт моли Амброуз да отиде зад кулисите и да не рискува шанса си. Казва, че ще "изпълни своя дълг" и вярва, че по-късно вечерта Дийн ще стане претендент. След всичката тази драма Амброуз, макар и недоволен, се прибира зад кулисите. А Стайлс... Е, Стайлс смазва / премазва / унищожава Елсуърт на ринга в рамките на няколко минути. Веднага след гонга Амброуз дотичва на ринга, за да помогне на другаря си по неволя, но Стайлс надменно се измъква между въжетата и си тръгва доволен. По-късно Елсуърт е откаран с линейка.

Амброуз не се проваля само тук. Тройният мач не е никак честен, тъй като в един момент Ортън и Харпър идват да помагат на Брей. Кейн обаче се появява въпреки побоя по-рано. Той напада Ортън, а след това и Харпър, като дори прави Chokeslam на втория върху коментаторската маса. През това време на ринга е пълен хаос. Амброуз и Корбин повалят Уаят, след което Корбин се обръща срещу Амброуз - опитва се да му направи End of Days, но Амброуз контрира с Dirty Deeds. Корбин е аут, но Ортън се вмъква на ринга, прави RKO на Амброуз и го изхвърля от ринга, след което слага Брей върху Корбин. Съдията отброява до три и Уаят е новият главен претендент. Ортън измъква Брей от ринга, преди Кейн да е докопал и двамата, и така завършва първият Smackdown.

Брей Уаят е доволен от спечеления шанс за световната титла и хвали Ортън, отново в сегмент в тъмен (и зловещ) ъгъл на залата (Smackdown #2). Харпър обаче не е доволен, че Ортън го е зарязал предната седмица и все още не му вярва. Уаят казва на Харпър да не мисли за Ортън и че тази вечер има друга задача - да отслаби Styles в 1-на-1 мач. Този мач започва, като по средата му Кейн излиза на ринга и напада Харпър. Уаят и Ортън се появяват край ринга, вперили погледи в Кейн. Ортън обаче не осмелява да се качи на ринга, въпреки че Харпър иска помощ. В този момент Стайлс напомня кой е шампионът и скача през въжетата върху Уаят, а Кейн напада Ортън. Светлините угасват, идват пак - Ортън, Уаят и Харпър вече ги няма на ринга и край него. Кейн е бесен, оглежда се... и сграбчва Стайлс за гърлото. Следва Chokeslam на пода за шампиона.

Кейн вече е зад кулисите, бута апаратура, размята хора и търси The Wyatt Family. Идват Шейн и Браян, заедно с доста охрана, и го молят да спре. Дават му това, което иска - той и Амброуз срещу Ортън и Уаят тази вечер. Малко след това Амброуз е зад кулисите и се готви за мача си, когато минава покрай Стайлс - лекари преглеждат шампиона след Chokeslam-a. Амброуз казва, че Стайлс заслужава много по-лоши неща след побоя над Елсуърт, но и за това "ще дойде време". Шампионът отвръща, че в плановете на Амброуз не влиза само нов мач за световната титла. Браян е наблизо и изглежда е чул разговорът им. Той казва на AJ, че е изпълнил негова молба миналата седмица и сега съжалява. Казва и че не Амброуз, а Корбин е загубил претендентския мач. И по молба на пребития Елсуърт... ако Амброуз и Кейн спечелят отборния си мач тази вечер, те ще бъдат добавени в мача за световната титла на Survivor Series. Стайлс е бесен, Амброуз - адски доволен. На ринга Уаят и Ортън са изнервени от това колко усложнена е ситуацията. Те обаче почти печелят мача. Тогава обаче идва Люк Харпър. Той се опитва да разсее Кейн, за да може Ортън да го нападне, но Кейн се мърда и Ортън удря Харпър. Това разсейва Пепелянката и един Chokeslam по-късно Ранди е туширан и мачът за титлата вече е четворен. Кейн и Амброуз обаче нямат време да празнуват - Стайлс влита на ринга и поваля и тях, и Уаят, с метален стол. Шампионът е бесен. И с право.

900-тото издание на Smackdown започва по по-различен начин, но все пак свързан със ситуацията около световната титла. Undertaker прави голямото си завръщане (Smackdown #3) и се появява за пръв път от WrestleMania 32. Тейкър е кратък и ясен - Шейн О'Мак е доказал, че има сърце и заслужава да е начело на Smackdown, но това е шоуто на Мъртвеца и никой не може да го спре да е тук. Гробаря се интересува от едно нещо - това, че световната титла е тук... а той отново я иска. Но иска да я получи там, където е превърнал името си в легенда - WrestleMania. За целта той обявява, че ще е част от Royal Rumble мача през януари. Не само това - ще го спечели и ще отиде да се бие за титлата на WM33. Без значение дали шампион ще е Стайлс, брат му Кейн, Брей Уаят или Дийн Амброуз - те ще почиват в мир, а той отново ще е шампион... За един последен път.

Малко по-късно The New Wyatt Family е показано в тъмна стая зад кулисите. Брей е нервен и недоволен, че мачът му за титлата вече е четворен. Обвинява Ортън и Харпър за това и им казва, че недоверието между тях двамата пречи на него. Заради това Брей е решил какво е наказанието на последователите му - двамата ще се изправят един срещу друг на Survivor Series, за да излеят омразата си един към друг. Ако Ортън победи, той ще се е доказал и ще остане част от "семейството". Ако Харпър победи, Ортън ще бъде изхвърлен, а след това и унищожен. И за да е пълна забавата - мачът им ще е "I Quit" мач. Но по-важната задача ще е да му помогнат да отслаби противниците си тази вечер. Главният мач е 3-на-3 мач - The New Wyatt Family vs. Styles, Ambrose, Kane.

Идва време за The Cutting Edge. Гост на Острието е световният шампион AJ Styles. Той също не е доволен, че ще трябва да защитава титлата си в четворен мач. Според него нито един от претендентите не заслужава мач за титлата. Острието пита "А Гробаря?". Стайлс се сепва, но бързо се осъзнава и казва, че мачовете за титли трябва да се заслужат. Това води Амброуз на ринга. Той казва, че ще печели мач за титлата, след мач за титлата, докато накрая не си я върне. Светлините угасват и с връщането им Брей Уаят е на ринга. Той заявява, че не му харесва да дели претендентското място, но без значение колко хора са в мача, той и "семейството" му ще доминират - и тази вечер, и на Survivor Series. Кейн, изглежда, не е съгласен и също излиза на ринга, като веднага изхвърля Уаят оттам. Ортън и Харпър веднага идват на помощ. Острието, досега безучастен зрител, казва, че може би е време главният мач да започне. Отборите са формирани, но преди да бият гонга, Стайлс взима микрофон и казва, че няма никакво намерение да е партньор с тези двамата (сочи Кейн и Амброуз). Смята да изрита зъбите от устите им в неделя, а същото ще направи и с Уаят и всеки от обкръжението му. Стайлс излиза от ринга, а The New Wyatt Family нападат Кейн и Амброуз в гръб. И тогава... камбана. Пак камбана. Погребален марш.

Точно така - щом Тейкър може да прави един мач на WM, може да направи още един половин година по-късно. Това ще е нещо специално, а и е логично: 1) да помогне на брат си; 2) да се намеси във враждата на претендентите за титлата след изказването си за Royal Rumble. Undertaker идва на ринга и мачът все пак започва - Taker, Kane, Ambrose vs. The New Wyatt Family. Неразбории между Ортън и Харпър костват мача на "семейството". След мача Кейн просва с Chokeslam и Дийн Амброуз, след което той и брат му се взират в Стайлс, който отново се е появил на рампата със стол в ръка, но този път не отива на ринга, а просто сяда на стола с титлата си в ръце.

---

Големият главен мач на Smackdown за Survivor Series 2016 вече е факт. Може би компенсирам качество с количество, но мисля, че историята се получава добре, като преплита няколко вражди, освежава Styles vs. Ambrose и дава възможност Ортън и Харпър също да имат страничен, но логичен мач, който да продължи storyline-ът с присъединяването на Ортън към The Wyatt Family. Ето как изглежда кардът до момента:

- Goldberg vs. Brock Lesnar
- WWE World Championship - Fatal 4 Way Match: AJ Styles (c) vs. Dean Ambrose vs. Kane vs. Bray Wyatt
- Traditional Survivor Series 4-on-4 Elimination Match: Team Owens (Kevin Owens, Chris Jericho, Sheamus, Braun Strowman) vs. Team Rollins (Seth Rollins, Sami Zayn, Roman Reigns, Cesaro)
- I Quit Match: Luke Harper vs. Randy Orton
- RAW Women's Championship: Charlotte (c) vs. Bailey
- RAW Tag Team Championship: The New Day (c) vs. Enzo/Cass
- WWE Cruiserweight Championship: Brian Kendrick (c) vs. TJ Perkins
+ Kickoff Match: Nia Jax vs. Dana Brooke

Тъй като описах твърде подробно всички малки сегменти, оформящи голямата картина около четворния мач и I Quit мача, за следващата седмица остава последният пост, в който ще развия останалите два мача от Smackdown, с което, вероятно, този Guest Booker проект ще приключи. Дотогава! И дано истинският "Survivor Series 2016", въпреки излишната според мен RAW vs. Smackdown тема, се получи добре.

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...