Guest Booker: След контузията на Сет Ролинс... - Част 1


Пътят и към тази WrestleMania не се размина без контузии. Вече оперираното коляно на Seth Rollins пострада във въргала му със Samoa Joe, а цялото отразяване на контузията намеква, че не става дума за work и че контузията е сериозна. Разбира се, WWE може да опитват да вкарват съспенс чрез реалистичното отразяване на неистински контузии, но по-вероятно е Ролинс наистина да е пострадал и очакваният му от повече от половин година мач с Triple H на WrestleMania 33 да не се състои. В такъв случай трябва да се мислят други варианти и малкият booking звяр в мен няма да ми даде мира, докато не споделя своите идеи по въпроса с вас.

1. РАЗМЯНА НА РОЛИТЕ: Обявено е, че Ролинс няма да се възстанови до WrestleMania. Хънтър заявява, че това се случва, когато се "изправяш срещу Краля на кралете" и Сет е бил наказан за непослушанието си. ННН вика Самоа Джо на ринга, обяснява на публиката що за чудовище имат пред очите си, бивш двукратен NXT шампион, световен шампион на много други места, Разрушител и прочие... след което застава лице в лице с Джо и го пита "Какво, по дяволите, направи?". Хънтър обяснява на учудения Джо, че неговата работа е била да пребие Ролинс, да сломи духа му и да го сложи на мястото му, а не да го контузва преди WrestleMania. ННН напомня, че при дебюта си в NXT Джо е контузил жестоко и Тайсън Кид, прекратявайки кариерата му, и, изглежда, не си е взел урок. Пояснява, че "поставянето на хора като Ролинс на мястото им е good for business", но контузването им не е и може би Джо няма място "сред големите". Джо изслушва всичко мълчаливо. Когато Хънтър тръгва да слиза от ринга, Джо го напада в гръб. Удря го в металните стълби, в колоните на ринга, а накрая му прави Muscle Buster на стълбите. Стефани изскача иззад кулисите, крещяща и придружена с охрана. Джо разхвърля охранителите, но идват и кечисти, които успяват да го усмирят. Хънтър пък е прибран на носилка с шина на врата.

WWE развиват историята в сайта си сякаш Triple H също е получил контузия на врата и трябва да се определи нейната сериозност. В следващия RAW Мик Фоли решава да поеме нещата в свои ръце. Той казва, че няма да suspend-не Джо. Вместо това му е намерил друго наказание - назначава мач между Джо и противник по избор на Фоли. Този противник се оказва Марк Хенри (почти неактивен е, но страшно масивен - т.е. може да бъде жертван). Джо обаче унищожава Хенри и печели мача. "Само това ли можеш, Фоли?", пита самоанецът и си тръгва. Последната седмица преди "Fastlane" Фоли е на ринга и обяснява, че тази ситуация е извън контрол и не вижда друг избор освен да отстрани Джо за неопределено време. Той е прекъснат от Ензо и Кас. Те обясняват, че са в WWE благодарение на Triple H, обръщат внимание на това как той се грижи за звездите на NXT и че Джо е проявил неблагодарност. Ензо и Кас не се страхуват от Разрушителя и искат да му дадат урок. Фоли се съгласява и обявява за "Fastlane" No DQ Match между Big Cass и Samoa Joe, подчертавайки пред Ензо, че в мача всичко ще е позволено. И това обаче не е достатъчно - Джо побеждава Кас на турнира, премазва и Ензо по пътя си. Само намесата на охраната предотвратява нова контузия (Кас е масивен фейс, свързан е с NXT и е подходящ за тази позиция, пък после ще си продължат към отборните титли).

В следващия RAW Джо излиза и чака следващ опонент. Фоли му казва, че няма повече да застрашава когото и да е от ростъра и го отстранява. Джо не реагира добре на това и зад кулисите напада няколко кечисти - първо Primo и Epico, след това Goldust и Sin Cara (могат да бъдат жертвани). Налага се отново други кечисти и охрана да го изкарат от залата. Джо се появява и в следващия RAW, влизайки на ринга през публиката. Казва, че години се е борил за този шанс и няма да позволи някой да го отстрани. Иска противник, в противен случай ще контузи още някого. Залата е огласена от "Time to play the game", Хънтър излиза с шина на врата, маха я, сваля сакото и щурмува ринга, където с Джо си спретват брутален въргал.

Следващите седмици няма да ги описвам толкова подробно - Хънтър е възстановен, иска мач между себе си и Joe на WrestleMania 33, за да го "сложи на мястото му", Стефани се съгласява, Джо прегазва още няколко души, заплашва дори самата Стефани и т.н. Цялата идея на този вариант е да се използва инерцията на Джо като контузващо всеки и неконтролируемо чудовище, а Хънтър да обърне фейс (и без това доста народ си го аплодира по default), за да спре отровата, която сам е вкарал в компанията. Пък след връщането на Ролинс ще се намери как отново да стане баш гаден. 

Вариант 1 - WrestleMania 33: Triple H vs. Samoa Joe
2. СБЛЪСЪК НА ШЕФОВЕ: Доста хора се вживяват в конкуренцията между RAW и Smackdown, сякаш тя е нещо реално. Няма нищо лошо в това - показва, че този аспект от историите работи и заблуждава феновете. Точно за тези фенове е вторият вариант, в който действията на Triple H и Samoa Joe ще дадат отзвук дори в Smackdown. Отново е обявено, че Сет ще пропусне WrestleMania 33 заради контузия. Това кара Шейн Макмеън да започне следващия Talking Smack с коментар за станалото. Той обяснява, че не разбира що за мениджмънт има RAW, щом сестра му и Мик Фоли позволяват на Triple H да прави каквото си пожелае. За Шейн е недопустимо ННН да използва кечисти от "своето" NXT, които да нападат и контузват голяма звезда като Сет Ролинс. Според Шейн това не е "добре за бизнеса", непрофесионално е и той с удоволствие ще подпише договор за идването на Сет Ролинс в Smackdown след неговото завръщане.

Коментарът, макар и в Talking Smack, не остава незабелязан. Хънтър го пуска в RAW и обяснява, че Шейн трябва да си знае мястото и да не се меси в случващото се в RAW. Отбелязва, че докато младият МакМеън се е правел на бизнесмен в Китай, в компанията са се случвали неща, които той не разбира. Едно от тях е, че ННН прави каквото и когато си поиска. Сет Ролинс пък щял да стои в RAW до края на живота си и щял да преживее още по-лоши неща, докато накрая не преклони глава пред Краля на кралете.

Размяната на вербални закани продължава в Smackdown, превръщайки историята в междубрандова. Шейн казва, че ННН се е взел твърде насериозно през последните години, но сега истински МакМеън е в компанията и ще се погрижи за нейното бъдеще. Тези, които са се издигнали "чрез брак", могат отново да минат назад в опашката. Хънтър не приема това изказване добре. На "Elimination Chamber 2017" Ники Бела е наранена сериозно в мача си с Наталия. Освен лекари и треньори, Сина също излиза, за да провери състоянието й. Тогава от публиката изскача Джо, който напада Сина в гръб. За секунди го разхвърля извън ринга и го тръшва през една от коментаторските маси преди да бъде изведен от охрана, командвана от вбесения Шейн Макмеън. Това дава своето отражение върху Сина и, макар да остава сред последните трима в Elimination Chamber мача, той е елиминиран и губи титлата.

В RAW Хънтър заявява: "Съжалявам, Джон - ти беше просто пример". ННН обяснява, че неговият Разрушител е контузил шампиона на Smackdown и е променил целия курс на шоуто, което показва, че ННН има власт дори на територията на Шейн и се надява да е станало ясно "кой командва наоколо". В Smackdown, очаквано, напрежението е голямо. Сина липсва заради всичко, което е понесъл в Chamber-a, Шейн е мълчалив и мрачен. Заявява, че няма да коментира ситуацията. Развитието идва на "Fastlane". Джо е получил мач за американската титла (примерно), но Сина го връхлита от публиката и му нанася Обичаният Сина Пердах TM. Мачът завършва с DQ, a Джо за пръв път е отнесъл побой след дебюта си в главния ростър. Сина е изкаран от охрана, този път доведена от бесния Triple H.

И ето как с няколко коментара и две намеси, скандалът между ННН и Шейн е налице, а защо не и мач между Сина и Джо (за какъвто се спекулираше), който също да е interbrand. Хънтър няма да приеме добре провокацията, Шейн ще му каже да направят нещо по въпроса, ще забъркат Стефани, брака й с Хънтър, ще се намеси и Винс, който да бъде разделен между сина си и зет си. Може би именно той е най-подходящият човек, който да вдигне отчаяно ръце и да каже "Решете го сами... на WrestleMania". И така получаваме Triple H vs. Shane McMahon. Вариант за самия мач (макар и непрепоръчителен) е Джо да се намеси в даден момент. Много по-добре обаче би било, ако например след мача Ролинс, дори да не е напълно възстановен, се появи и просне Хънтър с Педигри. Що се отнася до историята между Сина и Джо - тя не е задължителна и я вкарах за цвят. Друга опция е Джо просто да се намеси в някой мач на Chamber-a, за да бъде раздразнен Шейн.


Вариант 2 - WrestleMania 33: Triple H vs. Shane McMahon


Ох, че дълго стана, а това са само бележки върху първите два варианта, които имам на ум. Следващите два - скоро. Разбира се, не е ясно какво всъщност ще се окаже състоянието на Сет и в каква насока ще решат да продължат в реалния живот, но това не пречи да пофантазираме. Дори в такава лоша ситуация, опции за нещо интересно определено има.

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...