Разтягането на локуми свършва на WWE TLC 2016


Дойде декември и WWE се сетиха, че е време да приключват враждите, които от месеци месят като локуми пред очите ни. Тези в Smackdown поне са вкусни, 'дет се вика, но и на тях им е време да бъде изконсумирани до последната прашинка пудра захар, за да продължим към следващия сладкиш. Кардът на WWE TLC 2016 би трябвало да е точно такова финално ястие, което да затвори "последните глави" на цееееели пет истории... или поне такива са всеобщите (биркови) надежди. Защото ако до Royal Rumble пак гледам Амброуз-Стайлс-Елсуърт, ще "поръчвам" сценаристи...

И като споменах светата троица на Smackdown-ските главни мачове - ама разбира се, че ще започнем с тях тримата, бе! Нали са дъ мейн ивент ъф дъ ивнинг (с изключение на "No Mercy"):

WWE World Championship - Tables, Ladders and Chairs Match: AJ Styles (c) vs. Dean Ambrose - Много ми е интересно, как щяха да я влачат тази вражда толкова, ако не беше Джеймс Елсуърт и необяснимото издигане на неговата безчелюстна джобърска персона до фаворит на феновете? Сина падна, садна и от шоутата отпадна след "No Mercy", така че нямаше как той да е "скрепяващия елемент" за разпадащата се конфигурация Styles vs. Ambrose. Но ето, че Елсуърт беше налице и изведнъж стана жизненоважен за разтягането конкретно на този локум. Нямам против, показва, че драскачите в синьото шоу умеят да мислят "на момента", но пламъкът на този feud толкова сериозно взе да гасне, че с радост ще посрещна мига, в който Стайлс ще свали титлата от стълбата и ще продължи към светли бъднини... демек вражда със завръщащия се Сина, най-вероятно. Бог да му е на помощ. Амин. О, и не забравяйте, че Джеймс Елсуърт има гарантиран мач за титлата. Нов шампион по Коледа? Хехехе, гавря се. Дано да се гавря, де.

Chairs Match: Kalisto vs. Baron Corbin - Мачът на мачовете. Нямам търпение за този сблъсък на гигант... и Калисто. Позакърпиха билда на тази kickoff враждица през последните седмици, спор няма. Корбин пре*ба един от безсмислените interbrand title мачове на Survivor Series, пребивайки Калисто. После и двамата показаха, че знаят как се държи метален стол, което автоматично ги направи кечистите, заслужили все още странния като идея Chairs match. Това Давид+стол срещу Голиат зрелище не го чакам с нетърпение, но имам прогноза: Корбин печели, защото ми се струва, че WWE много искат да направят нещо с него. Макар да не са сигурни какво точно.

WWE Smackdown Tag Team Championship: Heath Slater/Rhyno (c) vs. Bray Wyatt/Randy Orton - Слейтър и Райно така рязко загубиха инерцията си, че забравих, че са шампиони. Трябваше да изгубят титлите от The Usos и така да помогнат на heel turn-а на самоанците. После можеха да си върнат зла... среброто, но поне щеше да има динамика. Сега има застой, който Tag Team Turmoil мача и последвалото ПОРЕДНО прецакване на American Alpha трябваше да раздвижат. Да, ама не точно, защото мачът за титлите идва без никакъв билд, а почти сигурно ще видим нови шампиони. Уаят и Ортън печелят, продължават своята creepy bromance история, a вече ще имаме два отбора, искащи отмъщения: Slater/Rhyno и Alpha. Ако се сетят да раздвижат и останалата част от дивизията ще е хубаво.

Smackdown Women's Championship - Tables Match: Becky Lynch (c) vs. Alexa Bliss - Хайде дано и това е край на вражда, защото вече взеха да се мъчат малко. Дадоха им и едни маси, за да не завиждат на колежките от RAW, които се трепаха в Адска клетка. LOL. Добре беше като стартова вражда за нова титла, но Беки трябва да запази вече окончателно и да продължи към...

Nikki Bella vs. Carmella (No DQ Match) - Ники Бела! Не съм вярвал, че ще го кажа ентусиазирано. Сигурно е заради гърдите на г-жа Сина, знам ли. Но да, Guest Booker-ът в мен не спи и изскочих със злата теория, че не Наталия (както изглежда на пръв поглед), а Беки е нападнала Ники на Survivor Series. Защо? Защото жени, брат. Не, сериозно, защото Беки е напълно логично да е недоволна, че Ники бе капитан на отбора на Smackdown, а не тя, която е шампионка на цялата им дивизия. Победа за Ники тук и да продължава към вражда с Беки, пък ако я извъртят и с подозренията към Наталия и троен мач преди това - отлично! BOOK IT! You're welcome.

Intercontinental Championship - Ladder Match: The Miz (c) vs. Dolph Ziggler - Кулминацията винаги е най-хубава, заради това завършваме с истинския main event за мен! Зиглър и Миз сътвориха враждата на годината сякаш от нищото. Не мога да се сетя за друга история, която да е предложила няколко смени на титла, постоянно високи като качество мачове и интересни залози + две-три болезнено яки промота. Исках, надявах се, молех се да им дадат задължителния Ladder мач на турнира и тук WWE не ме разочароваха. Не вярвам и тези двамата да го направят с всичката химия помежду им. Още повече, че тук класическото "добър срещу лош" работи за мен и яко ще марквам за Зиглър. 

WWE TLC 2016 има уникалната възможност да е едно от онези PPV-та, които слагат ясен край на няколко вражди, за да продължим нататък. Нещо, което днес май липсва, а беше налице в онези "хубави времена", за които все се сещаме с носталгия. Дано WWE ни дадат трето поредно добро "синьо" PPV и наистина приключат повечето истории, за да гледаме още по-свеж Smackdown от следващата седмица.

ОЩЕ КЕЧ:

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...