Екшън (с книги) под завивките... вече и в Пловдив!

Провокативните заглавия въртят света в момента, но често те са просто нагъл clickbait без да предоставят каквото и да е съдържание. Е, горното заглавие също е умерено нагъл clickbait, но тук поне съдържание има, при това авторско. С приятелката ми смело продължаваме с плахите си, но стабилни стъпки във влогърството, като последните два броя за разнообразие заснехме в любимия Пловдив. Възползвахме се от втората спалня, тъй да се каже, докато все още тя е налице (yes, I’m goin’ through changes, changeeeees).

Влогът „С книги под завивките” (cheap FB plug!) говори достатъчно ясно за себе си и нас със звук и картина. Той е готов продукт, в създаването на който вкарваме време и старание. Прецених обаче, че в добрия ми стар блог мога освен линковете за видеата да ви споделям и някои свои лични пояснения и размисли върху епизодите. И тъй като тук изоставаме с тях, ето го и „Епизод 4”:„Пътят на кралете” на Брандън Сандърсън определено е книгата, с която гига продуктивният фентъзи автор най-накрая ме спечели. Радвам се, че стигнахме дотам, че да я препоръчам на още хора, имайки предвид, че в идните месеци се очаква и третото заглавие от поредицата „Летописи за Светлината на Бурята” – „Заклеващият”. Интересно е да се отбележи, че за втората книга вече съм говорил в блога в едно експериментално видео ревю отпреди няколко години. Опит, който така и не повторих до създаването на „С книги под завивките”, но пък благодарение на който имах по-ясна представа как може да се реализира идеята за влога ни.

Книгата, която Темз препоръчва - „Дзен в изкуството да пишеш” на Рей Бредбъри – мина и през моите ръце и мога да я препоръчам чистосърдечно на всеки, чиято работа или хоби е свързана с писане. Практичните съвети в нея не са чак толкова много, но за сметка на това есетата на Бредбъри за писането са заредени с голямо количество енергия, която вдъхновява и кара човек да посегне към химикала/клавиатурата.

Иначе четвъртият брой на блога е може би най-сполучливият досега, но това не означава, че беше лесен за правене. Най-големият ни снимачен инцидент е част от него, макар да не намери място във финалното видео. Някой ден, може би, ще го видите, ако направим компилация с гафове (ще направим). В същото време докато снимахме книгите из Пловдив за пореден се убедих колко красиви места има из Стария град. Без да правя излишна реклама на града под тепетата, но си струва да го посетите и да усетите айляка, пък било то и за няколко часа.

Иначе закачките във финалните секунди на четвърти епизод послужиха отлично като основа за не-книжната част на „Епизод 5”:Ето, че освен да ви препоръчваме допаднали ни книжни заглавия, можем да развиваме и семпла история между самите видеа. Надявам се, че е приятен и забавен бонус за абонатите ни (ако все още не сте се абонирали за нас в YouTube, сега е моментът – ето ви линк за канала). Същевременно е важно да не обърква зрителите, които за пръв път попадат на издание на нашия влог и се надявам случаят да не е такъв.

Тук Темз заложи на едно по-сериозно изследване в лицето (корицата по-скоро) на „Ефектът Луцифер” на Филип Зимбардо, която има вероятност някой ден и аз да прочета, макар репортерския занаят вече да ме е научил достатъчно добре колко лоши са хората. Оказахме се големи късметлии, че в един от шкафовете на приятелите ни от „Central Perk” в Капана имаше верига, която толкова добре подхождаше на тази книга. Чудесен кадър, може би един от най-хубавите досега.

Що се отнася до моята книга пък, аз заложих на политически трилър, ей така, за разнообразие. Става дума, разбира се, за "Къща от карти" на Майкъл Добс. Голям фен съм на сериала „House of Cards”, той ме накара да посегна към книгите, които са го вдъхновили, и изобщо не съжалявам. Мога само отново и отново да ви ги препоръчвам (четете тук писмените ревюта на „Къща от карти” и „Да изиграеш краля”). Което ме подсеща, че скоро в блога се задава ревю на третата и последна книга от трилогията на Майкъл Добс.

Дали следващият, шести брой също ще е от Пловдив предстои да разберете. Дотогава си знаете – споделете някое от видеата ни с приятели, кажете някоя блага дума за нас и книжното ни начинание, като не забравите и да се абонирате за канала ни. И бъдете креативни. Понякога дори на пръв поглед странни идеи се реализират що-годе успешно (и стигат до пети епизод!).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...