Бирени пророкувания за WrestleMania (34!): Part timer-и и рокенрол

Човек дори зле да живее накрая идва нова WrestleMania.

Ето, че сме на прага най-голямото шоу на WWE за 2018-а и е време да започнем да планираме как и къде ще го гледаме. Аз за поредна година ще се отдам на тихата атмосфера на родния дом, ще се възползвам от огромния телевизор на баща му и ще си скалъпя поредната трапеза - закуска и обяд в едно, придружени с питие и обичайните боклуци за чопкане.

Но ние, кеч-феновете, освен да планираме подобни неща, имаме и вредния навик да правим прогнози за изхода на мачовете на големите шоута. Ще се отдам на този вреден навик и тази година, като поради склонността ми към словоблудство, "Прогнозите на Бирето" този път ще дойдат при вас поне в 2 части. Но това е хубаво нещо - значи, че имам какво да кажа.

Преди да започнем, държа да отбележа, че през последните седмици следях и чаках с много по-голям интерес на шоуто "Being the Elite" на Bullet Club в YouTube, отколкото епизодите на RAW и Smackdown. Това показва две неща: колко грабващ е продукта на WWE за мен в този момент; как кечът придобива нови форми за достигане, привличане и задържане на фенове.

Няма да крия: двата мача, за които съм най-развълнуван за натоварения с големи кеч събития уикенд, са Tomasio Ciampa vs. Johnny Gargano (NXT Takeover) и Kenny Omega vs. Cody (ROH Supercard of Honor). За мен това са сблъсъци с по-добра история, изграждане и герои от всичко в карда на WrestleMania, което малко ме натъжава, но същевременно е повод за радост, че кечът се "разширява". Препоръчвам ви да се докоснете до тези шоута, а да не се ограничавате само до голямото W и голямото М.


На Червената планета: Големи мачове с липсващи звезди

За по-голямо удобство ще разгледам мачовете спрямо двете седмични шоута. Започваме по ред на номерата с RAW, където положението и тази година е такова, че в най-важните истории са замесени part-timer-и, сиреч кечисти, които се бият веднъж на три месеца/шест месеца/година.

Започвам с единственото нещо, което успя да ме надъха истински за WrestleMania преди няколко седмици - John Cena vs. Undertaker. Мач, който дни преди шоуто не е сигурно дали ще получим. WWE подходиха по много странен начин тук. Брилянтно ни заблудиха, че подобен сблъсък е невъзможен, въртяха Сина из какви ли не опити за "достигане до Мания", за да се върне накрая той пак на предизвикателството към Тейкър.

Отплата на този не чак толкова лош build обаче нямаше. Гробаря така и не се появи - нито в "мъртвата" си версия, нито в рокерската си такава. За мнозина това все още е dream мач, а и нека го признаем - един от големите сблъсъци, които WWE могат да ни дадат на Mania. Проблемите са два. Първо, може би наистина е позакъснял. Сина вече си взима дълги почивки, ала Скалата 2001-2002. За Тейкър пък и самите ние се чудим пенсиониран ли е, или не.

Вторият и по-голям проблем е, че това чудене не получава ясен отговор. Да, мачът е голям, но той дори не е обявен официално. Според мен има възможност дори да не видим такъв, а най-много да се разминем с някаква конфронтация на ринга и намек "очаквайте следващата година". Ако все пак Гробарят се появи и се стигне до някакъв изненадващ мач на момента (имам своите съмнения), залагам твърдо на негова победа. Аурата на Тейкър се позагуби с вече две загуби на Mania, такава от Сина след цялата драма около "пенсионирането" ще е прекалена. Това е мач без последствия, само за забавление. Нека поне не ни ядосват с него.

А колко, ох, колко ще маркна, ако Тейкър излезе под звуците на Rollin'. Маркска му работа.

Помните ли вие, че имаме и Universal Champion и той се казва Брок Леснър? I 'member, макар че самият Леснър може и да е забравил. За Roman Reigns vs. Brock Lesnar нямам много за казване. За този мач се спекулира от една година, за съжаление, спекулациите се оказаха верни. Царуването на Брок с титлата имаше един два ярки момента (SummerSlam и мача с Джо), но като цяло беше разочарование, обида за титлата и останалите кечисти. Радвам се, че на този насилствен reign ще бъде сложен край, макар да не мога да се зарадвам, че отново ни пробутват Роман като голямата си звезда.

Изграждането на враждата не беше особено ангажиращо. Брок го нямаше и Роман ни казваше това, сякаш не го знаем. Направиха номера с белезниците и изненадващо появилия се хийл, който сме гледали доста пъти през годините. Дори тези неща не направиха Рейнс по-симпатичен, но все пак в бъдещето виждам нов шампион. Дори това, че е братовчед на Скалата обаче не може да ме накара да го харесвам повече.

Ако трябва да бъдем оптимисти, можем да се надяваме на истинска изненада - трети човек (макар че е неоправдано от гледна точка на историята), а не на това Брок да запази. Време е това мъчение с царуването му да свърши, колкото и да го предпочитам пред Роман.

Преди да достигнем до третия "голям" мач с участието, разбира се, на part-timer-и, нека погледнем червения undercard. Там имаме мач за женската титла - Alexa Bliss vs. Nia Jax. По принцип съм "за" бърз скуош от страна на Джакс, но ми се струва малко вероятно и двете женски титли да сменят притежателите си.

Още повече, че отборните трябва да ги сменят. Браун Строуман изобщо не беше за мач за отборната титла и сякаш в последния момент му намериха място. The Bar станаха доста добър отбор за последната година, но вече доскучават. Строуман и партньорът му ще освежат отборната дивизия на RAW, която взе да изостава. Но и тук налице са проблеми: толкова ли не успяха да изградят истински отбор за 1 година, който да предизвика шампионите на Mania? Защо трябваше да крият партньора на Строуман? Най-големият проблем ще е, ако Браун няма партньор и вземе титлите сам, което ще е подигравка с всички тимове в компанията. Що се отнася до партньора му: залагам на Elias.

Тройният мач за интерконтиненталната титла - The Miz vs. Seth Rollins vs. Finn Balor, е нещо, което ще гледам с интерес и има потенциала да е един от най-добрите мачове на WM34, ако му се даде достатъчно време. Миз е достатъчно кадърен с качествени противници, а Балър и Ролинс са точно такива. Всъщност развитието на тази история беше доста прилично, а мачът също не би трябвало да разочарова. Ще се радвам на победа и на Ролинс, и на Балър, като залагам на първия заради впечатлението, което ми прави от Rumble-a насам и новата му целеустременост. Но доколкото познаваме WWE, шансовете Миз да запази изобщо не са малки.

Стигаме и до Triple H/Stephanie McMahon vs. Kurt Angle/Ronda Rousey. От една страна съм ОК, че вързаха истории от предходна Mania и последния Survivor Series с подписването на Ронда и търканията между Стефани и Енгъл. От друга - Трите Хикса срещу Кърт Енгъл на "Кечмания" през 2018-а?!? Осъзнавате колко нелепо звучи, надявам се. Да, носи носталгия към времената на висенето пред bTV, но това беше преди 18 години. Цяло едно пълнолетие WWE сякаш не са изградили други двама, които да са подходящи за участие в този мач.

Ясно е едно - всички ще "носят" Ронда и ще се опитат да направят така, че тя да изглежда поне прилично на ринга. Очаквания към качеството на мача нямам, само се надявам да не е огромен провал с оглед на това колко много разчитат на бившата ММА fighter-ка. Победата, естествено, отива при нея и "завръщащия се" на голямата сцена Енгъл.

С това прогнозите ми за "червените" мачове на WrestleMania 34 завършва. Може би съм ви звучал твърде песимистично, но реално не е така - оптимист съм, че дори без да ме е грижа за изхода на повечето мачове, те ще се получат добре и ще се забавлявам. Просто когато тръгнеш да мислиш за тях, първо в главата ти изскачат негативите и какво можеше да е бъде.

До следващия път, когато ще разгледаме и синята порция от WM34!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...