Куфарчета, незаслужени шансове и българска снаха (WWE MITB '17 Прогнози)


Стигнахме до онази част на годината, в която WWE сами ни спойлват кой кечист скоро ще стане световен шампион. Време е за "Парите в банката", смаркове и смарки! А аз, бидейки такава хазартна натура (not), залагам на Зиглър. 

"Бире, сигурно се шегуваш... Та Зиглър допреди месец беше пълен джобър!", ще кажат някои от вас, водени от (с)маркската природа, от която не можем да избягаме.

"WWE шампион в момента е Джиндър Махал", ще отвърна сухо аз, убивайки в зародиш аргумента "ама той е джобър". Но нека се аргументирам малко по-подробно за тази своя смела прогноза.

WWE обичат да изненадват с победителя от MITB мачовете. Истинска рядкост са случаите, в които соченият за фаворит кечист е успявал да вземе куфарчето. Това хем е добре (има го елемента на изненада), хем не е, тъй като понякога MITB-winner-и стават на пръв, че и на втори поглед неподходящи кечисти. Веднага ми изскачат имената на Шеймъс и Джак Суагър, вероятно и Дел Рио, но ако човек се напъне ще се сети за още. Именно заради пустата изненада и за да прецакат всички, които казват "Накамура взима куфара!", "Образът на Оуенс е идеален за MITB-winner" и прочие, WWE най-вероятно ще подходят с изненадващ вариант.

Baron Corbin не е такъв, тъй като "слухове" за негова победа в този мач има от месеци. Но не това е спирачката, а това, че негова победа всъщност ще има логика. Корбин е млада надежда, личи, че му имат вяра, намериха му някаква подходяща роля в Smackdown и е нормално да очакваме, че в един момент ще стане световен шампион. Защо да не е с MITB? Защото е логично, а WWE не харесват логиката, колкото и ние да държим на нея.

Сами Зейн и Долф Зиглър са изненадващите варианти заради позициите им в карда. И тъй като куфарчето по-често отива в ръцете на хийлове, Долф, въпреки ужасния за него старт на 2017-та, е човекът с най-голям шанс според мен да си тръгне с куфарче под ръка. И нямам против. Пак казвам, че за мен Зиглър vs. Миз беше най-добрата вражда на 2016-та. Долф има какво да предложи, стига да бъде използван правилно. Не съм "завладян" от новото му уж злодейско амплоа, но съм напълно ОК с това отново да го пробват за световен шампион.

Пак се оливам с писането, затова минаваме в бърз режим. "Money in the Bank 2017" е пример за друга грешка, която WWE правят - местят "слаби" кечисти от RAW в Smackdown и им дават незаслужени възможности за титли. Направиха го с Махал, сега го правят с Лана, че дори The New Day, които как така получиха мач за титлите без да са имали мач от... 2 месеца? Може би и повече. Ето я отново липсата на логика. По-тревожното е, че както Лана (заради шок елемента), така и The New Day могат да си тръгнат с титли от PPV-то. А това е един сериозен шамар за кечистите на Smackdown, които се бъхтят, бъхтят и изведнъж идва някой, който е бил на по-ниска позиция в RAW, и получава възможностите и титлите, които би трябвало да се полагат на тях.

Победа за Лана ще е нещо шокиращо, но аз й го пожелавам, просто защото е българска снаха и няма как да си затворим очите за този хубав факт. Искрено се надявам обаче The Usos (ит'с нат параноя!) да запазят срещу The New Day. Единственият друг отбор в Smackdown, който заслужава титлите в момента, са епичните Breezango - поредният пример, че в синьото шоу знаят как да превърнат дори една на вид абсурдна идея в нещо работещо и забавно.

Женският куфар също ще иде в ръцете на heel, въпросът е коя ще е късметлийката. Най-голямата изненада тук би била Тамина, но аз бях дотук със смелите прогнози и ще пробвам с нещо маааалко традиционно - Наталия. Не за друго, ами като един вид жест за ветеранството. А и тя от месеци се бута да е на върха на женската дивизия в Smackdown и куфарчето ще е интересен начин наистина да се озове там.

И стигаме до мачът за WWE титлата (който не трябва да е главен, при такъв наблъскан със звезди MITB мач)! "Дон'т хиндър Джиндър" успешно ще защити титлата си срещу Ортън, защото:

1) Загуба ще обезсмисли изцяло царуването му (не, че това би спряло WWE, де);
2) Петте процента жители на Индия, които могат да си позволят телевизор, ще са тъжни, ако той загуби, а WWE не искат да ги разочароват;
3) Турнирът е в родния град на Ортън и той ще падне, защото WWE обичат да показват средни пръсти на хората, които са дали пари да им гледат шоутата на живо.

Това, скъпи бирохолици, бяха кратките ми прогнози за "Money in the Bank 2017". Гледайте го сами, гледайте го с приятели, гледайте го и  в кафе "Буенос Айрес" с други готини хора (цъкнете за повече инфо). Дано след слабичкия "Backlash", тук Smackdown предложи PPV на висота. А най-важното кое е? Русев да се завърне, Русев да удря и Русев да мачка, разбира се! Именно това е нещото, което чакам с най-голям интерес. Цял Smackdown под тепетата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...