Батман, Джак Изкормвача и газени лампи

Не се чудете какво, по дяволите, се крие зад подобно заглавие. Бирко е доста прямо същество. В случая ви предлагам точно това - история за Батман, който преследва Джак Изкормвача в края на XIX век. Под газени лампи.

Става дума за нов анимационен филм на DC, наречен Batman: Gotham by Gaslight, който ще излезе през 2018 г. А анимационните филми на DC им се получават малко по-добре в сравнение с игралните. Примери много - като се започне от епичния Batman: Mask of the Phantasm (1993) и стигнете до по-скорошни творения като Batman: Under the Red Hood, The Dark Knight Returns и дори The Flashpoint Paradox.

Ясно е, че съм голям фен на Човека-прилеп (както личи и от последния брой на влога ни С книги под завивките). В същото време не харесвам особено алтернативните истории, които DC толкова обичат да издават. Batman: Gotham by Gaslight обаче ми изглежда доста любопитно. Може би заради това, че в момента чета "Петата купа" на Дан Симънс - история за случай на Шерлок Холмс, но изпълнена с множество реални исторически личности и написана напълно в стила на времето.

Хубавото на анимации като тази е и това, че човек не подхожда към тях с чак такива големи очаквания, каквито би имал към филм с бюджет 300 милиона долара. Но за него след малко. Сега вижте трейлъра:Както казах: изглежда любопитно. Догодина ще разберем какъв ще е цялостният резултат.

А иначе преди малко повече от седмица гледах игралния Justice League. Не мога да кажа, че останах впечатлен, но не мога да твърдя и че съм разочарован. След няколко крайно негативни ревюта за филма очакванията ми бяха сиииилно занижени, което може би помогна да преглътна много неща без мръщене и да съм ОК с цялостния филм (с изключение на един дигитално премахнат мустак). Вече му написах ревю в Webcafe, така че няма да се повтарям. Прочетете го тук.

Но така и така сме на Батман-тематика, а знам, че някои от вас със сигурност са фенове също като мен, държа да препоръчам и един комикс. The Batman Who Laughs #1 е единичен брой, който разказва за алтернативна вселена, в която Батман и Жокерът са едно. Обяснението на това безумие е повече от прилично, а резултатът е очаквано шокиращ. Много мрачен комикс, който обаче доста ми допадна с оглед на липсата на симпатии към подобни алтернативни истории.

Броят е tie-in към вървящата в момента история Dark Nights METAL, но спокойно - не е нужно да сте чели или да четете нищо от нея. Дори аз не съм я започнал. The Batman Who Laughs може да се чете самостоятелно и това става за 15-ина минути, но комиксът определено ще ви направи впечатление. Струва си да я потърсите по какъвто там начин намирате и четете комикси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...