Месецът на хилядите страници

Да четеш фентъзи може да е проблемно занимание. Не за друго, а защото авторите на фентъзи като хванат клавиатура и малко се пооливат. Неслучайно най-масивните книги, които можете да откриете по рафтовете на книжарници или библиотеки, са фентъзи романите и учебници по право. True story.

Eто как читателските ми вкусове ме заредиха (проклеха?) с над 3000 страници за декември. Горе-долу толкова ми предлагат 5-те книги, които имам на разположение за четене в края на годината и към които насочих вниманието ви в осмия брой на "С книги под завивките".

О, все още не сте ни гледали? Да поправим това:Както виждате, с Темз отново решихме да опитаме нещо различно. Все пак идва Панаир на книгата. Обръщайки внимание на всичко, което сами сме си предвидили за четене, ви даваме насоки какво можете да си потърсите в НДК (или всяка книжарница). Подчертавам - това са насоки, а не препоръки. Все пак още не сме прочели повечето от книгите.

Пределно ясно е, че аз няма и да успея да прочета над 3000 страници за по-малко от месец, макар че вече завърших "На западния фронт нищо ново" на Ремарк и "Петата купа" на Дан Симънс. 2 от 5, baaaay-baaaay! "Вещерът: Време на презрение" вероятно също ще бъде прочетена и дано ми хареса повече от третата. Виж, чудовищния том "Лед" на Дукай и "Заклеващия" на Брандън Сандърсън ще са предизвикателство с огромния си брой страници. Но хей, след декември идва цяла нова година! Време за четене все ще се намери. Дори да сложа очила заради новата си работа все някак ще успея да преборя тези книжни гиганти.

Другото интересно нещо около влога през последната седмица е гостуването ни в "Кой говори?" по "Дарик Радио". Разказахме малко за създаването на "С книги под завивките" и, разбира се, говорихме си за книги. Бидейки PR на издателство, прекрасната ми жена е свикнала да е пред микрофон. За мен обаче радио дебютът беше труден, тъй като през последните години свикнах аз да държа микрофона и да задавам въпросите (без мръсни асоциации, моля). 

Трябваше да ни видите преди ефир... Аз - скован и необичайно мълчалив, а тя - спокойна и забавляваща се с моето притеснение. Което, разбира се, напълно изчезна в ефир. Дотолкова, че да се наложи Темз да ме ритне леко веднъж-два пъти, защото се отплесвах и ставах твърде подробен. Като сега.

Така че чуйте предаването за още малка доза книги под/над завивките. Никога няма да ми омръзне да ви напомням и да се абонирате за канала на влога и да харесате страницата му във Facebook. Хранете ни с лайкове, че през зимата човек постоянно е гладен, мерси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...