Guest Booker: След контузията на Сет Ролинс... - Част 2


По всичко личи, че контузията на Сет Ролинс не е толкова сериозна и той ще вземе участие на WrestleMania, където най-вероятно ще се изправи срещу Triple H. Започнатите неща обаче трябва да се довършват, какъвто е случая с краткия Guest Booker проект на тема "След контузията на Сет Ролинс...". По-забавното е, че в една или друга степен двата варианта, които ще разгледам по-накратко тук, вече стават реалност в някаква степен. WWE опитват да мислят като фенове, изглежда.

1. FALSE ALARM - Или вариантът, който е най-вероятно да се случи и Triple H и Ролинс да имат своя мач. По-интересното в случая е как ще се стигне до него. В интервю с Майкъл Коул за всичко случващо се в RAW, Triple H е попитан за Сет Ролинс. Той определя Сет като "човек, който е изгубил пътя си", "страдащ от деменция, щом смята, че може да свали Краля на кралете от трона му" и прочие. Хънтър заявява, че дори Сет да е искал мач с него, това вече няма как да се случи. Не само защото Джо е контузил Ролинс, но и защото самият HHH вече има по-големи и важни задачи от това да се занимава с "проваления си проект". И така малко до след Fastlane. Естествено, всичко зависи от възстановяването на Ролинс, но 13 март е примерна дата.

Фокусът на ННН през това време се изменя в друга посока. Фоли се връща от принудителния си отпуск и иска от Стефани обяснение - съпругът й е довел в компанията човек, който е контузил голяма звезда; съпругът й е накарал шампиона Кевин Оуенс да се държи като ненормален и да нападне най-добрия си приятел; съпругът й се държи сякаш контролира RAW. ННН и Стефани конфронтират Фоли на ринга и когато Стефани се готви да уволни главния мениджър, Ролинс изскача от публиката и напада Хънтър... с бухалка, може би? Трябва да има нещо в ръцете му, което да компенсира контузията. Джо тича на ринга, но също става жертва на побеснелия Ролинс. Това само дава време на Хънтър и Стефани да се измъкнат.

Следващият RAW, 20 март, започва пак с тях. Хънтър е необичайно мрачен и мълчалив. Стефани казва, че по нейна информация Ролинс е опитал да влезе в сградата, но няма да бъде допуснат. Намесва се Джо, който иска да "довърши започнатото". Настоява за мач с Ролинс. Казва на Хънтър: "Той иска да стигне до теб, но преди това ще трябва да мине през мен и това няма да стане". ННН премисля, а Стефани го увещава да не го прави. Намесва се Фоли, който ВСЕ ОЩЕ не е уволнен. Той обяснява, че е чул казаното от Джо и веднага е предприел необходимото. Идва асистент, който дава на Фоли току-що написана заповед, която Фоли подписва. Едва след това разкрива съдържанието й - като главен мениджър той назначава мач между Самоа Джо и Ролинс, който да започне веднага. Ако Ролинс спечели, получава мач срещу Triple H (който има договор и за кечист) на WrestleMania. Фоли заповядва охраната да вкара Ролинс в залата. Стефани започва да крещи, че Фоли е уволнен, но вече е късно - заповедта е подписана.

Сет идва, заобиколен от охранители. HHH го гледа от ринга мълчаливо, казва на Стефани да млъкне, след което обяснява на Архитекта, че дори контузен, Ролинс е "твърде голям проблем, който трябва да бъде решен по един или друг начин". Ще го реши Джо в мач 1-на-1. Ако той се провали, то на WrestleMania ННН ще реши проблемa "Сет Ролинс" сам. Стефани е в шок, но отново - няма какво да направи. Мачът започва веднага след това, а Ролинс печели след намеса на който-там-враждува-с-Джо-в-момента. Последният RAW е довършителен - припомняме на историята между ННН и Ролинс, а евентуално и един солиден въргал между двамата.

Вариант 3 - Triple H vs. Seth Rollins4. ДОСТОЕН ЗАМЕСТНИК - Когато започнах да мисля тези варианти, все още не беше сигурно дали Сет ще се добере до Мания. То и сега не е напълно сигурно, но шансовете са големи. Заради това са и резервните варианти, в които той няма участие. Но има такъв, в който ННН също не участва пряко, за да може енергията на мача между тях да се запази за по-късно. Става дума за вариант, в който цялата история поема нова насока към Джо и четвърти човек. Насока, която в последните два RAW-а вече беше започната, макар и с не такива големи мащаби и само за "Fastlane", предполагам.

В този четвърти вариант Джо е контузил Ролинс, победил е Рейнс. Ще контузи още някого - Марк Хенри, който в момента е отлична храна за млади таланти (както беше ползван и срещу Строумън). Отново Фоли се връща от принудителния си отпуск, отново не е доволен от намесата на ННН в RAW и хаосът, сътворен от Samoa Joe. Отговорът на Triple H - да прати Джо срещу Фоли. GM-ът и без това напълно реално се нуждае от hip replacement операция, така че нека поне липсата му бъде оправдана чрез някаква история. Та Джо контузва Фоли. На помощ на GM-а не идва никой, освен... Сами Зейн! Той и Джо си разменят удари, но Хънтър чак сега праща охрана, която да ги разтървава. За Фоли е късно - вече е "контузен".

Следващата седмица Сами заявява в интервю, че Фоли го е провокирал да бъде по-добър, да опитва да надскочи себе си (историята със Строумън). Не е заслужил да бъде контузен, както Сет Ролинс и Хенри (в моя вариант) не са заслужавали това. Сами е ставал свидетел в други компании на разрухата, която Джо може да причини, и има намерение да го спре. За думите си той бива пребит от Джо, а Хънтър насочва вниманието си към него. Заявява, че Сами е бил сред най-талантливите "продукти" на The Creator в NXT, но за година и нещо в основния ростър не е показал и частица от потенциала си. Също като Ролинс, Зейн бил провал и също като Ролинс трябвало да бъде разкаран, заявява ННН. Хънтър определя, че чрез Зейн, той и Джо ще дадат урок на цялата компания кой всъщност командва RAW.

Така започва развитието на Samy Zayn vs. Samoa Joe за Mania, в който: а) ННН е просто в ъгъла на Джо; б) HHH е специален рефер. Ако Ролинс е възстановен до Мания, ще е отлична щриха да се намеси в даден момент. Като цяло целта на историята е неговата липса заради контузия да се използва, за да могат Джо и Сами да получат повече внимание, което да ги вдигне едно ниво нагоре.

Вариант 4 - Samoa Joe (w/Triple H) vs. Sami Zayn


С това този мега кратък Guest Booker проект приключва. За WrestleMania такъв няма да има, защото до момента съм изумен колко добре се оформя тя и колко няколкомесечни билдове ще получат своя blow off мач там. Това е страхотно и не виждам какво толкова мога да пипна по карда. Хайде със здраве и пожелания за солиден "Fastlane" и още по-солидна Мания!

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...