Нашият 24 май - камери, телевизия, интервю и... деца

Има голяма вероятност да запомня този 24 май, за разлика от много други преди него. Не за друго, ами защото с Темз почти не се спряхме, въпреки че уж беше почивен ден. Вместо с почивка беше изпълнен с камери - дали нашите, дали чужди. 

Рано сутринта направихме едно бързо гостуване на чудесните хора от сутрешния блок на Bulgaria ON AIR "България сутрин". Разговорът беше за влога, за четене и за любов. За какво друго да говори човек с двойка, която им влог за книги, right? Умишлено оставих Темз да седне по-близо до водещите, за да може ако се отнеса в говорене, просто лекичко да завърти глава и да ми намигне. Намигането, по моя идея, щеше да е код за "Замълчи, любими!", защото знаем как мога да се отнасям. За щастие, плямпалото в мен все още спеше.


Между другото, гостуваме им заедно за втори път и аз отново бях в режим "мече" с излизащи извън контрол коса и брада. Извинявам се на всички, които не харесват горските животни.

Но нямаше как да красим само чужд ефир, трябваше да мислим и за собствената си продукция. Така втората ни задача за 24 май беше да запишем брой на влога, в който да съберем препоръките си за "Пролетен базар на книгата 2018". Естествено, Темз имаше много повече неща за предлагане, но едва ли някога ще достигна нейните нива на четене. Дори нямам намерение да се оправдавам с 1000+ страничните си тухли, жанровете сам съм си ги избрал и ми е ясно, че книгите в тях са обемни.

Важното е, че се получи най-дългият брой  на "С книги под завивките" до момента с най-голям брой препоръчани книги. И макар Панаирът да мина, този брой е полезен за всеки читател от страната, защото може да насочи вниманието ви към книги, които лесно да намерите в най-близката книжарница/библиотека.

Успях да го монтирам броя няколко дни по-късно и съм доволен от резултата, макар че на едно-две места има грешки при заглавията на книгите. Така става, когато монтираш в 1 ч. в леглото ("Монтажно под завивките" е идея за спиноф, но ще е брутално скучно...). Броят е дълъг към 20 минути. Изглежда се справяме и с по-дългите формати, но продължавам да се чудя кой е по-добрият вариант - кратки видеоклипове с по-сгъстено съдържание или по-дълго, не толкова детайлно монтирано, но по-задълбочено разглеждане на книгите. Ще се експериментира в тази насока, но важното е какво искат зрителите, така че, ако някой има мнение, пишете на "С книги под завивките" във Facebook. Обратната връзка е важна.

Ето го и броя:


И да не си мислите, че спряхме тук. Прекарахме около час пред камерата на Jasmin.bg за едно наистина просторно интервю. Достигна почти цял час, което трябва да убеди дори най-съмняващите се, че даде ли ни се възможност, можем да говорим много. Пак имах чувството, че нещо сме пропуснали, макар към края на интервюто вече да нямах глас.

Освен препоръки за Панаира (отново подчертавам, че тези книги можете да ги потърсите и сега), говорихме за котки, бебета, пеенето ми и си щраках с пръсти като Танос. Предварително се извинявам, ако е проработило и някой се е разпаднал на парчета. Ако ви е любопитно:


Има доста за гледане, определено... Все пак в този луд 24 май успяхме да си измъкнем час-два за малко сгушено четене край езерцето в "Бизнес парк", но нямаше как това четене да е спокойно, защото денят освен със снимки беше пълен и с деца. 

Като малкият, 4-5 годишен сладур с шапка на "Костенурките нинджа" и (по-важното) тениска на "Avengers", който се приближи до масата ни, докато пиехме кафе, и отсече "Аз ще седна при вас". Побутвайки багажа ни с ръка, той се самонастани за няколко секунди преди майка му дойде да го вземе и да го нахока леко за нахалството. Нямаше нужда - момчето все пак най-официално ни предупреди, че ще ни благослови с компанията си. Вселената ни дава знаци, скъпи блогочетци.

Що се отнася до Панаира - така и не успях да намина, но заглавията, които ме интересуват, ще ги намеря и по-късно. Темз беше на фестивал във Варна, а на мен прибирането в празен апартамент ми дойде в повече и се прибрах при нашите за презареждане на батериите. Проработи, че даже намерих време за четене (единствената полза от БДЖ). Все пак някак трябва да се наваксва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...